Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 16 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

roślinki od ciebie kwitną i rozrastają się niesamowicie
jeszcze jak byś znowu nazwę podała, zapisałam, ale gdzie!?

Irenko na pierwszej fotce to dzwonek skupiony, a druga trochę nieostra i nie mogę rozeznać pozdrawiam
W miniformacie 22:42, 16 cze 2013

Do góry
Pierwsze tegoroczne róże

Abraham Darby

Mini Eden Rose
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:42, 16 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
pociachałam żywopłoty między innymi świerski serbskie

Alle równiutko.
Tak "na oko" tniesz, czy jakieś pomoce naukowe?
Budowa nabiera kształtów błyskawicznie, aż chce się oglądać efekt końcowy. Czekam razem z Tobą.
Pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 22:40, 16 cze 2013

Do góry
No i szykuje się na kolejna rabatę .
Za tydzień przychodzą tynkarze i jak otynkuja mogę sadzić

Zamysł był taki że te bukszpany na pniu które sa w donicach przy drzwiach przenisę tu .
Teraz patrzę na tą różę która tymczasowo tu stoi i myślę że wysokość czegoś na pniu tutaj musi być chociaż tak wysoka jak ta róża ,a bukszpany są dużo dużo niższe

Mam tu przygotowane trzy róże okrywowe Lariski i teraz mam dylemat co dać na pniu .
Czy jedno coś na pniu wystarczy czy dać dwie sztuki i dalej Lariski
Pod nózkami czegoś na pniu lawenda i może zamknę rabatę żywopłocikiem z bukszpanu jak u Ani z Zielonego wzgórza

Prośba !!!! podpowiedzcie co na pniu ???

Zdjęcie takie byle jakie ,dla rozeznania terenu

Ta rabata jest zaraz obok bukszpanowej
Mój kawałek raju II 22:39, 16 cze 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Aniu, czy taki identyfikator Ci odpowiada?

Tak Ewuniu i to bardzo dzięki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:37, 16 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, melduję, że zakupy tarasowe prawie wszystkie posadzone Fotek brak, bo kończyłam przed chwilą w garażu, a tam światło nie nadaje się do robienia zdjęc

No to za to fotka przyciętego żywopłociku bukszpanowego M.się ze mnie śmieje, że tęsknię za wakacjami, bo zrobiłam falę Dunaju na środku Do poprawki, jak trochę odrośnie Proszę nie patrzec na pole koniczyny, które kiedyś było trawnikiem

I moja ulubiona o tej porze rabatka z kocimiętką

Pięknie jest. Z daleka fal nie widać, a ostatecznie "liście nie zęby- odrosną"
Pozdrawiam
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 22:36, 16 cze 2013

Do góry
Tak wglądać będzie mój identyfikator

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:34, 16 cze 2013

Do góry
i naparstnice ... Anek przyjrzyj się tej jednej ... to nie ta co szukasz ???

Mój kawałek raju II 22:34, 16 cze 2013

Do góry
Aniu, czy taki identyfikator Ci odpowiada?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 16 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anula będziesz u Alinki? To ja Ci mohito zrobię to będzie taka nasz nowa tradycja zimą cytrynówka- latem mohito

Ryby cwaniary, wiedzą gdzie im lepiej

Planuję być Ale ostatnio moje wszystkie palny biorą w łeb.. wiec już nic nie planuję.. chcę być , to wiem na pewno Ale mohito czy jak wyszukałam piszą mojito... dodatkowa atrakcja.. tylko ja będę kierowcą.. ot biednemu zawsze wiatr w oczy.......

To mój plan na ten rok.... nawet nie ruszone.... a co najpilniejsze z resztą nie wyrabiam.. jutro pojadę randapem te chwasty, bo na ręczne wyplewienie nie ma szans....... glebogryzarka już miesiąc tam stoi... bo już, już, już..

Moja kokoryczka bez pełnego słońca..... aparatem idioten robiona, ale wreszcie chyba pokazuje kolor..

Dla odmiany czas na zmiany... 22:33, 16 cze 2013

Do góry
można tak

a można też i tak

mnóstwo klimatycznych zakątków zachęcających do odpoczynku

Ogród do kwadratu 22:32, 16 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Jezu... zakochałem się w tym zdjęciu <3<3 Niczym z katalogu... A tak z ciekawości ile masz sztuk posadzonych tych szałwii w ogrodzie?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:32, 16 cze 2013

Do góry
Jeszcze "tyły" miałam pokazać. Za wrzosowiskiem posadziliśmy jakiś czas temu 5 rh Fantastica. Będą drugim, a raczej trzecim planem. Drugim jest jałowiec. Tyły dość mało ładne, ale powoli w miarę wzrostu rh będą ładniały. 3 rh widać, dwa są za brzózkami. Bardzo ładne przyrosty mają. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze.

Kubusiowo 22:30, 16 cze 2013

Do góry
Konrad ojjjj tak

Bożenko ja to sie cieszę, że ten telewizor go nie przygniótł.... nie wiem co by wtedy było...

Monika to raczej poważne stłuczenie.... ten telewizor jest tak ciężki, że ja go sama nie podniosę ( a silna jestem)...... tydzień ma nogę oszczędzać...

...a ja sobie piszę i podjadam.... takie oooooo....

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:29, 16 cze 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:29, 16 cze 2013

Do góry
Marzenko, moja runianka pstra też wywija listki . Chyba tak ma po prostu

Ogród do kwadratu 22:29, 16 cze 2013

Do góry
I jeszcze takie foto z dzwonkiem ...

A lawendka tuż tuż....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:22, 16 cze 2013

Do góry
Madżenka łan trudny do ujęcia bo razem z łanem ująć muszę makro piaskownicę czekającą na dechy ...
zmierzyłam ... łan ma 70 cm wysokości i zaczyna ... zaczyna się kolor w łanie pokazywać ...

umieściłam w łanie Marię Teresę bo wyjątkowo dodaje mu uroku ... umieściłam od wczoraj tę różę w kilkudziesięciu miejscach i zdecydowałam ... zagości w I kjubie ... a znią kulki bukszpanowe i trafffki ... musze tylko dokładnie zaobserwować ile godzin pełnego słońca w owym kjubie jest ... żeby MT nie miała go zbyt skąpo

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:18, 16 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
I na podsumowanie małe porównanie tego samego miejsca - narożnej rabaty, które pięknieje za sprawą Ogrodowiska

2010

wiosna 2011 - tu jeszcze nie wiedziałam nic o ogrodnictwie i Ogrodowisku ))) ajajajajjjjjj................ ale już cieszyły mnie pierwsze nasadzenia mimo wielu błędów (wtedy jeszcze nieuświadomionych)

latem ciut było lepiej jak już była trawa ))

lato 2012 - wszystko zostało w tym miejscu zmienione gruntownie, powstała rabata ze świerkami serbskimi, hortensjami, miskantami i Nigrą...

i dzisiaj - czerwiec 2013

Przecudne porównanie
Działeczka koło Muzeum 22:16, 16 cze 2013

Do góry
madzielena napisał(a)

Łaa! kawał niezłej roboty I tak trzymać Madziu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies