Wiśnia hessei, którą kształtuję. Mam też jej wersję na pniu. To fascynujące jak ten sam materiał można różnie poprowadzić. Chciałabym, aby dolne partie były szersze niż górna, troszkę jeszcze poczekam. A w bylinówce rodhersja tarczolistna i adiantum. Choć tak różne, mają wspólny mianownik, podobają mi się razem. Ostatnio szczególnie ciągnie mnie do roślin cienia.
"hostowisko"
Dereń pagodowy variegata. Decyzja, który przewodnik wybrać przede mną
Dawno nie zostawiałem śladu z powodu natłoku spraw zawodowych (ale kilka wątków czytałem).
Dzisiaj kilka zdjęć:
Powojnik nn:
Lilia nn:
Róża nn:
Pysznogłówka:
Haniu, wielkie dzięki! ogródek w tym roku jest o wiele fajniejszy niż w latach poprzednich , ale również mam o wiele mniej czasu żeby w nim bywać ale przyjdzie taki czas ściskam!
dla Ciebie jeden z pierwszych kwitnących liliowców
paskowane juki
po lewej odmiany nie znam, jest żółto obrzeżona, a po prawej odwrotnie, żółty kolor w środku, to color guard
Paulownia zasuwa, jest już mojego wzrostu. Na wiosnę ją nisko ściełam, wypuściła naście odrostów, zostawiłam dwa
tunbergie (w tym roku nie kupione, nie, nie. Wyhodowane z nasionek) dosięgają już połowy altanki
Wieeeeeelki dzieki!!! Wkleiłam do siebie ku pamięci i będę szukała Pigmejki Uwielbiam grzybienie więc cieszę się, że wytrzymają w takiej płytkiej wodzie. jupijaj!!!
Przeczytałam już u Ciebie na wątku o powojniku - Arabella jest śliczna i bardzo długo cieszy kwiatami, mam ją przed domem. Ale wydaje mi się że lepiej wygląda z podpórką, niż jak płoży się po ziemi.
Zachęciłaś mnie do walki o Rubensa, zaraz zobaczę czy mają. Pozdrawiam i dziękuję za komplementy.
Zostawiam Ci Chopina z kolekcji: