Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:22, 22 lip 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Sundae Fraise(Resun) .....................................................................Pinky Winky

Pink Diamond dalej Hayes Starburst, Vanille Fraise i Anabelle.............. Anabelle i Invincibelle

Zbyszek jak jest u Ciebie wysoka Sundae? jest zwartym krzewem?
Ogród z łezką 10:12, 22 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To tu bedzie kwiatek

Kształt kwiatu cudnisty!!!! Tylko kolor nie mój;(
Ale dziękuję Bogdziu
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:54, 22 lip 2013

Do góry
...i jeszcze kilka widoczków z mojego podwórka:

Liliowo i kolorowo:) 09:51, 22 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Danusia toż tu masz jak w raju... Wszystko kwitnie faktycznie - przepięknie
Cudowne zdjęcia wrzucilaś - psiunia rewelka - i to z motylkiem też piękne... Dobrze, że możesz teraz cieszyć oczy tym pięknem które Cię otacza i tymi kolorami - przynajmniej tyle do pocieszenia w trudnościach... Ale taki widok to musi choć trochę pocieszyć i podnieść na duchu - pięknie masz. Pieknie. Pozdrawiam na dobry tydzień
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:51, 22 lip 2013

Do góry
Witam w poniedziałkowy piękny dzionek... Joku , anna_g , GorAna , miło,że mnie odwiedzacie

ewsyg ze żwirowych ścieżek na włókninie jestem bardzo zadowolona,a do tego szybko się je buduje i wprowadzają w ogrodzie porządek i harmonię... miałam kiedyś żwirowe ścieżki przy samych oczkach... ale przerastały tatarakami i innymi roślinkami strefy bagiennej. Nie dałam rady ich plewić...te na włókninie nie wymagają troski...polecam.

Moja surmia mieszka u mnie trzy sezony ...chyba jest jeszcze zbyt mała, by mogła zakwitnąć. A do tego jest po przejściach... w ubiegłym roku zmarzła, a w tym została połamana przez ciężki śnieg...i zanim się otrząsnęła i zebrała do życia to już myślałam, że całkowicie poległa. Ale jest, żyje i pięknie wygląda choć jej pokrój bardziej krzaczasty niż drzewka to i tak się cieszę ,że dała radę.

Tak...ciemne postrzępione listki nad oczkiem to bez czarny. Kwitnie na różowo. I oczywiście przeszedł swoje w moim ogrodzie...dwa razy zmarzł wczesną wiosną już jak listki były dobrze rozwiniete... w tym roku podołał, chyba się zaklimatyzował i puścił długie pędy , które przewieszają się nad oczkiem... z daleka dzięki postrzępionym listkom wygląda jak klon japonski.

[b ]AgnieszkaW [/b] ...a proszę bardzo, takich fotek z powstawania ścieżek mam sporo...ale otoczenie na nich ...bleee. Lepiej pokażę jeszcze kilka fotek aktualnych...zapraszam na spacerek:

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:45, 22 lip 2013

Do góry
Ania to chyba Meringue a druga to Milkshake (?) ale o ile pamiętam to nazwy nie są zbyt istotne
a to zielona zazdrośnica czy coś w tym stylu
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:26, 22 lip 2013

Do góry
Ania bo ten po prawej to inny gatunek: Phlox maculata 'Natasha' ma odrobinę drobniejsze kwiaty i jest bardzo wąski (kwiatostan)

pomyliłem nazwy to jest Green Envy ,zielone oczko dopiero za parę dni

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:04, 22 lip 2013

Do góry
Dla Bociusia....
Te mam od 4 lat.. i nie wiem jak sie nazywają.. moim zdaniem są ładniejsze od tych nowo kupionych Milk coś tam..

A to te Milki coś tam, ale one pierwszy rok i od marca stały w mikro doniczkach to zabiedzone.. nawet florowiu nie dostały

Kwestia gustu i chyba tego, że muszą sie rozrosnąć...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:02, 22 lip 2013

Do góry
Motylka dziś takiego upolowałam

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:57, 22 lip 2013

Do góry
Oj czasu brak, wiec podziękuję wszystkim za wizyty

Madżen... mogę cię pomęczyć z moja rabata frontową.. muszę coś zrobić z tymi baksikami Ale to potem wstępna koncepcja jest, ale jakoś nie do końca mam do niej przekonania.. ale muszę wejść na dach... by zrobić foto z góry.... bo tak nic nie widać ..

Metamorfozy ogrodowe 08:49, 22 lip 2013

Do góry
Na szczęście

2012:

Lipiec 2013:

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:49, 22 lip 2013

Do góry
A nasza Limka dziś wyglądała tak

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:47, 22 lip 2013

Do góry
Jak to miło polatać rano po rosie i podglądać
Dziś wypatrzyłam takie duety

Metamorfozy ogrodowe 08:44, 22 lip 2013

Do góry
Kolejna metamorfoza
wiosna 2012

lato 2013

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:37, 22 lip 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Ewuniu...ale ja byłam w zamku jak cię dojrzałam
....zobaczyłam cię przez okno
Zwiedzaliście też zamek?

Gabrysiu!!! to Ty masz oko !!!
Nie, w zamku nie byliśmy , tylko zawody , rabatki pod zamkiem, bo wydają nam się cudne, platany na Rynku i byliśmy jeszcze na ciasteczkach
Pędziliśmy do swojego ogródka, żeby poleniuchować
Wczoraj był cudny dzień i jeszcze leżąc w ogrodzie mieliśmy taką atrakcję
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 08:28, 22 lip 2013

Do góry
Jolu, ta roślina o ciemnych, mocno powcinanych liściach to jest bez czarny?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:25, 22 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To moje własne incredibal

Jakie piękne te wszystkie blondynki...... tylko te obok ciebie jakieś wielkie głowy maja Cofam czytać dalej..
Jurajski Ogród 08:06, 22 lip 2013

Do góry
Joasiu, Aniu, Marzenko, Reniu, Jolusiu, Michalino, Aniu asc- miło, że zainteresowałyście się moim warzywnikiem. Jeśli chodzi o fasolkę, to uprawiam ją już od kilku lat. Ta "czarna" to w rzeczywistości kolor bardzo ciemnego bakłażanu. Jest bardzo smaczna, ale po ugotowaniu traci ten cudny kolor i robi się zielona.
Dla Was i dla wszystkich zaglądających na Dzień Dobry moje lilie.
Rododendronowy ogród II. 07:54, 22 lip 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Bogdziu mój wczorajszy motylek

a po południu widziałam ich dużo, więc chyba dobrze im w naszym ogródeczku

No sliczny Ci wyszedł.Bardzo sie cieszę że pokazujecie swoje motylki (Małgosia troche wyżej też pokazała w dodatku tego samego ). Z wielką przyjemnością sie je fotografuje. Buziaki Ewciu i miłego dnia.
Rododendronowy ogród II. 07:52, 22 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Bogdziu, mam nadzieję, że jakaś okazja na grudniki jeszcze się znajdzie Jeśli nie przeszkadzają przetrzymaj je jeszcze trochę, proszę

Jolu pewnie że trzymam i trzymac będe, to oczywiste. Buziaczki i miłego dnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies