Te kosmosy są naprawdę obłędne, obłędne!
W ogóle to oglądam zdjęcia Twojego ogrodu i nie mogę się nadziwić, kiedy to wszystko tak się rozrosło, no i jaka różnorodność. Super.
A jakie drzewa jeszcze panujesz?
wysiejesz w przyszłym roku- dobrze mieć już plany na następny sezon
ja jakoś też w nie nie wierzyłam. Takie cienkie szczypiorki sadziłam a teraz bardzo się nim cieszę. Mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona, trzymaj kciuki.
Maczki super kwitły, przetrwały ze trzy krzaczki ale za to urosły całkiem spore- teraz juz kończą kwitnienie, do tego rozpanoszyły sie tam floksy z kosmosem więc maczki nieco zagłuszone zostały. Jestem z nich bardzo zadowolona, mam nadzieję, że się wysieją, bo torebek nasiennych sporo
Musiałam zacytować to zdjęcie, bo nową hortensję bukietową posadziłam między pasiastego miskanta, a Yaca Dance
U Ciebie mi się spodobało, więc i u mnie jest ładnie
Z przyjemnością, jak zawsze, pospacerowałam po każdym zakątku i kątku i się zachwycałam
Dzięki za zdjęcie roślinki, te kwiatuszki ma cudne, u siebie na efekt muszę poczekać.
Nie ma to, jak porządny pomocnik, chociaż ten Twój to chyba tylko kontroluje, czy wszystko robisz tak jak trzeba.
Murek super, ja bardzo lubię takie elementy w ogrodzie. Pięciornik ładnie rośnie, to świetna roślina, nie jest wymagający
i ładnie kwitnie. U mnie najlepiej rósł biały, żółty też, różowy padł.
Niestety deszcze jakoś nas omijają. Jest bardzo sucho, rośliny jakoś dają radę, trochę niektóre podlewam. Natomiast ze stawem jest fatalnie, wody z z każdym dniem coraz mniej, nie wiem co będzie z rybami.
Jeziorko już obeschło. Brzózki w miarę szybko radzą sobie z nadmiarem wilgoci w tym rejonie. Od wczoraj mamy znowu upały. Na szczęście od jutra temperatura ma się obniżyć.
Zazdroszczę Ci tej możliwości sadzenia roślin z rozmachem, ale jednocześnie wiem, ile to wymaga siły, czasu i zasobów finansowych na zakupy. Rozwój Twojego ogrodu oglądam z wielką przyjemnością.
U mnie tradycyjnie o tej porze roku trawiaste ścieżki czasem się gubią w gęstwinie.