Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 22:14, 31 lip 2013

Agatko,Michalinko i Agnieszko dziękuje za odwiedzinki.Tak mi miło.Od kilku dni upały,więc chwalę zbawienny cień mojego ogrodu i plewie,podlewam a krety mi buszują okropnie.! Wdzięczna jednak im jestem za to ,że czyszczą mi ogród z robactwa.
Ola54 22:18, 31 lip 2013

U mnie kret też buszuje ale nie wiem czy mnie to cieszy.Tak gdzie pusto niech kopie do woli ale jak mi róże okopuje to już nie jest fajnie.
Robactwo wyjada.......powiadasz.
akanta 21:41, 01 sie 2013

Pewnie,że nie fajnie ale : kret kierując się instynktem zaspokajania głodu nie trwoni czasu na podziemne spacery/nie jest taki głupi/a ,że lokalizator robactwa ma bardzo czuły to idzie na pewniaka.Skutki podgryzania mogę widzieć dopiero jak róża mi pada ale on zaspakaja głód chroni i napowietrza,glebę .Udeptuję więc i zraszam z pewnością ,że mi się to opłaca.
akanta 21:51, 01 sie 2013

"jagodowa róża"

R.Celebration
drugie kwitnienie-ciemniejsze kwiaty

R.nn w bukiecie

R.Aspirin

Ola54 08:42, 02 sie 2013

Aspiryn Rose- to jest róża którą bym pomimo wewnętrznego zakazu jeszcze kupowała.
Anita1978 08:49, 02 sie 2013

Piękne róże pokazujesz, jak zawsze!
dajana 09:24, 02 sie 2013

Aniu czym podyktowany jest ten wewnętrzny zakaz? róża cudna! mam na nią ogromną . ochotę Kiedy widze cie na profilu to juz wiem ze wkleisz cudeńka na dodatek z opisem nazwy Dla mnie to bezcenna wiedza, nie muszę cię pytać, zapisuję i mam .Zakodowałam sobie dawno temu to co pisałaś w innym miejscu na temat kretów .Co prawda ich nie mam, ale wiem ze kiedy się pojawią to znak że mam robale które zniszczą mi ogród .Krecik jest znakiem rozpoznawczym .Muszę też rozmnozyc duzą ilośc biedronek, zbieram słomki rurki i bedę robiła budki lęgowe. Mrówki tak mi się rozmnozyły ze juz wiem jaka ilośc mszyc mnie czeka w przyszłym sezonie .Muszę rozstawic sporo budek przy różach Wiesz co robiłam do tej pory? usmiejesz sie ze mnie Chodziłam po ogrodzie zbierajac bidronki i zanosiłam je na krzaki róż ,niezłą miały ucztę Jak tam sprawy ceglaste? idziesz do przodu Aniu? Pogoda sprzyja choć troszke za goraco ale lepsze to niz wieczna ulewa ,przynajmniej w sprawach budowy.Ogród to juz inna beczka, jemu przydałby się wieczorny prysznic .Szwankuje mi komputer ten domowy i słabo mi idzie wklejanie i pisanie domowe. Teraz korzystam z komputera w pracy .Od 14 tej weekend juz się cieszę bo robię kompostownik olbrzym Deski i kołki juz przyciągnełam z działki syna, póki mogę zabieram. Dom jest do sprzedania.Ucałuj Agusię pewnie jedziecie do ogrodu .Miłego weekendu Aniu. Buzka
Ola54 10:07, 02 sie 2013

Dajano,zgadza się, Ania jest bardzo inspiracyjna . Na krety patrzyłam jak na szkodniki , teraz wiem, że nie tylko szkodzą itd......
agatanowa 14:12, 02 sie 2013

Michalina napisał(a)
Dajano,zgadza się, Ania jest bardzo inspiracyjna . Na krety patrzyłam jak na szkodniki , teraz wiem, że nie tylko szkodzą itd......

To przecież oczywiste z kretami Ja i tak załozyłam siatkę, bo na trawniku 200-250 m2, ok. 50 kretowisk to już przesada (fakt chrabąszcz majowy sobie tutaj porodówkę zrobił, a kret nie głupi, jak pisze akanta, jak ma wikt, to cóż mu więcej potrzeba? konkurowały z nim w tym względzie kawki, też grzebały jak kury - areacja i wertykulacja w jednym .
Ale pod rabatą siatki nie mam.
A my z córeczką biedronki i dzdzownice-Magdaleny znosimy na rabatkę
Róże fantastyczne.
Poziomka 15:19, 02 sie 2013

akanta napisał(a)
H.preziosa

Aniu czy to jest jeden krzew ? Bardzo obficie kwitnie i kolory kwiatów są stonowane, czysta przyjemność dla oczu.
Pozdrawiam Jasia