Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 23:38, 14 sie 2013

Jedyne 590km. Następnym razem spróbuję. Z drożdżowych tylko baba wielkanocna mi zawsze wychodzi.
stempka 23:57, 14 sie 2013

AniaK napisał(a)
Kwitną jeszcze liliowce

Ale piękne
stempka 23:58, 14 sie 2013

AniaK napisał(a)
A do piekarnika włożyłam właśnie

Jolu trzymaj kciuki

Sama chyba nie dasz rady, może Ci pomogę?
jotka 07:53, 15 sie 2013

AniaK napisał(a)
Jolu jest gorące, ale moja siostra mówi żeby ukroić, szybciej wystygnie.
Trochę mi się pozapadało, czy tak się może zdarzyć, czy to znaczy że owoce miały za dużo soku, czy że nie upieczone? A na którym poziomie Jolu pieczesz?

Zapadło się Nigdy mi się nie zdarzyło, ale to może wina malin... Ja mam termoobieg i wstawiam blaszkę w połowie wysokości na ruszcie. Mam nadzieje, że jednak nie trzeba go wyrzucić
giza 14:40, 15 sie 2013

Gdzie tam- wyrzucić. Wygląda baaardzo apetycznie, jak pokroisz i ułożysz na talerzu ( zwłaszcza kolorowym) to nie będzie widać, że się pozapadało- spróbuj mojego sposobu
AniaK 22:31, 15 sie 2013

Dziewczyny, nie było tak źle, faktycznie miejscami się zapadło i to chyba faktycznie wina malin i ilości, ale ja lubię dużo owoców, a drożdżowe nie lubi za dużej ilości. Mimo to było pyszne i już nic nie ma niestety. Następnym razem dam inne owoce i trochę mniej, ale na pewno jeszcze spróbuję
Aga następnym razem
Jolu czyli wszystko tak samo zrobiłam, tylko przedobrzyłam z ilością owoców, a maliny dużo soku puszczają.
Giza, w sobotę mam gości, tak że nie zjem Ci całego ciasta
AniaK 22:36, 15 sie 2013

Dziś wreszcie wzięłam się za lawendę, ciężko było ale prawie cała ścięta.
giza 23:27, 15 sie 2013

Właśnie dzisiaj zastanawiałam się nad moją lawendą- czy powinnam ja ściąć, czy zostawić. Piszesz, że ścięłaś całą. To znaczy ,że też chyba powinnam.... Czy ona powtórnie mi zakwitnie? Chyba już raczej nie, bo sierpień....
Wdzięczna byłabym za fotkę, co też zostało na rabacie po jej ścięciu? Tzn. jak mocno cięłaś?
AniaK 23:32, 15 sie 2013

Powinna zakwitnąć, chociaż moja już miała nowe pąki między tymi starymi.Ja ścięłam tylko stare łodygi, do miejsca gdzie są młode listki, nie tak dużo jak na wiosnę. Jak zostawisz to i tak zakwitnie tylko stare kwiatostany będą szpecić. Gdybym miała mniejszą ilość, to pobawiłabym się w ścinanie tylko starych, omijając młode przyrosty.
A Twoja ma młode przyrosty?
giza 23:34, 15 sie 2013

Nie wiem, bo też gąszcz i szczerze mówiąc to nie chce mi się bawić w ścinanie wybranych gałązek. Jak ciąć to na całego Tylko nie wiem, czy się za późno nie obudziłam....