Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ogrodniczki 11:49, 07 cze 2013

Do góry
Weroniko,do ciebie kilka słów na prywatną wiadomość.

Wrzucę trochę aktualnych zdjęć.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:47, 07 cze 2013

Do góry
Bożenko - piwonie pachną obłędnie, ale już część się złamała pod ciężarem, muszę wyższe podpórki zrobić... M wymyślił fajne podpory, ale dość drogie i obiecał zrobić

Aniu - moja katalpa kwitła od początku, bo kupiłam nieco większą i już szczepioną.... chociaż jak patrzę na nią teraz i na to co kupiłam, to słowo większa nijak mi nie pasuje

Wieloszka - z szałwią nic nie skopiujesz, bo moja metoda do szałwi nie pasuje do waszej polityki ogrodowej.. w tym roku już przesadziłam na światło dzienne i pod widok publiczny, wiec będę myśleć co z nią zrobić aby dłużej była ładna ..

Basiu - pagórkowy... mam trochę tych przetaczników i nazwy mi się mieszają.. z braku czasu nie siepałam po ściągę.. i strzeliłam.. tym razem nie trafiłam

Resztę pozdrawiam i ... koniec przerwy, to piątek..wariactwo ... i ja niedługo w wariatkowie...

Wczorajsze lilie.... ach i wbrew zapowiedziom nie pada, wczoraj burza rozwaliła mi nawet wodę, gdzieś chyba strzeliło w jaką przepompownię.. nie było cały wieczór i w nocy.. był dzień dziecka.. umyć się nie dało

ogrodoweimpresjejolki 11:43, 07 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Osobiście?

To znaczy jesteś na wolności?

Za dobre sprawowanie mam "przepustkę" jak nic nie narozrabiam, to może już tam nie będę musiała wrócić

Wczoraj wyszłam po południu i powiedziałam M., że nie mam przeciwwskazań, aby naocznie zobaczyć jak On na działce gospodarował Byłam więc całe 40 minut na swoich włościach Dzisiaj może na dłużej się uda

Słońce już chyliło się ku zachodowi, ale coś niecoś pstryknęłam

ogrodoweimpresjejolki 11:01, 07 cze 2013

Do góry
Po długiej nieobecności na działce przywitał mnie dobry duszek

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:55, 07 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Niepowtarzalną rzeźbę wyczarowałaś w ogrodzie

Red Baron cudny, z moich nic się nie pokazuje, nic a nic...

Dzięki za słowa wsparcia i otuchy.
Piękny awatarek

Oj, zaraz rzeźbę , ale jesli Ci się podoba, to się cieszę, bo mnie tez

Baron, a raczej Baronik rzeczywiście ma się dobrze. Tyle że chciałoby się o te pół metra więcej
Dziekuję za tyle miłych słów i pozdrawiam.

madzielena napisał(a)
O! A kto się tak ładnie ze zdjęcia uśmiecha Chyba i ja skuszę się na jakiś bardziej osobisty avatarek

Chatka na kurzej łapce bardzo sympatyczna - może ktoś w niej zamieszka?

Skuś się, ja myślę, że jednak łatwiej forumować jak się widzi twarzyczki
Chatka na kurzej łapce - fajnie to okresliłaś, dziekuję.

barbara_kraj... napisał(a)
No tak, trochę wyobraźni i dzieło gotowe
A ja nie wiem, co z pieńkiem zrobić Właściwie, to nie pieniek tylko kikut, bo albo za mało, albo za dużo przycięty i straszy.

No właśnie ten mój był dokładnie taki sam. Teraz chyba jest lepiej.

A przez te ulewy moja trzykrotka ma nieco mniej kwiatków, ale za to mnóstwo paków. Niebawem będzie niebieska chmura.

Obok rośnie Nachyłek wielkokwiatowy, ale ten z kwitnieniem to jeszcze ma czas.

Zapraszam na balkon 10:53, 07 cze 2013

Do góry
I znowu będę mogła zaprosić Was na mój balkon Niech no tylko ogarnę się po długiej nieobecności w domu ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 07 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

A to wielkość strąków katalpy i takie długie ma kwiatostany .. strąki dalej wiszą

Piękna!
U mnie w tym roku obie katalpy będą kwitły Nie mogę się doczekać... Wyhodowałam je z nasion i dość długo czekałam na pierwsze kwiatki.
Pozdrawiam.
Piaskownia na zakręcie 10:33, 07 cze 2013

Do góry

Najnowszy zakup, kto zgadnie co to za roślinka. Jeszcze jest malutka, ale docelowo to duża piekna bylina.

Mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze

Ożywi las.

Ogród Agi - trudne początki 10:32, 07 cze 2013

Do góry
Agus napisał(a)

Witaj, Widzę że jesteś otoczona murami z każdej niemalże strony,
a może prze tą duuuużą ściną posadz szpaler ze świerków serbskich, mogły by tam spokojnie sobie rosnąć bo miejsca masz dużo i szybko ci zastawią ten mur,
A to białe ogrodzeni sąsiadowe może nie będzie takie złe, niektórzy z nas na ogrodowisku śnią o posiadaniu murka żeby zrobić wodogrzmoty (Madżenki ogród) i lustra (danusi lustro pewnie widzałaś), wieszać supoer donice (donice u Irenki na murze) i domki dla owadów (Danusia), a ty mur masz gotowy no może prawie gotowy
nie sadź tam na razie niczego pochopnie, przemyśl plan ogrodu, a mur stanie sie atrakcją a nie utrapieniem.
Czy ten blaszany garaż to tam na stałe ma być???
Piaskownia na zakręcie 10:29, 07 cze 2013

Do góry
Zagęszcza się na " Owocowej wyspie"

Katalpa fajnie sobie rośnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:25, 07 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I jest wreszcie pierwsza donica z rury kanalizacyjnej:

WOW
jak umieściłaś doniczkę w środku?
Piaskownia na zakręcie 10:20, 07 cze 2013

Do góry

serduszka

żurawka Marmolada

takie pąki ma jeżówka również Marmolada

Ależ u mnie smakowicie się zrobiło

Pęcherznica sobie ładnie rośnie. W tamtym roku ją sadziłam jako małą roślinkę, a teraz jak szaleje
Kraina Czarów w fazie projektów 10:20, 07 cze 2013

Do góry
Ehhh Reginko!! u nas pada, albo jest pochmurnie, jak przychodzę do domu koło 20.00 to już nic nie widać Przepraszam... Do tego donica, którą zamówiłam przyszła pęknięta i teraz jestem na etapie reklamacji Wygląda tak:

Szkoda, bo bardzo ładna jest i pasowałaby idealnie do ogrodu Mam nadzieję, że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona
Ogrodowe zacisze 10:14, 07 cze 2013

Do góry
Resztki domu wchłoniętego przez naturę....

A to byłby fajny kamyczek do ogrodu...

I uroczy robalek na trawce:
Ogród w skali mikro :) 10:08, 07 cze 2013

Do góry
Elu wstawię też Tobie zdjęcie , bo nie wiem czy dobrze sie wyraziłam. Ania myślała że chodzi mi o rośliny Pisałam o takich kulkach
u Szefowej

U Anety z japońskiego ogródka

Buziak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 07 cze 2013

Do góry
Twoi podopieczni pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:06, 07 cze 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Sylwia Nowa Zembla na żywo jest czerwona czy też w róż wpada ?
I kiedy dokładnie kwitnie?

Sama go określ .... jestem w tym noga

Piaskownia na zakręcie 10:05, 07 cze 2013

Do góry

Kolejne kosaćce zakwitają

Cztery inne ogłosiły bunt i nie kwitną w tym roku, wcale im się nie dziwie. Rosną w niezbyt dobrych warunkach. Jeden jest już przesadzony i nawet się fajnie zabrał. Jest też piękny różowo-liliowy. Nie kwitnie też z wysokich z falbanką biały, ciemny fiolet, i brązowy.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:05, 07 cze 2013

Do góry
Aniu o takie mi chodzi
u Szefowej

U Anety z japońskiego ogrodu

Ogrodowe zacisze 10:05, 07 cze 2013

Do góry
Trochę pogodnego nieba, na przekór widokom za oknem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies