Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:30, 31 sty 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Tutaj zdjęcie tego o czym piszę

cześć Sylwia, przegladam Twoj watek od poczatku i mam pytanie. mozliwe ze juz nie aktualne to zignoruj
chcesz stworzyć piękna bramę z buków purpurowych w obwódce z bukszpanu z widokiem za ta bramą na drzwi i rynne? może przesunąc w prawo ?zaczarować troche to przejście z tarasu?
i drugie co mi się nasuwa..chcesz zywopłotem przed warzywnikiem zasłonić boisko ktore widzisz za ogrodzeniem. to czemu za warzywnikiem nie zrobisz zywoplotu? wydaje mi się ze zmniejszasz sobie ogrod i tracisz perspektywę a warzywnik zrobiłaś bardzo ladny
czytam dalej
p.s. ja bym na twojej oczyszczalni widziala 2 świdosliwy i trzecią przed gospodarczym aby go ladnie zaslonił. a w nich te sosny, lawenda i trawy.
sama mam śś na szambie
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:26, 31 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Gratulacje Dominiko 1000str za tobą i pewnie o wiele większa wiedza ogrodnicza życzę kolejnych konstruktywnych i miłych stron
p.s. fajnie Cię zobaczyć
dzieki serdeczne
wiedza na pewno wieksza, choć w porównaniu do was to jeszcze bardzo znikoma, no ale zawsze powoli do przodu
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:45, 31 sty 2017

Do góry
Gratulacje Dominiko 1000str za tobą i pewnie o wiele większa wiedza ogrodnicza życzę kolejnych konstruktywnych i miłych stron
p.s. fajnie Cię zobaczyć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 02:34, 29 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Analityk to jak NIK zasze męczy

Sama muszę mój prowizoryczny projekt doprowadzić do profesjonalnego, więc większa miarka będzie mi potrzebna i pomoc jak mam to przełożyć na papier

Gdzie szusujecie?
Livigno. Miałaś projekt ogrodu?pokaż
Ogród z pergolą 19:54, 24 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Aniu Makao, Asiu Navi, Kasiu katel, AniuCh, Madżenko, Kasiu, Aniu anbu, Ewa dziękuję napewno to było 1000stron błądzenia, analizowania i planowania ale przede wszystkim jak Marzena napisała krystalizujące mój styl. Było bardzo zmiennie i pouczająco, momentami bałaganiarsko i "od czapy" ale konstruktywnie totalnie zmieniłam spojrzenie na ogród i dzięki forum i Wam wiem co mi się podoba i już wiem jak ma u mnie być. Marzeniem by było aby za kolejne 1000stron(już pewnie nowego watku) była widoczna moja wizja w realu ale to już zależy od ilości czasu i finansów i pewnie wielu innych czynników ale mam nadzieję że nadal będziecie ze mną bo pomimo troszkę większej wiedzy niż na początku i tak będę potrzebować Waszego doświadczenia i czasem kubła zimnej wody
Wszystkich zaglądających i mnie wspierających serdecznie pozdrawiam i dziękuję za obecność i dobre i złe słowo
znikam na trochę na szu szu, ściskam! :*:*:*

Bardzo fajne podsumowanie Aniu przegladam sobie wątek Twój i czuje się jakbym była u siebie i dokładnie to samo mogłabym napisać o sobie pozdrawiam ciepło i z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg Twojej historii ogrodowej
Ogród z pergolą 14:25, 22 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ja na szczęście na miejscu znalazlam takie 1,8m po 20zł ale wiem że Asia Rojodziejowa zamawiala na florini chyba tez w podobnej cenie

a czym bedziesz je podsadzać?

Super, może i mi uda się gdzieś znaleźć, a jak nie znajdę to zamówię internetowo. PLanuję ją koło rabaty z rozplenicami i rozchodnikami, więc chyba tym podsadzę, ale wszystko jeszcze wyjdzie w praniu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:21, 20 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata dziękuję za wszystkie informacje, trochę cię wymęczyłam tematem gorczycowym i wiesz jak to bedzie... ja pewnie z miarką ta gorczyce będe mierzyć kiedy te 20 osiagnie
pozdrawiam gorąco, uciekam na narciochy a gdy zniknie śnieg to napewno będę relacjonować moje poczynania z gorczycą

Analityk to jak NIK zasze męczy

Sama muszę mój prowizoryczny projekt doprowadzić do profesjonalnego, więc większa miarka będzie mi potrzebna i pomoc jak mam to przełożyć na papier

Gdzie szusujecie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:20, 20 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Przekop trawnik, zostaw na tydzień, potem wysiej gorczycę i przekop wszystko przed rowojem pąków na młodej gorczycy, gorczyca ,ma mieć nie więcej niż 20cm.

Agata dziękuję za wszystkie informacje, trochę cię wymęczyłam tematem gorczycowym i wiesz jak to bedzie... ja pewnie z miarką ta gorczyce będe mierzyć kiedy te 20 osiagnie
pozdrawiam gorąco, uciekam na narciochy a gdy zniknie śnieg to napewno będę relacjonować moje poczynania z gorczycą
Ogród z pergolą 10:15, 20 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
Myślisz, że to 3 wsadzone do jednego dołka????

AgataP napisał(a)

Ja mam wsadzone 3 do jednego dołka tylko że zwykłe brzozy i na dodatek cięte, ale rosną

Aniu niewiem jak jest tam posadzone ale to jest jeden ze sposobów na wielopniowe drzewo. kiedys magnolia zaproponowala zrobienie tak na którymś wątku i wedlug mnie wyglada to super
moze Agata pokaże nam swoje?
Ogród z pergolą 10:12, 20 sty 2017

Do góry
Aniu Makao, Asiu Navi, Kasiu katel, AniuCh, Madżenko, Kasiu, Aniu anbu, Ewa dziękuję napewno to było 1000stron błądzenia, analizowania i planowania ale przede wszystkim jak Marzena napisała krystalizujące mój styl. Było bardzo zmiennie i pouczająco, momentami bałaganiarsko i "od czapy" ale konstruktywnie totalnie zmieniłam spojrzenie na ogród i dzięki forum i Wam wiem co mi się podoba i już wiem jak ma u mnie być. Marzeniem by było aby za kolejne 1000stron(już pewnie nowego watku) była widoczna moja wizja w realu ale to już zależy od ilości czasu i finansów i pewnie wielu innych czynników ale mam nadzieję że nadal będziecie ze mną bo pomimo troszkę większej wiedzy niż na początku i tak będę potrzebować Waszego doświadczenia i czasem kubła zimnej wody
Wszystkich zaglądających i mnie wspierających serdecznie pozdrawiam i dziękuję za obecność i dobre i złe słowo
znikam na trochę na szu szu, ściskam! :*:*:*
Ogród, mydło i powidło. 22:52, 19 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszłam popodglądać owe róże (dziękuję za fotki ) - piękne są - zwłaszcza ta ostatnia - duże kwiaty o bardzo ciekawym kolorze ( to Ci dopiero - chciałam białe, a tu Old Port bardzo mi wpadła w oko )

ps. Zdrówka dla córci

Kwiaty Old Port są piękne, takie idealne, że chwilami trudno uwierzyć że są prawdziwe.
Dzięki! Malutka już prawie do siebie doszła już się nie może doczekać powrotu do przedszkola

anna_t napisał(a)
Kasia ale róże! i chyba skuteczny sposob ich okrywania masz że zimują u ciebie.
a tak z innej beczki..czemu Ty masz ślimaki w awatarze?jakis fetysz?

Aniu one dopiero pierwszą zimę u mnie są więc nie wiem jak z zimowaniem będzie a zdjęcia wstawiłam odnośnie dyskusji u Angeliki na wątku Na zielonej... trawce , dziewczyny zastanawiają się czy warto kupować róże na pniu .

Co do ślimaków to mam do nich dokładnie taki sam stosunek jak większość ogrodników , kiedyś, kiedy jeszcze miałam więcej czasu to robiłam zdjęcia różnym zwierzakom i owadom a to jest jedna z moich ulubionych fotek.

rewq napisał(a)
Właśnie, ślimaki to złoooo u mnie i pewnie moich sąsiadów.

Moja dotąd jedyna róża w jednym roku chorowała już chyba na wszystko a w tym roku zakwitła na raz 7 różyczek jedna przy drugiej na 5 rocznicę ślubu naszego, i jak nie kochać róż?

Ja dopiero w tym roku trochę więcej róż dokupiłam, wcześniej miałam tylko trzy i bardzo jestem ciekawa jak przetrwają zimę i będą się spisywały w tym roku .

Kasya napisał(a)
Jejku....jak długo trzeba czekać na taki piękny old port ?

Kasiu tak jak już powyżej napisałam, to jest ich pierwszy rok u mnie, fajnie by było jak by mi zimę przetrwały a jak się nie uda to na ich miejsce nowe kupię bo (jak widać) nawet w pierwszym roku pięknie się prezentują.

PandaInes napisał(a)

Pięknie.

Dzięki
Ogród z pergolą 20:32, 19 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
No to 1000 myknął

tia...
mógłby się na koncie jeszcze pojawić
Ogród z pergolą 20:30, 19 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu,dzięki inspiracjom u Ciebie chyba w końcu klaruje mi się pomysł na podsadzenie moich wielopniowych sumaków . Zupełnie zapomniałam,że je mam bo rosną od zawsze,są już wielkie. Przyda im się towarzystwo żeby je wyeksponować.

a wiesz że ja kojarze je na twoich fotkach, masz hiciora w ogrodzie moja droga!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:38, 19 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Sebo no wlaśnie ja bym tak zrobiła ze przekope trawnika trochę i na tą przewaloną, trochę wyrównana ziemię wysieje gorczyce? i po tych powiedzmy 3 tygdoniach, miesiacu ta trawa spod spodu juz będzie przerobiona? chyba dluzej lepeij poczekać, 2 m-ce? ale czy wtedy gorczyca tych pąków już nie będzie miała??

Przekop trawnik, zostaw na tydzień, potem wysiej gorczycę i przekop wszystko przed rowojem pąków na młodej gorczycy, gorczyca ,ma mieć nie więcej niż 20cm.
Ogród z pergolą 19:36, 19 sty 2017

Do góry
wiesz Monia trawnika będzie ubywało... zdjęcia z drona w 2020 będą zupeeełnie inne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:31, 19 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata ty cudna kobieto! jest w takim razie nadzieja na mój marny humus tak będę robiła.
jak myslisz kiedy najwczesniej można wysiewać?wiadomo jak snieg zniknie ale czy tez ilosc godzin slońca czyli od jakiegos miesiąca konkretnie?

Nabrałaś ochoty do działań, cieszy mnie to, że widzisz tutaj pozytywy...musisz mi napisać w swoim czasie jak Ci poszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies