Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 09:49, 30 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sześciolatki nawet wiedzą, co to jest segregacja śmieci! A teraz to się wiąże z mniejszymil ub większymi wydatkami na ich odbiór.
Trzeba się dokształcać!

Haniu, może bat finansowy wszystkich zmobilizuje do myślenia. Bo jak nie to utoniemy w śmieciach ...

Nasz przydomowy ogródek 09:39, 30 cze 2013

Do góry
My to dopiero mamy ogródek wsiowy. Rosną pod ścianą najprawdziwsze malwy i niech no tylko zakwitną wszystkie. Niektóre sięgają "do nieba".

ogrodoweimpresjejolki 09:39, 30 cze 2013

Do góry
beta napisał(a)
pozdrawiam niedzielnie Jolu...ciekawa dyskusja się wywiązała...ale to jest prawda, że nawyki wynosi się z domu...mnie "zaraziła" moja Mama...mam nadzieję, że moje dzieci też pokochają przyrodę...choć musze powiedzieć, że młodsza zadaje sporo pytań na temat roślinek...a wczoraj przechodząc obok nich dotknęła je ręką i powiedziała, że jest Majką..uśmiałam się ...

Wzorzec dla córki sympatyczny

Mnie Beatko bardzo często zadziwia i przeraża nikła świadomość ludzi. Sprawy tak oczywiste, wynikające z logi typu "na chłopski rozum" są dla wielu niezrozumiałe, nie ważne, bez znaczenia , ...
Smutne to ..
Ale dla rozweselenia niedzielnego poranka moja jeżówka. Miała być pomarańczowa, ale ...

Ogród Tosi 09:30, 30 cze 2013

Do góry
Reszta czeka na posadzenie - co tam tylko 35szt.

Berry Smoothie też czekają.

Do cisów Pan Ogrodnik dołożył mi gratis 5szt choiny kanadyjskiej Jeddloh - dziękuję

Nasz przydomowy ogródek 09:27, 30 cze 2013

Do góry
No i dokazuje z samego rana! Już zdążyła pół kraju oblecieć na skrzydłach techniki!
Kwiatka zostawiam i ja, chociaż Twoje oleandry to gigantyczne pięknotki!
Gabriela podesłała mi sadzonkę swego z białym obrzeżem listków, na razie jest pojedynczy patyczek, ale już są pierwsze pąki kwiatowe i na troje się dzieli! Spróbuję uformować drzewko.

Nasz przydomowy ogródek 09:26, 30 cze 2013

Do góry
Aniu, Haniu - już po świętowaniu. Zrobiłem rano obchód po deszczu a to wyniki.

Ogród Tosi 09:23, 30 cze 2013

Do góry
Posadziliśmy 75 cisów, 7 hortensji, 15 żurawek.
Przy tym przerzuciliśmy "wywrotkę" kory, wyrzuciliśmy agrowłókninę, odkwasiliśmy trochę ziemię i znaleźliśmy 5 wiader kamieni
Dzisiaj nie pogryziemy nawet kefiru - zwłaszcza "bohater domu"

ogrodoweimpresjejolki 09:22, 30 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
O to to to. Dobrze dziewczyny prawicie. A już o piesku czy kocie nie ma mowy. Bo to wszystko kosztuje wyrzeczeń i baaardzo komplikuje swobodę. Pozdrawiam.

Lubimy Zbyszku takich co przytakują Żartuję oczywiście.
Wczoraj była też dyskusja o wywozie nieczystości - sortować, nie sortować i o bio odpady, gdzie ten pojemnik na te odpady ustawić, bo miejsca mało. Wszyscy uczestnicy dyskusji mają ogrody przy domach, ale temat kompostownika, który poruszyłam okazał się tematem w ogóle nie znanym!

Swoje w tej dziedzinie zrobiłam jak tylko dorwałam się do głosu:
- podałam adres, gdzie piękne drewniane, nie drogie kompostowniki można kupić
- zrobiłam wykład co to jest "złoto ogrodnika"
- wytoczyłam argumenty "za" ekologią
- i przeciw wszech obecnej chemii
- o konieczności edukacji ekologicznej dzieci w ich własnym interesie
- ...
no nie będę Was zanudzać, bo Wy wiecie

Borówcowy raj 09:22, 30 cze 2013

Do góry
Moniko, wiele serdeczności na nastepne seteczki
kosz mojej lawendy w prezencie zostawiam

ogrodoweimpresjejolki 09:10, 30 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Święta prawda! Kiedyś po domach , to przysłowiowe paprotki chociaż rosły, albo i mirty,gdzie panny na wydaniu były, a dziś?W niektórych nawet kwiatka na imieniny się nie kupuje, bo "śmieci".
Słonecznego dnia, Jolu!

Bo ten kwiatek na parapecie, to nie była tylko ozdoba, ale i kontakt z przyrodą A teraz prościej "plastikowy" kupić, bo taniej i dłużej stoi. i w pralkę lub zmywarkę można wrzucić ...Oj, człowiek coraz bardziej oddala się od natury, a powinien z nią żyć w zgodzie...

Wielka improwizacja dla wnuka 09:05, 30 cze 2013

Do góry
Teraz w polu mojego widzenia jest taki widok.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:04, 30 cze 2013

Do góry
Olu, Bożenko, Gosiu, Bogusiu! Witam w niedzielny poranek!
Za oknem i słońce, i chmury. Ciekawe co przeważy?
Udanych spotkań ogrodowych. Dla Was Abraham Darby.

Kondziowy Ogród :) 08:59, 30 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Jak np. nazywa się ta?

mam chyba taka sama kupiłam z nazwą Rafaelo, ale przecież takiej nie mam obłędnie pachnie, znasz nazwę swojej?

znajdę fakturę to dam nazwę
Jurajski Ogród 08:43, 30 cze 2013

Do góry

To na pierwszym planie, takie pełne i różowiutkie to złocień? Znasz może odmianę? Cudny jest.
Agnieszko też masz kłopot z wypłukiwaniem ziemi spod róż? U nas w tym roku dopiero tak się dzieje, po działaniach sąsiada z ich działką...nie szkodzi to różom? Teraz drugi raz im podsypywałam ziemi, lawenda też tam u mnie od niedawna rośnie.

Masz talent, jesteś pracowita, ogród cudny, znowu to powtarzam
Ogród z łezką 08:32, 30 cze 2013

Do góry
Wczoraj jodełka mnie wystraszyła...tak wyglądała

dzisiaj już lepiej wygląda, oklapnięcie dużo mniejsze
Trochę słonka wczoraj i róże odżywają

pochmurno jak na razie, wietrznie...byle tylko nie padało...
Angielski ogród - chciałabym... 08:31, 30 cze 2013

Do góry
A to cudaki z wzniesionej rabatki

i liliowce moja następna miłość.Po kilku latach rozrosły się niesamowicie ,ale mają swoje miejsce na rabacie liliowej i poza nią nie "wychodzą".

Angielski ogród - chciałabym... 08:28, 30 cze 2013

Do góry
A teraz troszkę koloru. Róże zachwyciły mnie w tym roku. Kolorem, ilością kwiatów i zapachem. Obecnie są po opryskach i zasileniu więc kondycyjnie jest już lepiej.

Budleja- była taka maleńka jak ją kupiłam że nie sądziłam że w tym roku tak pięknie mi zakwitnie

Hortensja moja wielka miłość- kwiaty są , ale czy za rok również? Mam taką kilkuletnią która co roku mam masę liści i żadnego kwiatka.

Angielski ogród - chciałabym... 08:20, 30 cze 2013

Do góry
Teraz w realizacji plac zabaw dla dzieciaczków, ale na razie nie ma co pokazywać. Pochwalę się natomiast warzywniakiem w skali mikro. Zdjęcia już nieaktualne bo z warzywniaka się wprost "wylewa". Rozrosły się zioła i pomidory, sałata pycha więc podjadamy

. Bób ma już zawiązki owoców, malina pierwsze owoce już wdała pomimo że ma 30 cm wysokości.
W tym docelowym miejscu na warzywniak przeznaczone mam jeszcze 2 takie skrzynie, ale w obecnej chwili zalega tam drewno kominkowe.
Angielski ogród - chciałabym... 08:13, 30 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie po długiej przerwie. Dzieje się troszkę i brak czasu na pisanie należy usprawiedliwić. Przy rocznym brzdącu ciężko wygospodarować czas tylko dla siebie.
W ogrodzie trochę zmian. Miałam nieładne wywietrzniki od oczyszczalni praktycznie na samym widoku z tarasu i niczym nie mogłam ich zasłonić. Wpadłam na pomysł wymurowania murku z granitowych bloków i obsadzenia tej podniesionej strefy. Na razie maleńkie rośliny i łyso ale za rok będzie już lepiej. Rosną tam Hortensja bukietowa, szałwie różowa i fioletowa, jeżówka purpurowa i czerwona, rozchodniki. Planuję z przodu posadzić jeszcze ze dwie azalie japońskie a lekko z tyłu różę okrywową i RH
Z tyłu moja największa duma- TRAWA. Narobiłam się niesamowicie a to tylko maleńki fragment. Z przodu i z tyłu murka jest już również posadzona trawa.
Ogród z łezką 07:57, 30 cze 2013

Do góry
eMuś pergolę postawił, teraz tylko czekamy na róże. Nie wiem czy powojnik też razem z różami posadzić...róża biała będzie, ładnie z ciemnym powojnikiem by wyglądała...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies