Zomniałam na śmierć że w sobotę stałam się także posiadaczką elementów wodnych
Kupiłam koszyk na lilie Bogdzi ... I jak przekopywałam grządkę pod maleństwo , to glinę znalazłam i wpakowałam do środka , bo podobno wodne glinę wprost koffają ;!
Noo i takie pływające cuś kupiłam ... I pływa sobie
Za nami prawie koniec pracowitego weekendu. Prace ziemne z frontu zakończone. Żyzna ziemia nawieziona, zwałowana, rabata wyznaczona. Możemy zacząć sadzić. Byliśmy dzisiaj na zakupach i choć nie wszystko kupiliśmy, "szkielet” nasadzeń oraz 2 drzewa na miejsce straconych po gradobiciu i podtopieniach są.
Buk Tricolor i Klon
Wiśnia Kiku Shidare, jako solider w przedogródku ( raptem trzy gałązki)
Mrusia śliczna...miałam mamę z trzema małymi zeszłego lata...ale mi było się trudno z nimi rozstać...
Mam taką !!!!!!!!! Ale moja malutka jeszcze, zobaczymy jak zakwitnie, bo jeszcze w lesie jest.
W zeszłym roku zero kwiecia...ma szansę jeszcze, ale ile kwiatków będzie miała teraz????? Coś tam jest...
Tam gdzie zielone carex morrowi Ice Dance, tam gdzie różowe gwiazdki żurawki, które dadzą radę na słońcu , przy siatce jest biały aster angielski, przesadzę, a na jego miejsce różowy liliowiec...może być, czy jak?
Pod Hakuro jest stary szydlasty, ale ten słabo kwitnie (od Elizy mam innego i ten daje czadu) i pójdzie do wywalenia, reszta całkowicie do wyplewienia ( tam pozostałości astrów są, ale nie dały rady w wodzie).
a ja właśnie w sprawie tej rabaty gazonowej.Widzę,że stoją po dwie szt.Czy rośliny dobrze się w nich sprawują?
Już jakiś czas oglądam je w sklepie i ciągle się waham .Podejrzewam,że jeden to za mało ziemi dla roślin.Załatwił by mi spory problem