Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Nett 22:18, 27 sty 2017

Wiesz co Sylwia, oglądam te choiny, czytam o nich i jeśli warunki glebowe są dla choiny odpowiednie u Ciebie, to bym je posadziła i nie cięła. Ewentualnie tylko korygowała najbardziej wystające gałązki. A z tyłu (w sensie od skarpy) niech sobie rośnie naturalnie. Będziesz miała piękny widok z okna w kuchni, choina nie ogałaca sie od dołu, ma śliczny pokrój.
sylwik69 11:22, 28 sty 2017

Nett napisał(a)
Wiesz co Sylwia, oglądam te choiny, czytam o nich i jeśli warunki glebowe są dla choiny odpowiednie u Ciebie, to bym je posadziła i nie cięła. Ewentualnie tylko korygowała najbardziej wystające gałązki. A z tyłu (w sensie od skarpy) niech sobie rośnie naturalnie. Będziesz miała piękny widok z okna w kuchni, choina nie ogałaca sie od dołu, ma śliczny pokrój.

Choiny lubią półcień i wilgotną glebę.U mnie wystawa południowa...jeśli bym zapewniła im częste podlewanie przez pierwsze 2 lata,może dadzą radę ale pewności nie mam.
Czy ktoś zna odpowiedż?
anbu 11:49, 28 sty 2017

sylwik69 napisał(a)

Choiny lubią półcień i wilgotną glebę.U mnie wystawa południowa...jeśli bym zapewniła im częste podlewanie przez pierwsze 2 lata,może dadzą radę ale pewności nie mam.
Czy ktoś zna odpowiedż?

Sylwia moje rosną na patelni. Dawały radę w zeszłym sezonie. Podlewałam je obficie. Też je dopieszczałam wieczorami jak już zaszło słoneczko....czyli zraszałam. Chyba były zadowolone
sylwik69 11:53, 28 sty 2017

anbu napisał(a)

Sylwia moje rosną na patelni. Dawały radę w zeszłym sezonie. Podlewałam je obficie. Też je dopieszczałam wieczorami jak już zaszło słoneczko....czyli zraszałam. Chyba były zadowolone

Dzięki Aniu
sylwik69 12:00, 28 sty 2017

anbu napisał(a)

Dzięki Aniu wiec powolutku trzeba się rozglądać za ładnymi sadzonkami!
malgol 17:38, 28 sty 2017

A widzisz Sylwia czyli jednak sugestie co do choin się przydały ?
sylwik69 22:39, 28 sty 2017

malgol napisał(a)
A widzisz Sylwia czyli jednak sugestie co do choin się przydały ?

Jasne,sugestie zawsze mile widziane
Bardzo się cieszę,że nie jestem sama z moimi wątpliwościami,że odwiedzają mnie fantastyczne osoby.Bardzo Wam dziękuję
sylwik69 23:27, 28 sty 2017

Jupi! Danusia odpowiedziała w "Pojedyńczych pytaniach..." i utwierdziła mnie w przekonaniu,że zmierzam w dobrym kierunku,ależ dodała mi skrzydeł
Będzie piękny żywopłot z choin kanadyjskich!zasugerowała rabatę przy ścianie domu o której nie pomyślałam.Fajnie kończy się ten dzień.Miły prezent po ciężkim dniu pracy.Dobrej nocki
martika 10:41, 31 sty 2017

Witaj Sylwio,
przepraszam,ze obietnica tak poxno spelniana...widzę,że zmierzasz ku linom prostym, i choiny kanadyjskie będą- super bardzo mi się pdobają.
Trzmielina na pniu, o którą pytałas to Fortune'a 'Emerald'n'Gold'.
Myśle, że teraz będę częściej. pozdrawiam
anna_t 14:30, 31 sty 2017

sylwik69 napisał(a)

Tutaj zdjęcie tego o czym piszę

cześć Sylwia, przegladam Twoj watek od poczatku i mam pytanie. mozliwe ze juz nie aktualne to zignoruj
chcesz stworzyć piękna bramę z buków purpurowych w obwódce z bukszpanu z widokiem za ta bramą na drzwi i rynne? może przesunąc w prawo ?zaczarować troche to przejście z tarasu?
i drugie co mi się nasuwa..chcesz zywopłotem przed warzywnikiem zasłonić boisko ktore widzisz za ogrodzeniem. to czemu za warzywnikiem nie zrobisz zywoplotu? wydaje mi się ze zmniejszasz sobie ogrod i tracisz perspektywę a warzywnik zrobiłaś bardzo ladny
czytam dalej
p.s. ja bym na twojej oczyszczalni widziala 2 świdosliwy i trzecią przed gospodarczym aby go ladnie zaslonił. a w nich te sosny, lawenda i trawy.
sama mam śś na szambie