Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:42, 09 sie 2013

Piątek weekendu początek! A jutro spotkanie z Dziewczynami Ochłodziło się, super, mogłoby jeszcze popadać w nocy - zamawiam!
Popołudnie mam wolne, Młodą odbiera mama koleżanki z grupy i dziewczynki jadą na jej 6te urodziny, odbieram Młodą o 19tej Więc ogarnę trochę dom, ogródek, ugotuję leczo na jutro
Milka 16:16, 09 sie 2013

Karola, tyś już wszystko zaplanowała życzę deszczyku i udanego spotkania
chyba leczo też zrobię
popcorn 16:38, 09 sie 2013

Hej Irenko! Leczo i sałatka gotowe, ledwo wyszłam na dwór trochę popadało - krótko ale intensywnie. Wróciłam więc "do garów" Teraz znowu słonko świeci Idę ogarnąć ogródek. A potem najgorsze - dom nie lubię
ewa004 20:38, 09 sie 2013

Dla mnie też kara jak mam sprzątać dom dobrze że córy rosną i już wyręczają
One wolą robić w domu ,kara dla nich jak mają coś w ogrodzie zrobić
GabiK 20:42, 09 sie 2013

Dziewczyny, a panowie jakie prace wykonują? Bo głównie wy w ogrodzie, wy przetwory, wy gotowanie, wy pranie, prasowanie i nielubiane sprzątanie. A mężowie co?
popcorn 22:46, 09 sie 2013

Ewo, no cóż... sprzątać trzeba, od czasu do czasu. Moja Młoda szybciutko sprząta, jak M za odkurzacz się bierze. Pamięta jak była malutka, bała się że jej tata wciągnie zabawki. Do tej pory sprząta jak szalona, nic nie leży na podłodze

Gabi, sprzątamy razem z M, jeśli oczywiście M jest w domu. On odkurza i myje podłogi. Ja nawet nie wiem jak się ten magiczny piorący odkurzacz włącza Odkurzania i podłóg najbardziej nie lubię, reszta to już pikuś. No i mycia naczyń, na szczęście wszyscy chowają brudne naczynia do zmywarki, wystarczy nacisnąć guzik
Przetwory lubię robić, ale robię niewiele, bo chętnych do ich zjadania nie ma. Nie prasuję nic prócz sukieneczek Młodej... dobrej nocy!
popcorn 09:48, 10 sie 2013

Sałatka zrobiona, jeżyny zebrane. Powoli zbieram się do Kasi M z Młodą jadą do Teściów, chata wolna Tylko pogoda się zepsuła, jest nieco ponad 15 stopni i mży. W nocy padało chyba porządnie, podlewanie odpada na kilka dni

miłego!
popcorn 22:07, 10 sie 2013

Uff, nareszcie działa mi net, coś szwankował dzisiaj. I po spotkaniu. miło spędziłyśmy z dziewczynami czas
Dziękuję pomysłodawczyni Kasi, było super, no i jej ogród... wypas! I nowe rabaty, ile kwitnących róż! Ach I limka pod parasolem, i lilie wodne i równiutki nowy trawniczek... super
I Anita1978 była, dostałyśmy po wypasionym sekatorze (dziękuję, na pewno się przyda!!!)

Byłyśmy też u Małgosi Margarete i Małgosi Margolki, fajne przydomowe ogródki przy szeregówkach
Jutro foty, bo coś słabo to idzie..
Szkoda że Bogdzi - Bożenki nie było mam nadzieję już lepiej się czujesz!!!

miłego wieczoru!
popcorn 08:08, 11 sie 2013

Parę fotek z wczoraj

cudny tatarak u Kasi - pewnie dlatego że ma wilgoć, u mnie padł po zimie

Nowa rabata z różami i wypasiony trawnik u Kasi - pytałam, mogę wrzucić foty Kasiu, koniecznie załóż własny wątek!

Mega hosty:

Nowe jeżówki:

Limka pod parasolem

Lilie wodne

Róża i owoc magnolii:

Hortensje:

Gospodyni prezentuje dziewannę

popcorn 08:11, 11 sie 2013

To już szkółka w Guzewie - melony w szklarni...

I pomidory

I trawa, na pewno nie zimuje, to jakieś proso?

U Margolki - magnolia potwór! Małgosia ją przycina, a jej nic nie jest. Powtórnie kwitła właśnie!!

I hortensja która mi się spodobała, Małgoś jestem chętna na ten odkład jakby co

U Margarete nie zrobiłam zdjęć, aparat zostawiłam w aucie

A to już kot sąsiadów -zdjęcie sprzed kilku minut, wygrzewa się na wschodnim oknie mojego pokoju do pracy