Za to i inne zdjęcia z firletkami dziękuję Irenko Tobie i Weronice, która mnie tu ściągnęła. Wiem już gdzie umieścić firletki w moim ogrodzie tylko szkoda, że nigdzie w mojej okolicy nie mogę znaleźć teraz firletki, byłam nawet pzejazdem w Zielonym Centrum pod Wrocławiem i niestety też nie mieli. Czy firletki można wysiać skutecznie z nasion?
Oglądałam ofertę na alle.. i dostałam oczopląsu myślałam że będzie jeden rodzaj firletki a tam smółka, omszona, kwiecista i wieńcowa???
Jakiś czas temu szukałam w tym wątku informacji o meblach akacjowych, tej wiosny je kupiłam i zobaczę jak będą sprawdzać się zimą. Stoją na zadaszonym tarasie.
Oto zdjęcia.
To jest ten sam komplet, zarówno stół z krzesłami jak i sofa. Właśnie dodanie przez producenta sofy skłoniło mnie do zakupu tych mebli, ponieważ nie mogłam zdecydować sią czy bardziej chcę mieć stół, za którym był mój mąż, czy sofę na której można usiąść wygodnie z kawą. W sklepie zdecydowałam, że dokupię jeszcze jedną częśc sofy ( miały być dwie) aby można było się wygodnie położyć. Trzecia dodatkowa funkcja bardzo sie nam podoba, choć wcześniej nie była zaplanowana.
Bardzo wszystkim dziękuje za miłe spotkanie i również mam akumulatory naładowane, jesteście wszyscy pozytywnie zakreceni i miło było pospacerowac w tych pieknych ogrodach razem z Wami Sciskam Was mocno bo nie zrobiłam tego na koniec bo obowiązki mnie wzywały do domu a czas tak miło płynął że nie zauważyłam która godzina.
od lewej Basia,Asia, Ela, Sebek, Bogusia, Ania, Ula i ja
Potem zdecydowałyśmy upppsss... .. Pardą zdecydowaliśmy że trzeba jednak uzupełnić zapasy paliwa .. Więc pora na ciasteczka , gorąca czekoladę i inksze maszkety ...
A klosze w tej cudeńka knajpie były zrobione z karafek
Nie wiem jak to możliwe ,że moje zdjęcia będą pierwsze.. Dziewczynki pewnikiem rzuciły się w wir domowych obowiązków a ja odpoczywam ...
Tak więc .... .. Z okazji jakiejś tam letniej akcji otwarty dla zwiedzających był prywatny ogrod Państwa Pudełko ...( nie wiem , którego , ale pewnie po fotkach poznacie )
Na początek ten śliczny widok ukazał się naszym oczętom