ROSARIUM UETERSEN
To były róże aktualnie kwitnące, a tych niżej nie znam nazw. A chciałabym.
1. W kolorze łososiowym, wys. ok.70 cm, ładny kształt kwiatów.
2.Nowa pnąca, obficie kwitnąca, i obficie rosnąca.
3.Wielkokwiatowa, ciemny róż, duże kwiaty i ładne.
4.Wielkokwiatowa i wielokwiatowa, różowa, ładne i duże kwiaty.
5. Ciemny róż, pachnąca, aksamitna, pnąca, wys. ok.2 m.
Taki upał, że nosa nie wysciubiłam na zewnątrz. Rośliny muszą sobie radzić same. Cięcie bukszpanów odlozone na po niedzeli.
Róże, którym nie zaszkodziłam
Elciu...nie mogę spokojnie patrzeć, z kuchni dopiero wylazłam...a tu taka niespodzianka. Matko...Twój eMuś znowu cudu dokonał...Ty wiesz, że gdyby bliżej było, to już mnie masz...do rana bym się pławiła w tym niebieściutkim SPA !!!!!!!!!!!! Potem do roboty przy komputerze (bez klimatyzowanego pomieszczenia ) byłabym gotowa jak nigdy dotąd...
Pozdrów eMusia
Dzisiaj odkryłam, że Przegorzan (Echinops) będzie wreszcie miał te niebieskie kule
Piszę 'wreszcie', bo cały ubiegły rok walczyłam, by w ogóle rósł. Wypuszczał liście, ale marniał.
Przesadziłam po raz kolejny i oto juz wkrótce powinny być wyczekiwane ostowe kule, które tak kochają pszczoły.
A że uwielbiam ostowate i rośliny z szaroniebieskim odcieniem to jeszcze mój Mikołajek alpejski na niebiesko
Stratyfikacji, czyli miejsce w lodówce. Myślę, że mi się uda mieć więcej rutewek.
A teraz parę moich róż, może znajdą nazwy...
BONICA
DUNE
ELFE
FLAMINGO
GRAND PRIX
Bogdziu, my też Ciebie serdecznie pozdrawiamy. Podziwiamy Twoje parzydło.
W moim oczku grasuje żaba, taka pyskata i głośna, że chyba ją w końcu jakiś bociek uspokoi.
Kwitną też białe i różowe nenufary. Czekam jeszcze na ciemniejsze różowe.
Kwitną krzewy żylistków.
O piwoniach pisałam mało. Zachwyciłam się czerwoną wczesną, a przecież potem były następne, białe, jasno różowe, średnio różowe, wiśniowe, a nawet nowa żółta, która nie zakwitła w tym roku. Podpierały się o hortensjowe podpórki. Po przekwitnięciu piwonii podpórki wrócą do obciążonych kwiatami Anabell.