Dzisiejszy dzień to sama przyjemność. Obcowanie z ogrodem, opieka nad kotami, spacery i snucie planów. Malutkie podsumowanie roku sobie zrobiliśmy. No i najbliższe plany, co w tej chwili jest najpilniejsze?
Przewalanie ziemi jest najpilniejsze, bo jest nie zmarznięte i być może uda się przewieźć te wielkie hałdy oraz wykopać rowy, odwodnienia itp...
Molinie się powykładały na drogę i trawnik, niedługo czeka nas cięcie
Ja tak samo... a więc przeczytałaś artykuł? W tym wydaniu te stumpery są rewelacyjne, ważne co z nimi posadzimy i jak to zakomponujemy. I poszukam dla nich miejsca cienistego, bo chcę także zrobić paprocie...
ale też chcę postawić taki pieniek w Rock Garden - tam gdzie mam sucholubne rośliny. Nawiercę otwory i posadzę sukulenty. Też będzie ładnie.
Wianek z jemioły tradycyjnie pod kinkietem Suche, znalezione gałązki z dębu w wazonie, tylko oświetlone delikatnym światełkiem. I to już wszystko
Teraz mam takie skrzywienie zawodowe. Idę z psami i patrzę, gdzie leżą gałązki. Wyobrażam je sobie jak wyglądają jako dekoracja. Ostatnio widziałam pieniek w lesie, po drodze do ogrodu... i już kombinuję go wziąć, bo robią chodnik i na pewno wywiozą. Mnie się przyda jako https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/491-stumpery-garden-ogrod-z-pni-i-karp-drzew
Znalazłam jakieś strony w Holandii, Niemczech i nawet miałam z Anglii ale okazało się że z Anglii przysłali nie karpy, tylko sadzonki, z których połowa zgniła Ale też kupuję w Polsce na dostępnych stronach internetowych.
Nie ma jednego konkretnego sklepu, czasem np. wpisuję nazwę odmiany i hasło "sprzedam" i wyskakuje mi sklep. Z tego sklepu potem dokupuję jeśli ma jeszcze coś innego, co mnie interesuje.
Choinki to mi się chciało, tylko takiej czystej z lasu, a nie ubranej Tylko światełka i więcej nic. To jodła kaukaska, słabo pachnie
Jeszcze są złote i przezroczyste bombki, takie prawie niewidoczne. Za to na schodach mam "na bogato". Z ulicy widać
Mam wianek na furtce drugi, oświetlony sama wieszałam.