Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Wichrowe wzgórze 18:50, 20 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wianek prześliczny, zwiewny i elegancki
a zima..cóż, pójdzie sobie, taczki w ruch i dalej obie pracujemy nad angielskim charakterem naszych ogrodów

Ja dzisiaj poszalałam w śniegu...
Ubrałam kaloszki, rękawice, odgarnęłam śnieg i wypieliłam perz spośród irysów
Dobrze, że ogród mam z dala od domostw, bo gdyby to ktoś zobaczył, to niezbyt dobrze by o mnie pomyślał
Wichrowe wzgórze 14:46, 20 mar 2013

Do góry
Monico, jak długo róże rosną w jednym miejscu? Kiedy trzeba im zmienić siedlisko? I czy wtedy się je odmładza jakoś, czy mówi adieu? I jak często róża zniesie przesadzanie?

Wianek wiosenny, zwiastuje wiosnę.
Wichrowe wzgórze 11:50, 20 mar 2013

Do góry
Wianek prześliczny, zwiewny i elegancki
a zima..cóż, pójdzie sobie, taczki w ruch i dalej obie pracujemy nad angielskim charakterem naszych ogrodów
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:55, 19 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Poczytałam o włamaniu do sąsiada, niechęci do szefa, obejrzałam piękny wianek...ale odpowiedzi na pytanie jaki to miskant czeka u Ciebie na podzielenie nie znalazłam...
I też pozdrawiam

Kasiu, ja to już całkiem przestałam panować nad własnym wątkiem W dodatku walczę z pogodą, która utrudnia nam dostęp do netu i tv

Już odpowiadam. Jeśli chodzi o miskanty, to mam zasadniczo 3 odmiany:

Miskant chiński 'Silberspinne'

Miskant chiński 'Zebrinum;

Miskant chiński 'Rotsilber'
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:04, 19 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Ania, a co Ty takie fochy stroisz?

Anitko, wianek cudny ... podziwiam za wytrwałość w poszukiwaniu tulipanów - nie dałabym rady do tylu sklepów wejść za dekoracjami ... Ukłony

...jak mnie olewa to stroję...
Wianków mi się stroić przy takiej pogodzie nie chce...to mi fochy zostały...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:42, 19 mar 2013

Do góry
Powiesiłam ten wianek

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:00, 19 mar 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Anitko, wianek cudny ... podziwiam za wytrwałość w poszukiwaniu tulipanów - nie dałabym rady do tylu sklepów wejść za dekoracjami ... Ukłony

Evchen, w końcu odpuściłam z tymi tulipkami Niech jest jak jest.I tak teraz się zastanawiam czy przypadkiem wianka bożonarodzeniowego nie wyciągnąć
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:14, 19 mar 2013

Do góry

Hokus pokus w ogródku Beaty 08:30, 19 mar 2013

Do góry
Piękny wianek .Pozdrawiam
Hokus pokus w ogródku Beaty 21:21, 18 mar 2013

Do góry
Śliczny wianek, bardzo w moim guście Pozdrawaiam.
Postawić trawkę nad i... 20:38, 18 mar 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Aga ale czaderski wianek zrobiłaś zdolniacho bardzo mi się podoba

...dzięki...ale żadna ze mnie zdolniacha tylko kupiłam kilka rzeczy i klejem potraktowałam....chyba go wymienię na bożonarodzeniowy....
Postawić trawkę nad i... 20:34, 18 mar 2013

Do góry
Aga ale czaderski wianek zrobiłaś zdolniacho bardzo mi się podoba
Postawić trawkę nad i... 20:33, 18 mar 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ja jakoś nie czuję nadchodzących świąt.
Muszę też swoją wysiać

...ja też nie ...kompletnie....w szkole porobine gazetki świąteczno-wiosenne a za oknem śnieg... wianek wisi na drzwiach a tu śnieg... wszyscy narzekają i światełka w tunelu nawet nie widać...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:29, 18 mar 2013

Do góry
Poczytałam o włamaniu do sąsiada, niechęci do szefa, obejrzałam piękny wianek...ale odpowiedzi na pytanie jaki to miskant czeka u Ciebie na podzielenie nie znalazłam...
I też pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:08, 18 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dzięki serdeczne, dodajecie mi wiary w siebie Najchętniej rzuciłabym pracę, którą wykonuję i zajęłabym się florystyką na poważnie. To takie moje wielkie marzenie. Powiedziałabym szefowi "to mi to LOTTO",ale TO NIE JA zgarnęłam główną wygraną z soboty
Jutro znów trzeba pójść do pracy

Wygrana we Wrocławiu.... I to znów nie mój Żon!!!

Wianek jest piękny i nawet nie potrzebuje tulipkow
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:47, 18 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Miłego dnia Marzenko, uciekam na szybką kawę i do pracy

Minęłyśmy się rano ...

asc napisał(a)
Dziś jest wyjątkowa cisza na forum

A nie wiem, nie byłam jeszcze z rewizytą

Slawko napisał(a)

Ale to się świetnie komponuje ta turzyca? z tymi białymi krokusami U mnie szczęście w nieszczęściu, że jeszcze nie zakwitły przed tymi temperaturami co teraz w nocy mieliśmy. Pozdrawiam
P.S. Jeszcze zapomniałem o jednym WIELKIEE GRATULACJE z okazji kolejnej stóweczki

Tak sławko to turzyca frosted curls druga w tym samym miejsu posadzona.. W ubiegłym roku wymarzła...
W rzeczywistości jeszcze fajniej wygląda

Bogdzia napisał(a)

Chyba wszyscy maja dosyc pisania o zimie a o wiosnie nie ma co pisac.
Miłego dnia Marzenko.

Bożenko chyba zmęczenie materii nastąpiło....

anula_wn napisał(a)
Madżenka, czy Ty wszystko sypiesz azofoską wiosną ???
bo ja zakupiłam i jak stopnieją śniegi ruszam do ogrodu!

a co do wiosen późnych czy wczesnych., to jak Was czytałam wspominałam pochody pierwszomajowe (obowiązkowe, brrr!) jak sypał śnieg.... i te kiedy był upał jak w Afryce..... różnie bywało.....

Sypię azofoską, może nie wszystko ale byliny, cebulowe, zywopłot grabowy, cisy,trawy, etc. Tylko kwaśnolube sypię tym co się akurat pod rękę nawinie, najczęściej specjalistycznym agrecolami. No. Róze i powojniki swoj nawóz dostają...

anipla napisał(a)
Miłego dnia

Miłego Anitko

Syla napisał(a)
Robisz wianek ? czy nie ? bo dla siebie jednak uwiję coś innego ... tak zadecydowałam .... chyba.... uwielbiam to swoje zdecydowanie ; ) miłego dzionka

Nie robię, uciekłam do domu bo śniegiem z nieba waliło....

gusiarz napisał(a)
Marzenko - jasne krokuski z turzycą... boskie połączenie Dziobkam mocno

Dziękować dziobkam
gierczusia napisał(a)
.. Ależ się ubawiłam czytając te wspominki o pieluchach tetrowych i pierwszym maju ..

A tak poza tym uważam ,że to skandal że ta wiosna w tym roku tak nas w konia robi

Wiosna sobie w kulki leci. Chyba do Ani Studio reklamację złożę

Pszczelarnia napisał(a)
Postulat: z pierwszym dniem wiosny azofoskujemy cały świat! Ale kiedy to nastąpi?

A tak na poważnie. Dziewczyny: nawozy sypiemy do ciepłej, choć trochę ogrzanej ziemi. Nawet one potrzebują ciepła, by zadziałać i nie zaszkodzić.

Tak Pszczółko, na nawozy za zimno chociaż czytałam, że trawnik można sypać zaraz jak śnieg zejdzie.

Gosiniak napisał(a)
Marzenko pozdrawiam, ale już nie tak słonecznie jak wczoraj, ale tragedii nie ma,
na wiosnę się szykuję, ziemia kupiona, kasa zebrana, czekam na pierwszy wypad szkółkowy.

Gosia u mnie zima....

Gabisia napisał(a)
Dziewczynki - to azofoska czy florovit?

Tak sobie policzyłam, że jak te wszystkie Wasze dzieciaczki na świat przychodziły w okolicach kwietnia,
to znaczy, że Wy wszystkie nieźle poszalałyście w czasie poprzednich letnich urlopów))))

Azofoska sypana, Florovit do podelwania interwencyjnego W sobot omówimy techniki

To ty nie wiesz, że największa liczba urodzeń wiosną po szaleństwach wakacyjnych a drugi wysyp jesienią po dlugich zimowych wieczorach
Sprawdzałam kiedyś sezonowość urodzeń planując sprzedaż

stychaz napisał(a)
A no szalałyśmy Ja 4 lata temu miałam termin na 07.04

A widzisz szaleństwa gorących letnich nocy

nl_kinia napisał(a)
melduję, że jestem jeszcze niedoczytana, ale gdyby tak chcieć w 100% to by mi chyba zbrakło miesiąca z tym moim zabójczym tempem
a to kaczki latają "na wiosnę"? nie wiedziałam

carexy JUŻ trzeba ciąć w weekend? a jak śnieg na nich to dopiero za 3 tyg? choroba noooo nam zapowiadają, że znowu zawieje i zamiecie, jak w piątek, cóż - ręce świerzbią, żeby cokolwiek w ogrodzie porobić, ale kiedy zaglądam do kalendarza to jak byk widzę, że astronomiczna jednak nadal zima dziś i nie ma to tamto

Meldunek przyjęty
Carexa frosted curls nie będę cięła , wyczeszę w kwietniu. Będę cięla miskanty i rozplenice chyba, że mróz mi nie pozwoli... Jeśli nie dam rady to dopiero w połowie kwietnia....
Kondziowy Ogród :) 19:38, 18 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, a mnie wzeszły pomidory I pomimo zimy, pokażę zaraz Powieś wianek na drzwiach.
U mnie jeszcze nie wzeszły a wianka nie mam ale co tam muszę wytrzymać do ocieplenia bo wiąże się z tym nowa praca hi hi hi
Kondziowy Ogród :) 19:26, 18 mar 2013

Do góry
Kondziu, a mnie wzeszły pomidory I pomimo zimy, pokażę zaraz Powieś wianek na drzwiach.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:18, 18 mar 2013

Do góry
Anitko ale u ciebie już świątecznie zazdroszczę pozytywnie oczywiście i jaki piękny wianek masz naprawdę talent szkoda go zmarnować i w dodatku to lubisz pozdrawiam i byle do wiosny
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:33, 18 mar 2013

Do góry
Anita...śliczny wianek,bardzo mi się podoba....chętnie bym sobie taki zawiesiła na drzwi
Ja byłam wczoraj w I... tłumy straszne,myślałam że coś w gratisie dają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies