Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 18:17, 13 sie 2013

Madzenka 18:31, 13 sie 2013

Nie wiem co u Ciebie lubię najbardziej? Kule cisowe w obwódkach bukszpanowych czy zakątek przy ławce?? Posiedzę i tu i tu
Sabinka 18:47, 13 sie 2013

Pieknie Sylwus nawet jak sa prace

Prosze podpowiedz jak zimuja rozplenice? Nie ma wielkich problemow? Jakies specjalne pielegnacje przed zima?

I jeszcze jedno dotyczace cisow, czy dobrze zimuja cisy w donicach?
Syla 19:25, 13 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Nie wiem co u Ciebie lubię najbardziej? Kule cisowe w obwódkach bukszpanowych czy zakątek przy ławce?? Posiedzę i tu i tu

Rozgość się i przysiądź gdziekolwiek .... będzie mi miło
Syla 19:27, 13 sie 2013

Sabinka napisał(a)
Pieknie Sylwus nawet jak sa prace

Prosze podpowiedz jak zimuja rozplenice? Nie ma wielkich problemow? Jakies specjalne pielegnacje przed zima?

I jeszcze jedno dotyczace cisow, czy dobrze zimuja cisy w donicach?

rozplenice zimują bezproblemowo bez zabezpieczeń ..... na wiosnę mocno przycinam i tyle .... Co do cisów to nie mam takich zimujących w donicy .... wszystko w gruncie siedzi ..... teraz wykopałam jednego , przesiaduje w donicy (w zimie był zakopany w ziemi w donicy również) i czeka na docelowe miejsce .....
Sabinka 21:24, 13 sie 2013

Syla napisał(a)

rozplenice zimują bezproblemowo bez zabezpieczeń ..... na wiosnę mocno przycinam i tyle .... Co do cisów to nie mam takich zimujących w donicy .... wszystko w gruncie siedzi ..... teraz wykopałam jednego , przesiaduje w donicy (w zimie był zakopany w ziemi w donicy również) i czeka na docelowe miejsce .....

O cisy pytam bo chyba u Danusi czytalam ze bukszpany nie sa dobre do zimowania w donicy , a bede miec dwie wolne duze donice i chcialabym zainwestowac w cos co przezimuje.
Luki 22:11, 13 sie 2013

Za każdym razem kiedy oglądam twój ogród jestem zachwycony. Pięknie wkomponowane kule i stożki z bukszpanu i cisa, są genialne. Ogród zimowy już prezentuje się świetnie, podejrzewam że skarpa przy schodach nie pozostanie pusta, ciekaw jestem nasadzeń.
Bardzo ciekawi mnie gabion z lustrem, niecierpliwe czekam na efekty
Madzenka 22:36, 13 sie 2013

Luki napisał(a)
Za każdym razem kiedy oglądam twój ogród jestem zachwycony. Pięknie wkomponowane kule i stożki z bukszpanu i cisa, są genialne. Ogród zimowy już prezentuje się świetnie, podejrzewam że skarpa przy schodach nie pozostanie pusta, ciekaw jestem nasadzeń.
Bardzo ciekawi mnie gabion z lustrem, niecierpliwe czekam na efekty

Musimy się uzbroić w cierpliwość , ja też bardzo ciekawa jestem!
alinak 23:02, 13 sie 2013

Syla napisał(a)
rozplenice - sezon na nie .... jedne mam z purpurowym pióropuszem drugie z jasny .... ale co jest co nie pamiętam hortensja jeszcze malutka dlatego ciut ciut widoczna

Syla z jasnym pióropuszem to może być Hameln . z purpurowym ,( ale jest znacznie grubszy i większy)
to może być Moudry .
praca jak widzę wre
aha ---nie wiem czy będziesz zadowolona z jarzmianki . mnie tez się bardzo ten kwiat podobał na fotkach , ale ogólny widok jest baardzo kiepski . po za tym jest jej pełno w górach w obu kolorach - po co kupować , nazbieram ci ile chcesz
an_tre 23:06, 13 sie 2013

Syla napisał(a)
hortensje limelight w stanie kwitnienia .... nie jest to szczyt moich marzeń jeśli chodzi o kwiatostan no ale przechowywane tam brzozy dały im do wiwatu a no i nie częstowałam ich odżywkami jak powinno się zgodnie z przykazaniem

Syla nie jest tak źle, bo moje żadnego kwiatka nie wydały chyba im złe miejsce wybrałam, muszę to zmienić, mają zbyt dużo cienia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies