Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 17:00, 31 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Czy mogem zadać idiotyczne pytanie po co te sznurki w warzywniku ???... A jakbym tak mogła prosić o kopię odpowiedzi u mnie , to już bym była w niebie

Buziam Elu

Nici - takie zwykłe do szycia - zawsze zakładam, jak sieję nasionka, zwłaszcza na rzodkiewkę, wtedy wróbelki się boją i nie wydziobują nasionek i młodziutkich siewek, a rzodkiewkę uwielbiają
Jak rzodkiewka będzie ciut większa to zdejmę.
eliza3 17:02, 31 sie 2013

monteverde napisał(a)
Na szkodniki Elizka fajny pomysł rzodkiewkę podlewaj, bo lubi pomidorki bardzo ładne

Aniu, to pomysł mojej mamy
Rzodkiewkę podlewam i mam nadzieję, że posmakuję, bo na wiosnę za szybko poszła w liść
eliza3 17:07, 31 sie 2013

Celina napisał(a)
Elizko ,nie wiedziałam ,że Ty też hodowca żywności!
Pomidorki ładne

Celinko, ale mnie rozbawiłaś tym hodowcą żywności
Te pomidorki to raczej dla ozdoby - jeden krzak - ale zawsze się mogę pochwalić, że mam warzywnik
Urszulla 17:16, 31 sie 2013

Elu,
to można wysiewać rzodkiewkę i fasolę???
A w przyszłym tygodniu też mogę?
Odpowiedz mi u mnie, jak możesz
eliza3 17:40, 31 sie 2013

Urszulla napisał(a)
Elu,
to można wysiewać rzodkiewkę i fasolę???
A w przyszłym tygodniu też mogę?
Odpowiedz mi u mnie, jak możesz

Ja zasiałam rzodkiewkę i koperek, fasolka była wysiana dużo wcześniej.
Rzodkiewka wyszła mi po czterech dniach, koperku jeszcze nie widać, ale mam nadzieję, że wzejdzie o ile ptaszki nie wydziobały
Debra 18:37, 31 sie 2013

Elu, śliczne te wysiewy i nitkowe zasieki. Rewelacyjny pomysł do skopiowania, jak kiedyś zacznę wysiewać

Chociaż powiem szczerze, że wysiew koperku mnie kusi coraz bardziej - on ładny, między bylinkami też może rosnąć
eliza3 18:45, 31 sie 2013

Debra napisał(a)
Elu, śliczne te wysiewy i nitkowe zasieki. Rewelacyjny pomysł do skopiowania, jak kiedyś zacznę wysiewać

Chociaż powiem szczerze, że wysiew koperku mnie kusi coraz bardziej - on ładny, między bylinkami też może rosnąć

Muszę Ci powiedzieć, że wysiany z ręki na chybił trafił rośnie najlepiej. moja wnusia wzięła kiedyś baldach dojrzałego kopru i porozrzucała między kwiatkami, wiosną sam wyrósł w najbardziej nieoczekiwanych miejscach... ot, taka niespodzianka
an_tre 20:31, 31 sie 2013

M mi wysiał tylko koper, ale to nam wystarczy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
boguslawa_ma... 20:37, 31 sie 2013

Astry dla ciebie
eliza3 20:41, 31 sie 2013

an_tre napisał(a)
M mi wysiał tylko koper, ale to nam wystarczy

Aniu to cudowne, że twój M też lubi ogród i wysiał koper, u mnie M tylko kosi, resztę tzn. wszystko, robię sama
M. lepiej się znajduje przy innych zajęciach... no cóż nie można mieć wszystkiego