Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy Ogród :) 11:39, 28 cze 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
Nie jesteś sam u mnie woda przy domu stoi cały czas.Strat roślinnych to już chyba liczyć nie będę.Ale jest jeden plus Konrad mogę założyć plantację ryżu
Na dobry humor pozostawiam kwiat
hihihi dzięki aż po plulem telefon hi hi
Kondziowy Ogród :) 11:17, 28 cze 2013

Do góry
Nie jesteś sam u mnie woda przy domu stoi cały czas.Strat roślinnych to już chyba liczyć nie będę.Ale jest jeden plus Konrad mogę założyć plantację ryżu
Na dobry humor pozostawiam kwiat
Kraina Czarów w fazie projektów 11:14, 28 cze 2013

Do góry
Przyszły trawki! Pięknie zapakowane! Wszystko ok! Niektóre mniejsze sadzonki, ale za to dostałam więcej ilościowo Dożywimy florowitem i będzie ok

Moje ogrodowe marzenia... 11:13, 28 cze 2013

Do góry
I na dzień dobry kilka roślinek ode mnie:

Zeby nie było,że u mnie róży nie ma to jest po stronie teściowej bo ja dalej nie lubie

I pierwszy liliowiec w tym roku
Moje ogrodowe marzenia... 11:05, 28 cze 2013

Do góry
A to widok na moją rabatkę trawiastą przed domkiem:

Hortensja pnąca - Hydrangea petiolaris 11:05, 28 cze 2013

Do góry
krystyna_lason napisał(a)
Moja też jest dorodna, ale nie kwitnie. Co może być przyczyną?

Sądzę, że brak słońca. Hortensja pnąca może rosnąć w cieniu, ale jak rośnie w pełnym słońcu - a może! - wtedy kwitnie jak szalona.
Moje ogrodowe marzenia... 11:03, 28 cze 2013

Do góry
Pamiętacie moje plany z zeszłego roku.

Teraz to wygląda tak;
W kamiennym kręgu od początku 10:36, 28 cze 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Właśnie popracowałam troszkę w ogrodzie i oto efekty

[img

Ogród świetny. Nie wspomnę o przepięknych gęstych tujach. Kiedy moje takie będę? Przycinasz je?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:24, 28 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Dla pań w przedszkolu z mojej ulubionej kwiaciarni

Oj jak ja lubię takie wiązanki....prościutkie.
Chociaż duuuuże bukiety kwiatów też lubię dostać
Miejska ogrodniczka :) 10:18, 28 cze 2013

Do góry
Bogdziu, dziekuję za podpowiedź dot. slimaków - a pamietasz jakiej firmy te granulki?
Te różowe, BROS, na plagę mrówek zadziałały na szczęście, bo te małe potwory dosłownie rozkopały mi trawnik :/
Dziekuje za życzenia, mam nadzieję naprawdę się zresetować )

Karola, byłam pewna, że wyjechałaś Pomyliłam coś?
Skrzynie pomalowałam, bo te czerwone maźnięcia i napisy jakoś mnie raziły, a u mnie skrzynie stoją na widoku, na trawniku (chociaż chce je czymś obsypać, na razie myślę ). Nic ich nie zasłania i jakoś mnie to raziło... Podobały mi sie takie drewniane, tyle, ze były strasznie pomazane, więc musiałam zamalować. Warzywa siałam bardzo późno, więc nie ma co porównywac do twojego buszu
Groszek wysiałam dwa razy, ale chyba nic z niego nie będzie - maleństwa takie... Chyba im nie pasuje ziemia, albo za mało swiatła? Szkoda...

Co do zamówionych roslin, to te Benexy właśnie... W doniczkach w domu jakoś to było, ale jak przesadziłam do ogrodu, to dosłownie po kolei wszystko padało Trawy trzy przetrwały, z tego dwie mają 1-2 źdźbła dosłownie. Floxy, jeżówki i cała reszta - padły. Wykiełkowały te 3 mieczyki, które dostałysmy gratis, pamiętasz? Wszystko kupowałam od nowa ((

Małgosiu, tak, zamawiane. Sadzonki były mikre, ale nie o wszystko obwiniam sklep, bo jednak ta długa zima sprawiła, ze nie wszystko szło jak trzeba. Moze za wcześnie zamówiłysmy? Trudno, w przyszłym roku będzie lepiej...

Słuchajcie, myslałam że mam rózowego floksa, bo jak rozkwitał, to był taki

A dzisiaj patrzę, a on calutki fioletowy - ciemnofioletowy - pasuje do szałwi omszonej, która na tym zdjeciu wyszła raczej niebieska

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:11, 28 cze 2013

Do góry

Ładnie się zaczyna
Podobno rozrasta się toto w zabójczym tempie? I na to liczę po cichutku, pod Nigrą puste pole mam, perz mi na korę włazi.

Jeżeli Eliza, albo Gierczusia jadą do Alinki to mogłyby wziąć...zapytam. Nawet nie wiem, kto tam będzie.

U nas masakra...znowu pada...
BB 10:00, 28 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
są też i ... mroczniejsze tematy

Tyle udało mi się pstyknąć...

A to co to za piękność???
BB 09:59, 28 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Alu, dla Ciebie z dedykacją róża NN, kupiona pod wpływem impulsu... jestem po uszy zakochana, chociaż nie wiem, czy ona jest rabatowa, parkowa czy pnąca.. zobaczymy....

Ale cudo!!! Piękna!! Dzięki za zdjęcia!! ohh od razu mi się lepiej na duszy zrobiło
BB 09:56, 28 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Kasiu, pstryknęłam dla Ciebie raniutko
Sadziłam ją w tym roku, ma pączki, jeszcze nie kwitła, ale pięknie się rozrasta Coś ją podgryzło... popsikaliśmy na mszyce, zobaczymy Bardzo się cieszę, że też masz Ilse, będziemy wymieniać się doświadczeniami

Też tegoroczna...miałam nadzieję, że starsza jest i kwiaty zobaczę
Ale to nic, będziemy sobie porównywać od przyszłego roku

Dzięki Ewcia
Buziol
Ogród z platanem. 09:51, 28 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Nie lubię stron bez zdjęć więc coś wstawię z archiwum
Wiśnia piłkowana 'Kanzan' (wiosna 2012)

Piękna! A masz może zdjęcie całego drzewka?
Starorzecze na górce 09:40, 28 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Polna będzie dobra i wolna od perzu, bo ziemniaki się po to sadzi aby za ich pomocą wyeliminować perz z pola w mnie w donicach rosną róże, hortensje, hosty, to zależy co Ci się podoba i jak nasłoneczniony jest taras i co z roślin będzie tam dobrze rosło kule będą odpowiednie w ogrodzie Na przywitanie kwiatek Marek miał rację, to cebulica, aha po pnączach lubią włazić myszy do domu

monteverde, dziękuję za cudną różę i rady, podpowiedzi

Taras jest wschodni, słońce do ok. 13, góra 14.
Nie przemarzają Ci na tarasie te cudności (róże, hortensje, hosty)? A Twój taras jak jest usytuowany względem stron świata? Pytam, gdyż masz duży przekrój roślinności, lubiacych różne warunki, no bo róże to raczej słońce, hortensje - ponoć półcień, a hosty - nawet cień.
A jeszcze podpytam, jakie masz odmiany róż i hortensji w donicach?
Z góry dziękuję.
Ogród do kwadratu 09:33, 28 cze 2013

Do góry
Zapisuję i u siebie - podkradłam od Konstancji - wybacz, ale to takie cuuudo - jak na moje szałwiowe rabatki idealne... A Konstancja ma od Ani ASC, a ona od Marzenki... się łańcuszek zrobił... ufff

[img size=640x379
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/402316/original.png[/img]

I to..

Bardzo mi się te rabaty podobają
bardzo
bardzo...
A że mam na co poniektórych pustki... może się skuszę... ale na razie to jedynie w planach... zbieram pomysły
Ogrodowe skarby 09:32, 28 cze 2013

Do góry
Wczoraj mieliśmy Akcje - oczyszczanie przepustu! Dzieciaki miały frajdę, strażacy pracowali ok 2 godzin poszły 3 zbiorniki wody.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:31, 28 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Dla pań w przedszkolu z mojej ulubionej kwiaciarni

Lawenda

Choiny giganty

Zakupy przednie.
Najbardziej podobają mi się choiny za parę latek, nie będziesz się nabijać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies