Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 11:40, 15 cze 2013

Do góry
jolusia napisał(a)
Hosty to moje ulubione roślinki. Mam ok.20 odmian. Kilka z nich to olbrzymki, które mają wiele, wiele lat i od zawsze czują się u nas dobrze.

...i jeszcze kilka widoczków z ogrodu:

Jolu co to jest, ten krzew kwitnąco na czerwono na 1,2 i 4 zdjęciu?
Może niedoskonały ale..... 11:37, 15 cze 2013

Do góry
Lubię poranki i wczesne wieczory w ogrodzie.Kwiaty nabierają wtedy barwy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:36, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli się nie mylę siarczan potasu, tak wyglądały w tamtym roku, takie rdzawe

Miałam takie pożółkłe bukszpany na cmentarzu. Spisałam je na straty. Dwa zupełnie żółte wykopałam, a do dwóch przymierzałam się następnym razem (te były ciut mniej żólte). Wychodząc wlałam pod nie resztę wody z konewki , w której był nawóz interwencyjny do iglaków, którym podlewałam tujki. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po tygodniu zobaczyłam moje bukszpany zieloniutkie. Ja myślałam że one uschły, a im po prostu czegoś brakowało.

Świetna rabata różano-lawendowa.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:35, 15 cze 2013

Do góry
Gabisiu, spóźnione gratki na pierwszą setkę I muszę przyznać, że piękne zakupy ostatnio poczyniłaś Będzie jeszcze piękniej Chociaż nie wiem czy to realne, bo już jest bosko
Dziękuję za odwiedzinki u mnie.Pozdrawiam serdecznie

I dla Ciebie moja wiśnia, ta sama, jaką kupiłaś . Tak będzie Ci pięknie kwitła za rok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:34, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ale bajecznie! te róże są cudowne!! alez fajnie ci tam się siedzi
zimą hortensja wygląda pięknie, cała w kwiatostanach
Może niedoskonały ale..... 11:32, 15 cze 2013

Do góry
cd.porannych zdjęć
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:31, 15 cze 2013

Do góry
100 wywrotek ziemi!!! u nas też nierówno, ale już tak zostanie raczej
100 wywrotek ... szacun Joasiu!

Joaska napisał(a)
Kolory żurawek zachwycają

ależ masz szkółkę!!! cudnie, a żurawki (moje odkrycie ogrodowiskowe) obłędne po prostu!

przyszłam się przywitać, a nadrobię ... kiedyś, o ile dam radę 120 stron
Może niedoskonały ale..... 11:29, 15 cze 2013

Do góry
I takie migawki
Może niedoskonały ale..... 11:26, 15 cze 2013

Do góry
Dawno temu zarejestrowałam się i długo podgladałam Wasze ogrody.Swój tworzyłam metodą prób i błędów bez jakiegokolwiek panu.Wie,wiem,że tak się nie powinno ale jestem mało zorganizowana, zdyscyplinowana. I ten ogród jest taki jak ja....rozwichrzony miejscami, są miejsca urokliwe [dla mnie] i mniej więcej taki jak chciałam.Mam sporo ,ponad 200 róż i powoli przestaję w nie inwestować.Teraz uzupełniam to iglakami ,bukszpanami - ostatnio zaczytuję się w wątkach o tych roślinach.Jest sporo żurawek jako wypełnienie pustych miejsc.
Niestety popełniłam sporo błędów bo chcąc mieć efekt tu i teraz sadziłam za gęsto.Bo jak sobie wyobrazić różę alba Maximę kupiona jako niewielki z gołym korzeniem krzaczek który po 3-4 latach wyrośnie na olbrzymi krzak.Żurawki rozrosły się tak ,że zakryły to co miały pokazać-róże.Czeka mnie sporo przeprowadzek jesienią.Liliowce również sadziłam w nogi Luis Odier i teraz ich już nie widać.Ale to są efekty jak się innych nie słucha.
Na początek zapraszam na dzisiejszy poranny spacer.Aparat mam niedoskonały więc i nie wszystkie zdjęcia będą idealne a nie chcę ich retuszować bo takie oglądam w książkach
Wejście do ogrodu , po lewej stronie 3 szt Lavender Lassie,Elmshorn,dalej Luise Odier,Teresa Bugnet przypadkowa Chinotown żółta ale się wpasowała dalej Madaame Pierre Oger i Maxima,Navada i Madame Plantier.W nogach przez całą rabatę Bonica,Biała Grasten ,2 Pompnelle.2Heidetraume.Ten ciąg kończy się na zakręcie

Z tyłu tej rabaty mini sad z kilkoma drzewkami

Potem idę dalej

i cały czas z lewej strony mam
mchową nn,kolejną Luise Odier,Comte de Chambord [jedna z trzech w ogrodzie],mały Berleburg,Marha,Versikolor,Excelsia,Koszuty,StanwellPerpetual ,Meidens Blush
Z prawej strony idąc wącham po kolei Rose de Rescht,Tuscany 2 nowe historyczne [muszę znależć ich nazwy po gdzieś się zapodziały tabliczki]przedzielone kulistymi tujami , Hanabi i za zakretem z prawej strony rosną 2 J.Cartier,2 M-me Bool,Eden Rose, Charles de Mills.La Reine Viktoria
W nogach mają Grus An Aachen

Meidens Blusch róża alba w głębi FJ Grotendorst

Ubiegłoroczna róża alba Amelia-jestem zachwycona jej delikatnością

i jeszcze dwie ubiegłoroczne nowości w ogrodzie Honore de Brabant

na kwitnienie tych róż nie musiałam długo czekać
Ogród w Holandii 11:26, 15 cze 2013

Do góry
Agatko, cudowne miejsce Następnym razem podarujemy sobie ten Amsterdam i pojedziemy do tego zamku. Uwielbiamy zwiedzać takie miejsca. Może jesienią wpadniemy na weekend
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odwiedzinki i wsparcie brzozowe u mnie

I gratki na 600 stron

Ten obrazek będzie zawsze mi się kojarzył z wycieczką do krainy wiatraków Niesamowicie proste i jakie piękne

Ogród w skali mikro :) 11:23, 15 cze 2013

Do góry
Elu gratki serdeczne na 500 stroniczek Szkoda, że Cię jednak u nas nie było na wczorajszym spotkaniu. Było naprawdę super

Dla Ciebie inspiracja z Holandii. Buziole

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:21, 15 cze 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
przekwitły krzewuszki...

zaczynają kwitnąć żylistki...
fajnie, bo cały czas coś sie dzieje w ogrodzie...

twoje żylistki ciemne, a u mnie białe i różowe są sliczne i perukowiec ci rośnie, będziesz kontrolować wzrost, czy puszczasz na żywioł?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:16, 15 cze 2013

Do góry
I kolejne

Panowie też się świetnie bawili

Sławek porzucił tradycyjną czerń na korzyść kolorów

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:04, 15 cze 2013

Do góry
Marzenko, a miałam fajnych gości: Ewę, Stasia, Sylwię, Jacka i tradycyjnie już Anię i Sławka

Kochani ja też serdecznie Wam dziękuję za naprawdę fantastyczne spotkanie. Takie niesamowicie relaksujące zakończenie trudnego tygodnia Dzięki Wam zapomniałam o wszystkich problemach. Super się czuję w Waszym towarzystwie Mogłabym tak spędzać każdy piątek
I dziękuję za urocze prezenty

I kilka zdjęć z naszego spotkania

Dziewczyny w towarzystwie Państwa Wiśniewskich, których już "posadzili"
To mi się najbardziej podoba, pan paluszek zrobił swoje, uśmiech nie znika z Waszych twarzy

I moja ulubiona modelka, aparat ją kocha

Mój ogródek pod Gdańskiem 10:48, 15 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Moniko będę się dzielila swoimi hostami, bo się rozrastają przecież, więc możesz liczyć na powiększenie kolekcji pozdrawiam

Kochana Aniu ! Skorzystam z wielka ochotą u Ciebie rosną same okazy i rarytasy a nie to co u mnie najpopularniejsze nn ..
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:45, 15 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
To jeszcze pokażę zakupy giełdowe
Wilce, kocanki, surfinie do donic tarasowych. Dopiero w domu się zorientowałam, że więcej mam ozdobnych liści niż kwiatków

zaszalałaś! będzie cudnie
tez się wybiorę na giełdę po trawy, ale jeśli możesz, zdradź po ile, czy się opłaca
Wizytówka - pokażę nasz ogród 10:40, 15 cze 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 10:31, 15 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

I po co przypomniałaś, że jest coś takiego jak krupniok z grilla? Teraz chodzić będzie za mną....dawno nie jadłam....oj trza grilla rozpalić

Julciu to ja Cię zaproszę jak i Resztę Osób które wpadną ze mną świętować pól tysiaka na krupnioka wirtualnego ..zdradzę moją tajną recepturę , którą wszyscy moi goście się zażerają

.. A więc smacznego

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:18, 15 cze 2013

Do góry
Pisałam już że walczę z Gazownią i sąsiadką obok o zabranie licznika gazowego mego i sąsiadki spod domu .Gaz się od 2 lat ulatnia notorycznie i zobaczcie zagazowały mi się krzewy ,Te małe to pół biedy ale tego buksza mi szkoda .A jeszcze co ciekawe chciałam przenosić skrzynkę gazową sama na swoj koszt i położyć nową rurę to mi napisali ze muszę sąsiadce też przełożyć .Czy ten świat jest przepraszam porąbany czy może ja jestem nie dzisiejsza .Pozdrawiam zaglądających I moje zagazowane bukszpany
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:03, 15 cze 2013

Do góry
Haniu dobrz nie ma sprawy bo ją muszę przesadzić Wcześniej posadzona była za głęboko i żeby zakwitła to jak poczytałm szybko odgarniałam wokół ziemię m.Mam takie 2 krzaczki to po Teściach jedna zakwitła drugi krzak nie .Taki uparcioch Na jesieni podeślę Co kawałek krzaczora.Kolor piękny ale krzaki uparte ,ale i tym się cieszęCałuski A Te dostałm od Sąsiadki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies