Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 18 lip 2013

Do góry
Ania w tym stadium nawet znawcy mieli by kłopot a co dopiero ja

piłkowana Preziosa

vanilka

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:10, 18 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

u mnie nadal super, bez deszczu, podlewanie non stop, juz ciut mam dośc, no bo są miejsca gdzie nie podlewam, a juz trzeba!

U mnie w glinie jeszcze mokro... a nie pada raptem trzeci dzień
Zaraz lecę na dworzec po Tercię Miałam sadzić moje doniczki z oczka ,co stoją od zeszłego roku nie posadzone, ale obowiązki służbowe wezwały do kompa i na szczęście sobie przypomniałam.....

To cięłam wczoraj po ciemku... im nie zaszkodzę bo jeszcze krzywe jak .... ale w zeszłym roku cięłąm je pierwszy raz.. i nawet już kulki przypominają

A ta to kula kulkowa

Ogródek Anity 16:08, 18 lip 2013

Do góry
Louise M

Tu z budleją Dawida, która w tym roku zaszalała i przerosła mnie i ogrodzenie...
Ale będzie motyli
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:07, 18 lip 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
witaj

ponieważ wyczytałam u kondzia ze irysy do donic sadzisz

to napisz proszę czy w tych donicach przezimują ?

Irysy wsadziła do donic, bo przyszły z odkrytym kłączem... a rabata jeszcze nie gotowa, wiec posadzone na kilka dni. Irysy lubią żyzną ziemię, mokro i do donic sie nie nadają.

Ogródek Anity 16:05, 18 lip 2013

Do góry
Charlotte

Docelowo ma przepleść się z tym powojnikiem, jest jeszcze młoda, sadzoną jesienią, więc może za rok
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:04, 18 lip 2013

Do góry
Megi napisał(a)

przyszło, przynajmniej u mnie od 4 dni jest letnio i przyjemnie, nie za gorąco z lekkim wiaterkiem - dokładnie tak jak lubię

Ja lubię ciepełko i kolorowo Ale na weekend zgłaszają chłodniej
Ogródek Anity 16:03, 18 lip 2013

Do góry
Pastella (?)

Artemis

Young Lycidas

Chippendale
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:02, 18 lip 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Karolina one już to mają w naturze

Great Star przesadziłem do cienia -chyba już tu zostanie

Przez porównianie Zbyszku to faktycznie mam co innego... Jednak na dołączonej karteczce było Great Star... A masz może pomysł co to takiego mam zatem?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:02, 18 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I podkusiło mnie, oglądałam te liliowce...oczywiście które mi się podobają? Najdroższe...Zapisałam sprzedawcę, jeszcze nie mam miejsca...
U mnie tawuła na skarpie już do nieba urosła...trza ciąć...tylko kiedy...

Sprzedawca wystawia tylko raz w roku i na krótko, Pani mówi, że jakiś tydzień jeszcze będą maks, bo to nadwyżki z ogrodu
I nie przejmuj sie mi też najczęściej takie się podobają.. zakupiłam z głosem rozsądku ładne - tańsze

Ogród do odświeżenia 15:58, 18 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widać jeszcze Cię trzyma...nie masz ochoty na pisanie...poczekam

A może na zachętę?

i jeszcze to, co tygryski lubią najbardziej

Buziam mocno i dziękuję za kwiatucha
Ogródek Anity 15:57, 18 lip 2013

Do góry
Lilia

Tu z limką sadzoną jesienią, ale będzie kwitła

Polarstern

Hortensje

Guzikowiec

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:54, 18 lip 2013

Do góry
Karolina one już to mają w naturze

Great Star przesadziłem do cienia -chyba już tu zostanie

NN kupiona w Krzywaczce z nikomu nie znaną nazwą

i coś z kolorków oczywiście z hortensjami w tle

Ogródek Anity 15:41, 18 lip 2013

Do góry
Trochę świeżych fotek, w końcu jest piękna pogoda

Miejska ogrodniczka :) 15:40, 18 lip 2013

Do góry

Mój zaciszny kącik

Staruszek odpoczywa w cieniu Widać moją trawkę, która kosztowała mnie tyle pracy... Ale było warto!

Strasznie przyjazny ten Twój ogród. Kojarzy mi się właśnie z lenistwem na hamaku.
PS. Jeżeli kiedykolwiek będziesz chciała pozbyć się kilku starych drzew to ja z chęcią przygarnę

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:28, 18 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
miłego dnia Aniu.

Świetny giff... i modele jeszcze świetniejsze...
Dla Ciebie mój poranny motylek. Odbiło i po 6 poleciałam na obchód z aparatem

Ogrod Malgosi samosi 15:27, 18 lip 2013

Do góry
Witajcie,

jak obiecalam wklejam kilka zdjec ksztaltu rabat.
Teraz tak szybko bo duzo sie dzieje, glebogryzarka dziala i miesza ziemie z piaskiem i dostarczona ziemia 3x 8ton wow .

Tutaj od strony wjazdu, ten widoczny prostokat to bedzie boisko do siatkowki i innych sportow

kolejne widoki

Tutaj bedzie miejsce na ognisko i plac zabaw dla dzieci, ten obecny bedzie musial zmienic miejsce

Okolice tarasu

Brakuj jeszcze zdjec kolo garazu, dzisiaj nadrobie

Milego dnia zycze
Rododendronowy ogród II. 15:26, 18 lip 2013

Do góry
Bogdzia gif...wspaniały.. po prostu rewelacja..
Ja gifa nie mam ,ale mam budleje, które wyciepałaś.. i z motylkiem, bo to w końcu motyli krzew Fotki skoro świt... a już motylki latają
Przesadzałam z synusiem lilie w oczku... w mordę, łatwiej kopać rabaty .... ledwo żyję.... przyszłam do domciu sie ochłodzić

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:20, 18 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
..i Great Star w całości

Ania chyba fotki przestawiłaś bo to raczej coś innego
Piaskownia na zakręcie 15:10, 18 lip 2013

Do góry
Dostałam siewki tej pięknej rutbeki

Miejska ogrodniczka :) 15:04, 18 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)

no to najważniejsze, że jesteś zadowolona ; moje nornice na pewno też.

Ja jestem happy, nornice też, a ty? To sie pewnie okaże, bo jak ci sie zaczną odwdzieczać, to strach sie bać
Zapomnialam napisać u ciebie, ale czy mógłbyś pokazać całą rabatkę z "obcymi" (czytaj: różowymi mieczykami). Chciałabym zobaczyć, jak one tam wygladają

Margarete napisał(a)
Hej Małgosiu,
jak ja dawno do ciebie nie zagladałam.. tyle mnie ominęło..
Jakie plony masz - ale i satysfakcja duża że to samemu wyhodowane, a cukini e z grila uwielbiamy u mnie w domu szyscy, jak grilujemy miesko czy kiełbaski to zawsze tez i warzywa i wszyscy bija sie o cukinie własnie... ile bym nie zrobiła - to mało.
Lilia twoja imponująca - ja kupiłam mw tym roku w Brico taka właśnie lilie o nazweie NN = Lilia doniczkowa i na obrazku była właśnie taka jak u ciebie, na jednej głównej gałęzi dużo kwiatów a cała roslna jak na lilie to niska. Kuoiłam 2 szt, posadziłam w kwietniu do doniczek w domu bo juz miąły duże kiełki i jak to sie mówi "chciały do ziemi", rosły w domu, w chłodnym miejscu, potem wyniosłam na tars i tam dały czadu - wyrosły na wysokość 140 cm... takie giganty. Moały jedna gałąż jak normalne lilie i na końcu złoto-rude kwiaty. Kwiaty ładne ale lilie w doniczkach przewracały sie wiec postawiłam te donice w zywopłot a łodygi lili przyczepiłam do siatki ... i chociaz w ten sposób zdobiły ogród bo inaczej to musiałyby stac pod sciana za rynną, bo były takie wysokie że "leciały na pysk.
Z powodu psiaka - współczuję, wiem jaki to żal i ból po stracie, my musielismy przed laty pozegnac nasza poprzednią sunie po 14 latach bycia u nas....żal wielki.....
Zazdroszcze wam dzisiejszej kawki u Karoliny, juz byłam umówiona wiec nie moge być z wami, ale na nastepny raz to wy z Karola wpadniecie do mnie i odrobimy..

Co do spotkania w wiekszej grupie, to jestem za
A lilie faktycznie potrafia sprawiac niespodzianki, zwłaszcza takie z cebulek "od pani z rynku" W tym roku dostałam po lapkach, bo chciałam sobie sama wybrać cebule i sie dowiedziałam, że: "ja sama musze pani wybrać"! Pomyslałam, no ok, mus, to mus - nie lubie sie wykłócać Ale też dzieki temu nie wiem, co mi wyrosnie
Mój piesio był juz staruszkiem, w dodatku odziedziczonym razem z domem, więc nie do konca moim, ale przywiązał sie do mnie strasznie, a ja do niego. Chodził za mną krok w krok Niestety, nasze zwierzaki nie zyją tak długo, jak my... Ciężko później zdecydowac sie na drugiego przyjaciela...
Jak dojrzejesz do spotkania, to po prostu daj znać. Może byc u ciebie, może też byc u mnie. Jestem otwarta na propozycje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies