Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:34, 26 cze 2013

Do góry
Witam Szanownych Ogrodników.
Na imię mam Krzysztof i chciałbym prosić Was o pomoc.
Czytam ten wątek i niestety nie wiem co męczy moje bukszpany.

Ten jest strasznie chorobliwy, pryskałem jakimś preparatem na grzyby i pleśnie, ale nie bardzo pomagał:

[
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/401354/original.JPG[/img]

Ten jest nowy, ale świeże końcówki usychają. Myślę, że to od upałów. Daję mu więcej wody i ponawoziłem troszkę, ale nie wiem czy to pomoże.

Ten jest stary, raczej nie da się go odratować, ale wolę zapytać. Długo go coś męczyło, ale niestety w okolicy nie mam dobrych specjalistów od bukszpanów i wygląda jak wygląda:

Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc w odratowaniu tychże roślin. Z góry dziękuję za Wasze propozycje.

Mój 4 arowy azyl... 20:33, 26 cze 2013

Do góry
Basiu, mój/Twój Siwy kwitnie!!!!

Mój ogród 20:32, 26 cze 2013

Do góry
Dzisiaj chciałam pokazać kilka zdjęc z okolic mojej działki, te widoczki stale mnie inspirują do pstrykania. Jest tam jeszcze trochę tej już znikającej Polski, są dwie chaty pokryte strzechą, stare maszyny na polu leżą ale już tylko jako eksponaty. Wiele się zmieniło od czasu kiedy jako dziecko jeździłam tam na wakacje, ale jakieś strzępy tamtego klimatu zostały.
Gospodarz na polu postawił to już jako zabytek do oglądania.

Stara stodoła wśród zbóż w wieczornym oświetleniu.

I moje okno widokowe działki tuż u progu lata.
Moje ogrodowe początki 20:32, 26 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich
Na początek wytłumaczę się, że dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodem. Moje dotychczasowe doświadczenie z roślinnością miałam na malutkim balkonie w bloku mieszkalnym. Już wtedy starałam się stworzyć sobie coś choć odrobinę przypominającego ogródek. W końcu się doczekałam.
Zawsze marzyłam o swoim kawałku ziemi. Niewiele tego, ale jest i daje ogromną radość
Aktualnie większość czasu zajmuję się pogłębianiem wiedzy o kwiatach, krzewach i wszystkim co jest związane z ogrodem. Jestem niezmiernie wdzięczna za Ogrodowisko, to prawdziwa skarbnica wiedzy. Oglądanie ogrodów pochłania mnie bez pamięci, mam nadzieję, że mój ogród też będzie tak piękny jak Wasze. Przede mną jeszcze wiele pracy, ale jestem pełna zapału i wiary, że kiedyś w końcu uda mi się stworzyć tu mój kawałek raju.
Niestety nie mam zbyt wiele do pokazania, zwłaszcza jak ogląda się takie cuda. Pozdrawiam

Tu zdjęcie z wycinki chaszczy, trochę się tego nazbierało

Teraz coś przyjemniejszego - moje piwonie

Róża przed domem, sąsiadka mówiła, że pięknie kwitnie - nie mogę się doczekać. Wprowadziłam się tu zimą, więc dopiero orientujemy się z M co i jak kwitnie. Co warto zostawić, a co zmienić.

A to moje najcenniejsze okazy i największe szczęście Oliwia i Patrycja

A tak wyglądało moje podwórko dwa tygodnie temu, po dosłownie półgodzinnej ulewie. Przyznam, że teraz boję się każdego deszczu.

Mam nadzieję, że miło spędziliście czas. Życzę dużo słońca
Jurajski Ogród 20:31, 26 cze 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:30, 26 cze 2013

Do góry
Iruś, współczuję, ściskam, tulę i całuję! Trzymaj się! On już z góry patrzy na Twe poczynania!
[*]
Szczypiorkowy ogródek 20:30, 26 cze 2013

Do góry
Prace nad skarpą i przedogródkiem w toku W oczekiwaniu na płotek
Fotki z lotu ptaka

Zakupiłam kilka granitowych kamyków i jak? Lecieć dalej z takim materiałem? Co o tym sądzicie?

Ptak leci dalej frr frr frr

Jurajski Ogród 20:28, 26 cze 2013

Do góry
letni ogród w pastelach
Mój 4 arowy azyl... 20:22, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Basiu, cieszę się, że się spotkałyśmy Non stop chodzisz uśmiechnięta - jak na awatarku Jak Ty to robisz??? Ściskam serdecznie!
Danusia już wkleiła fotkę ze spotkania, a ja dodam jeszcze jedną na pamiątkę

I ja się cieszę, że mogłam Cię osobiście poznać. Mam nadzieję, że mylić Cię z Marzenką już nie będę
A za fotki dziękuję
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:21, 26 cze 2013

Do góry
Wszystkim dziękuję za odwiedziny. Poodpisuję za chwilkę.

Mam problem z jedną panna dziewanną.
Może ktoś wie jakie jej imię.
Na bank nie jest to dziewanna drobnokwiatowa - ma zupełnie inne liście - jakieś takie mleczowate.
Kwiaty mają wielkość i pokrój kwiatów dziewanny fioletowej i kwitnie w czerwcu.
Zagadka dla wytrwałych.

a oto i ona - bezimienna

Nasz przydomowy ogródek 20:20, 26 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Patrze sobie i patrzę , ostróżki śliczne są , oleandry przywołują wspomnienia z Włoch i dorodna hortensja, ach pięknie , a u nas pada i niszczą mi sie kwiatki
Szczypiorkowy ogródek 20:19, 26 cze 2013

Do góry
dostojna Eden

i Śnieżka w towarzystwie ... krasnoludkowych różyczek

Zielono mi

Działka wkoło Lubczyka :) 20:18, 26 cze 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
A w poniedziałek poszłam do ochotniczego, bo tam od dłuższego czasu mieli jeden rodzaj zurawki, ale myślę kupię sobie chociaż jedną, bo potem jak będę może w przyszłym roku chciała, to jak na złość nie będzie
Ja tam wchodzę, a tam nowa dostawa i chyba z 6 nowych odmian dostałam oczoplasu, a że w portfelu nie miałam dużo kasy, a kartą tam nie można płacić, to wzięłam te 2 tańsze, a na te droższe szykuje się na weekend
A to te zurawki
Niestety nazw nie było, a i pani z ogrodniczego nie wiedziała więc jak ktoś wie, to niech napisze, proszę-będę wdzięczna
Oczywiście musiałam też podzielić na parę sadzonek

Kasiu, na tym etapie wzrostu to naprawde cieżko powiedzieć. To by była zgadywanka. Niech podrosną, wtedy zobaczymy.
Najważniejsze, że sa
Szczypiorkowy ogródek 20:11, 26 cze 2013

Do góry

I jeszcze moja Rajska...
Szczypiorkowy ogródek 20:09, 26 cze 2013

Do góry

A w tym buszu cichutko rośnie sobie piękna angielka Abraham Darby ( jeszcze w pąku), a jak pachnie....
Szczypiorkowy ogródek 20:03, 26 cze 2013

Do góry
Nie wiem jak inni ogrodownicy sobie radzą z problemem nieproszonych gości, ale u mnie chwasta spotkać można Na dowód fotka buszmeńska. A buszu skrzyp skrzypi, że ho ho....
To będzie zaczarowany ogród 20:01, 26 cze 2013

Do góry
Przepiekne zestawienia kolorystyczne Juz sie nie moge doczekac Mai w Twoim Ogrodzie
I serdeczne gratulacje z okazji 100 i 18

Ania i róże i cała reszta :) 19:56, 26 cze 2013

Do góry
First Lady

Mousseux du Japon

Ania i róże i cała reszta :) 19:55, 26 cze 2013

Do góry
James Galway

Bienvenue

Grace

Princess Alexandra of Kent
Ania i róże i cała reszta :) 19:53, 26 cze 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies