Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:27, 17 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Filip wiem że się rozrośnie i na to liczę, drzewa zasłonią taras i juz nik nie będzie parzył CO pije Zobacz Danusia ma dużo drzew na swojej działce, bedę je cieła jak ona a resze w miare porzeb przesadzała/ograniczała.
na tej fotce nabazgrałam grujecznika, o tym miejscu dla niego myślę

również o tym miejscu pomyślałam .... ja jestem na tak z grujecznikiem lub trzecią brzozą
Mój kawałek raju II 12:26, 17 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ponieważ te kilka powojników wstawiałam 3 godziny, pokażę tylko horti Anabelle i idę spać musze chociaż ze 2 godzinki pospać

a teraz dobranoc

piękna u mnie też w tym roku, ale wolałabym, aby miała sztywniejsze pędy
jak bym spałą 2 godziny, jak ty, po tygodniu mnie nie ma!! ja muszę 8-10 godzin, jak niemowlak
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:23, 17 lip 2013

Do góry
Przyszły zakupione liliowce, sadzonki super zapakowane, ładnie opisane, kłącza spore i każdy liliowiec już kwitł... jak jeszcze będzie zgodność odmianowa, to polecam....a liliowce ma śliczne,tu kupowałam... ale tam są cuda https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie
, a i Danusi artykuł się pojawił o liliowcach.. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie

Ogródek Goniak 12:20, 17 lip 2013

Do góry
goniak napisał(a)

To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.

To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.

To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado.
bold text

dziękuję ci ta pierwsza to raczej patriot wolno rośnie i bardzo białe brzegi ma bez kropek i ta druga tak myslałam że guacamole bo często się też natykałam na nią w internecie tylko nie byłam przekonana, jak będziesz czasami pisać w swoim wątku o hostach które są ciekawe odmiany chętnie zajrzę, marzy mi się takie hostowisko jak u ciebie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:20, 17 lip 2013

Do góry
goniak napisał(a)

To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.

To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.

To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado.
bold text

dziękuję ci ta pierwsza to raczej patriot wolno rośnie i bardzo białe brzegi ma bez kropek i ta druga tak myslałam że guacamole bo często się też natykałam na nią w internecie tylko nie byłam przekonana, jak będziesz czasami pisać w swoim wątku o hostach które są ciekawe odmiany chętnie zajrzę, marzy mi się takie hostowisko jak u ciebie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Anglia czerwiec 2013 12:19, 17 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kończę pierwszy dzień i na koniec przedstawiam Bury Court, zaskakujący ogród, bo nowoczesny z przodu i tradycyjny, bylinowy ze strzyżonymi parterami z tyłu, ale to jest taka tradycja z pazurem.
Z przodu trawy, maki i geometryczny basen:

A z tyłu inna bajka, ale chyba nie do końca.

Kochani mam pytanko, a właściwie dwa pytanka.
Nadrabiam teraz zaległości i właśnie przeczytałam i obejrzałam cały angielski watek.
Powiedzcie proszę, jakie to trawy sa na pierwszym zdjęciu??
Oraz z czego jest ten śliczny żywopłot na zdjęciu drugim?? wygląda trochę jak oliwnik...
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi.
Pozdrawiam!
BB 12:11, 17 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Aniu, u Ciebie i bez starania konweniuje wszystko jak należy Łącznie z wróblami i pszczółkami
Moim kępek na razie nie zmniejszę, bo zbyt małe, ale mam nadzieję, że będę mogła zmniejszać i puścić dobro w obieg Miałam pstryknąć fotkę, ale komary mnie wygryzły...
W zamian ... dzwonki?...

To ja bezwstydnie proszę o pełną nazwę Pana Dzwączysława.....

Po za tym musze rzec , że ta biel mnie rozaniela i koniecznie musze wprowadzić ją w większych ilościach u siebie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:08, 17 lip 2013

Do góry
chodzi Ci o te długości wzdłuż białych linii?

jak będę w domu to zmierzę
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:07, 17 lip 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)

piękne ujęcia
postanowiłam wywalić misz masz i nasadzić więcej hortensji i traw, będzie mniej pracy i efekt długi
Pozdrawiam i słońce wysyłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:03, 17 lip 2013

Do góry
Wg mnie grujecznik to fajny pomysł, pięknie sie (podobno) przebarwia jesienią
Aniu uwielbiam Twoje rabaty i mam prośbę czy mogłabyś mi podać pi razy drzwi odległości tej narożnej rabaty :
ana_art napisał(a)

Chodzi mi o odlełość od rogu do tej lilii co ją widać białej
oraz szerokość tego miejsca gdzie sie zawijasek bukszpanowy zawija w strone ogrodzenia....
zagmatwałam ale mam nadzieję że sie jakoś połapałaś o co mi chodziło
Ogród w skali mikro :) 11:55, 17 lip 2013

Do góry
Dziś postanowiłam ,że będę mieć czas LB .. Tzn . Leżenie Bykiem ... Zaczęło się chmurzyć.. I jest idealnie do robót ogrodowych , ale mnie leń ogarnął , taki ,że hej

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:54, 17 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
A, chciałam się jeszcze pochwalić limkami Twoim sposobem chyba coś z nich będzie

Wygląda nieźle .... mam nadzieję że się udało
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:50, 17 lip 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Grujecznik pasowałby tam teraz, ale jak urośnie wszystko to nie będzie za gęsto? Z drugiej strony taka gęstwina jest piękna...sadź! Będzie pięknie

Filip wiem że się rozrośnie i na to liczę, drzewa zasłonią taras i juz nik nie będzie parzył CO pije Zobacz Danusia ma dużo drzew na swojej działce, bedę je cieła jak ona a resze w miare porzeb przesadzała/ograniczała.
na tej fotce nabazgrałam grujecznika, o tym miejscu dla niego myślę
Spacer po moim ogrodzie 11:44, 17 lip 2013

Do góry
Jeszcze jedna lilia z mojej kolekcji.
Ogródek Anity 11:43, 17 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)

A dziękuję! Altanę obsadziłam powojnikami i różami ( Louis Odier 3 szt) ale na efekt trzeba poczekać... Na razie tylko Emilia Plater wywiązuje się ze swego zadania (zrobienia cienia w altance)

Anitko, to wygląda bosko! pozdrawiam i jak mi nic nie stanie na przeszkodzie, jestem na spotkaniu działkowym
Dzwonek skupiony (Campanula glomerata) 11:27, 17 lip 2013

Do góry

Niestety bardzo szybko przekwita, zostaje jednak po nim ładna kępa liściowa. Nie zauważyłam żeby się tak mocno rozłaził. Mam go od ubiegłego roku.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 11:10, 17 lip 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

A po tą hostę przyjadę jak byś dzieliła
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:55, 17 lip 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:50, 17 lip 2013

Do góry

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:48, 17 lip 2013

Do góry
A, chciałam się jeszcze pochwalić limkami Twoim sposobem chyba coś z nich będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies