Szczęście moje nie ma grani bo zaplanowana robota tarasu trwał 3 tygodnie .Dziś koniec dla pitomnych 19 06 13 .Ale nareszcie będzie porządek .Upał doskwiera roślinki wczoraj podlane na górce opuściły listki . ----jak w Afryce .pozdrawiam zaglądających i po zachodzie i pożegnanu pracowników podlllleeewanie .Ale Panowie zrobili dobrze ten taras
Okazało się ,że mój wielki krzew to jednak żylistek .. Kupiłam jako swoje pierwsze rośliny dwa krzewy w lidlu , a potem zgubiłam kartki i nie umiałam rozpoznać.. W tym roku żylistek kwitnie pierwszy raz
kompozycja doniczkowa zasłaniająca brzydką studzienkę
komarzyca, bakopa, osteospermum, które uwielbiają słońce. Polecam są śliczne, w różnych kolorach i kwitną do mrozów.
Proszę doradzcie, co posadzić przy tej studzience, aby ładnie ją zakryło. Myślałam o jałowcu płożącym.
Nie mam kawalera dla różyczki. Mrówki zbudowaly sobie obok wielkie mrowisko. Mrówki wiedzą jak się ładnie urządzić...Nie wiem, może mają swoje mrówkowe ogrodowisko.
Szałwia pasowałaby do niej, ale rośnie w innej części ogrodu.
Ja też lubie piwonie , szkoda tylko że krótko kwitną. Byłam u Ciebie dziś choc nic nie napisałam i widziałam Twoja piwonie. W przyszłym roku na pewno będzie więcej kwiatów. Ja mam jedna znaleziona na trasie nowobudowanej drogi. dwa lata była marnym listkiem , w tamtym roku zakwitła marniutkim kwiatkiem a w tym ma szesc kwiatkow całkiem przyzwoitych, zobacz sama.
Witam Wszystkich Ogrodowiczan. Wczoraj przeżyliśmy wieczór grozy. Chmury szły ze wszystkich stron, wyglądały bardzo grożnie. Wprawdzie ulewa była i chwilowy grad wielkości grochu. Na szczęscie nie mamy strat w ogrodach.
Dzisiaj znów parno i z obawą spoglądam w niebo.
Następne krzewy rozkwitły.