Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

JoannA 00:09, 22 lip 2013

Margarete napisał(a)
Tam na końcu pod lasem będzie kiedys hostowisko....ale na razie posadzone roslinki są nieduże więc całośc wygląda jak zapowiedź hostowiska......dominuje kora a nie hosty...cierpliwie czekam az urosną...

Sliczna ta nowa rabata, a roślinki jak się rozrosną to będzie dopiero cudnie.
Włożyłaś w nią mnóstwo pracy Małgosiu
pozdrawiam
Margarete 00:11, 22 lip 2013

Widok na część rabaty żwirowo-bonsaiowo-trawiastą, obok niej hortensja Anabell pyszni sie wielgaśnymi kwiatami - też spojrzenie z góry

Margarete 00:14, 22 lip 2013

I jeszcze moje ukochane szałwie: granatowe i liliowe a do towarzystwa im dokładam przywrotnik po porannym podlewaniu ze srebrnymi kropelkami wody na lisciach

Margarete 00:19, 22 lip 2013

Ponieważ sezon jest jak najbardziej hortensjowy, a ja moja annbelke obfotografowałam juz i pokazywałam wiele razy, to teraz czas pokazac moje "maluchy", obie sadzone przed miesiącem a juz mają kwiaty, choć sa nieduże, limka i vanille ...coś tam.. zapomniałam nazwy....

Margarete 00:24, 22 lip 2013

Wczorasze wojaże mam już skatalogowane, jeśli chodzi o fotki ale dzis juz nie mam siły na wklejanie zdjec, zrobie to w w tygodniu na pewno bo muszę sie pochwalic jakie cudne widoki miałam okazje oglądac. Póki co na dobranoc jedna tylko fotka z życzenbiami miłych snów o takim ogrodzie....

JoannA 00:28, 22 lip 2013

Limka i vanille fraise piękne, a na szałwię muszę się skusić. Który kolor Małgosiu polecasz?
Margarete 00:34, 22 lip 2013

JoannA napisał(a)

Sliczna ta nowa rabata, a roślinki jak się rozrosną to będzie dopiero cudnie.
Włożyłaś w nią mnóstwo pracy Małgosiu
pozdrawiam

Witaj Joasiu, tak masz racje pracy było wiele, zdzieranie darni na przestrzeni prawie 30 m.....to koszmar, ale satysfacja z efektów jest bezcenna, szczególnie że jest to moja pierwsza rabata w ogrodzie, że robiłam ja wedle ogrodowiskowej wiedzy (cały czas jeszcze niewiwlkiej...) a w pracach pomagała mi moja mama.

Najważniejsze jest,że jeszcze w marcu tego roku było tak :

a w lipcu, dzisiaj jest tak :
Margarete 00:39, 22 lip 2013

W marcu 2013 było tak

a teraz wygląda to miejsce tak :
Margarete 00:40, 22 lip 2013

JoannA napisał(a)
Limka i vanille fraise piękne, a na szałwię muszę się skusić. Który kolor Małgosiu polecasz?

Joasiu - zdecydowanie ten ciemniejszy, granatowy... wygląda tak pieknie
07:24, 22 lip 2013
Witam z samego ranka
Mnóstwo pracy zrobiłaś,tym większa radość z tego.Jakby nie ten sam ogród.Roślinki z dnia na dzień będą coraz większe i szybciutko będzie widać efekty,już je zresztą widać.

Mam u siebie jeszcze szałwię różową,też ślicznie wygląda.
Uważaj na sumaka,my pozbyliśmy sie go z ogrodu,nie mogliśmy opanować odrostów,w miejscu gdzie ma przekopane korzenie wyrasa nowy ,potem to już jest las z tego.
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies