Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 18:58, 21 sie 2013

Sebek napisał(a)
Turzyce Ice Dance kocham I bardzo łatwo się je rozmnaża - wystarczy wcisnąć mocniej palec w korzenie odnóżki i gładko wychodzi nam nowa sadzonka

Też je uwielbiam powoli
Masz rację, zauważyłam, że łatwo je podzielić.
Mam zamiar je dzielić za jakiś czas, dzięki za dodatkowe wsparcie w kwestii teorii dzielenia
Debra 19:02, 21 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Śliczne masz te trawki, ja dopiero zaczynam je lubić i pewnie zagoszczą w moim ogrodzie, na razie mam tylko malutką rozplennicę japońską, ale jak podrośnie będzie piękna...
Pomyślę, może jeszcze jakieś dokupię, bo jesienią są dużą ozdobą ogrodu.

Elu, dziękuję ogromnie, ale to zasługa traw, nie moja

Ja powoli mam ABSOLUTNEGO kota na punkcie traw

One są ozdobą cały rok, sś niezwykle łatwe w uprawie (w większości ), nie mają zbyt wielkich wymagań, mogą rosnąć na słońcu (wiele z nich ).

Akurat np ta Ice Dance to jest jakiś FENOMEN!
Susza, upał, pełne słonce i nic. Cudna, zielona i rośnie

Aha, wcale nie są drogie! Sadzonka ICE DANCE kosztowała 10 zł.
AgnieszkaW 19:35, 21 sie 2013

Witaj Debro, pooglądałam Twoje trawki i jestem pełna podziwu dla szybkości ich wzrostu - dbasz o nie. Jest już naprawdę pięknie. Pozdrawiam serdecznie
Madziarzeszow 19:42, 21 sie 2013

Super trawki , pasują nie tylko na rabaty trawiaste
Joasia 20:01, 21 sie 2013

Debro,Twoja Ice Dance wyglada slicznie!
Nie wiem czy one takie latwe, raczej masz dobra reke
Nasza Ice Dance cherlawa I watla, czego przyczyn upoatrywalam w upalach ale u Was tez niezle grzalo
wiec chyba jednak lepiej jej u Ciebie

Na spotkanie dzialkowca nie dotrzemy niestety, a szkoda bo mam z Warszawskich dzialek piekne wspomnienia z dziecinstwa WInogrona, brzoskwinie I pyszne jezyny, w czasach gdy na Pomorzu z owocow dostepne byly glownie jablka Niestety nasz urlop w Pl juz sie skonczyl, nastepny niepredko ... ALe bede Wam kibicowac I czekac na fotorelacje!
Debra 20:08, 21 sie 2013

Joasia napisał(a)
Debro,Twoja Ice Dance wyglada slicznie!
Nie wiem czy one takie latwe, raczej masz dobra reke
Nasza Ice Dance cherlawa I watla, czego przyczyn upoatrywalam w upalach ale u Was tez niezle grzalo
wiec chyba jednak lepiej jej u Ciebie

Na spotkanie dzialkowca nie dotrzemy niestety, a szkoda bo mam z Warszawskich dzialek piekne wspomnienia z dziecinstwa WInogrona, brzoskwinie I pyszne jezyny, w czasach gdy na Pomorzu z owocow dostepne byly glownie jablka Niestety nasz urlop w Pl juz sie skonczyl, nastepny niepredko ... ALe bede Wam kibicowac I czekac na fotorelacje!

Oj, Joasiu, jaka miła jesteś Myślę, że trafiła mi się świetna sadzonka i tyle
Ona kocha słońce. Upał, nawet ten najstraszliwszy, nic jej nie robił. No jak tu nie uwielbiać takiej trawki

Szkoda, że nie ma takiej szansy byś była z nami we wrześniu, ale to w pełni zrozumiałe. Może za rok ....

Miło Cię znowu widzieć, wspaniała relacja ze spokania, masz cudowną rodzinę, cudowne miejsce na ziemi, gratuluję i życzę szczęścia dalej, bo na razie jest, odpukuję
Debra 20:24, 21 sie 2013

Jeszcze pokażę pierwszy kwiat mojej Hortensji Dębolistnej. To jest cieniste miejsce pod morwą, stąd tak ciemno.

I moja nektaryna

Owoce w plamach, ale nie wiem czy to problem, bo mam je pierwszy raz. W ubiegłym roku nie owocowała.

Debra 20:30, 21 sie 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Super trawki , pasują nie tylko na rabaty trawiaste

Magdo, ja uważam, że trawy ozdobne są przede wszystkim wspaniałym elementem, uzupełnieniem, dodatkiem do rabat jakichkolwiek

One po prostu doskonale komponują się z niemal wszystkimi roślinami. No trochę trzeba pokombinować, ale generalnie to nie jest trudno.
victoriagos 21:07, 21 sie 2013

Zobaczyłam doniczkowy parapet - na podgonienie roślinek
potem już większe trafily do ziemi

ogrodek piknie wsyszedł
ladne zbiory owoców, właśnie dla takich chwil warto mieć drzewka owocowe
wsadziłąm juz klika, sa jescze młode troche czsu minie nim wydadzą plon
EPODLAS 21:30, 21 sie 2013

Moje trawy poczuły się dobrze w moim ogrodzie, rosną jak szalone. Dlatego będzie ich więcej. Lubię rośliny które nie marudzą, nie chorują i pięknie rosną. A takie są właśnie moje trawki. Pozdrawiam