Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:58, 31 maj 2022

Do góry
Helen napisał(a)
Kasia, czy dobrze rozumiem, że będziesz jeszcze przesadzać Raureify? Lub może nawet dzielić?
Bo ja to muszę jeszcze zrobić i się zabieram jak pies do jeża, że niby już za późno. Jakaś strachliwa się zrobiłam.

Nie, mam po prostu kilka sztuk kupionych i oczekujących na wsadzenie . Ale spokojnie możesz przesadzać i dzielić swoje, ja będę dzieliła i rozsadzała swoje hakonki.

tulucy napisał(a)
Wiesz, że ja dla piesów wszystko

No wiem, wiem . Ja też, ale są pewne granice.

jolanka napisał(a)
Jednak oko Anuli widzi więcej
Powinna mieć stały etat „patrzacza” ogrodowego.
Kurcze, buja w niebo wszystko u Ciebie niesamowicie, jak na dopalaczach a dla piesków pomysł z kamiuszczkami popieram, nawet mogę kilka oddać

Zdecydowanie Anula umie w te klocki .

No buja wszystko, buja. Wczoraj szukając czegoś w zdjęciach natknęłam się na fotki niemal dokładnie sprzed roku - robione chyba 27 maja. Nie do wiary jaka jest różnica.
2021

2022

2021

2022
Tajemniczy Ogród 10:57, 31 maj 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Tiaaa, tak piszesz, a następnie wklejasz zdjęcia, które zapierają dech
Ogród jest przepiękny

Ja sobie zrobiłam folder, a raczej dwa foldery w poczcie dotyczące ogrodu (ogólnie mam pocztę podzieloną na ponad 20 folderów ). Jeden to „zamówienia roślin” (tych, na które aktualnie czekam) i drugi „rośliny” (które już dostałam ). Szybko wtedy znajduję.

A to, co zamawiam przez zimę wklepuję do excela w tabelkę (z podziałem na szkółkę, rośliny, ilość, itp ) .

Ja też wszystko zapisuję Mam już kilka notesów, w których mam wpisane rośliny z podziałem na gatunki i odmiany i miejsce, gdzie wsadziłam Ale ogólnie większość pamiętam, zwłaszcza wpadają mi w głowę łacińskie nazwy, są zwykle ładniejsze od polskich, takie np.Polemonium, uwielbiam tą nazwę, roślinka też niczego sobie:

Ogród do odnowy 10:56, 31 maj 2022

Do góry
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:55, 31 maj 2022

Do góry
Wzajemnie!

Droga do spełnienia 10:55, 31 maj 2022

Do góry
rzeczone truskawki

no i jakby si ktoś zastanawiał czy werbena rzeczywiście się wysiewa haha
Tajemniczy Ogród 10:55, 31 maj 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Jestem pod wrażeniem całego ogrodu, przepieknie podobają mi się te chwasty no i ta ciemna, bordowa bylina, to jest jakaś żurawka? Ale takie duże liście? bardzo ładna jest

Dziękuję bardzo!
Tak, to żurawka od Joli Aprila - ta Jej słynna wielka odmiana, coś w nazwie ma z brownie, zapamiętałam bo lubię czekoladowe ciasta
Tutaj też chyba ona, prezent od Joli z zeszłego roku, rozmnożony już w kilku miejscach

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:54, 31 maj 2022

Do góry
Justyna gaurę planuję właśnie na przodzie, gdzieś w okolicy hortensji. Mój to się przynajmniej nie chwiali, że ze mną robi bo wszyscy wiedzą i widzą, że sama jak motorek zasuwam.
Wczoraj się zabrałam za wygrzebywanie klińca z okolic tarasu i wysłałam mu wiadomość, że znowu sama, to o dziwo wrócił i mi trochę pomógł.
Taką kupę już uskładałam

I taka dziura się zrobiła

Teraz ziemię muszę uzupełnić i dumać nadal co z tymi grabami
Droga do spełnienia 10:53, 31 maj 2022

Do góry
Droga do spełnienia 10:52, 31 maj 2022

Do góry
Niby ciepło ale zimno
jeszcze nie skończyłam rabaty plewić a tą którą plewiłam już zarósł perz...
nie wiem czy zdążę wszystko ogarnąć tym bardziej że i czas i siły ograniczone..
straty małe ale są
kilka rozplenic i trzcinników ale reszta jakoś rośnie ..jak na dwa lata słabego doglądania to i tak sobie dobrze rośliny radzą
najbardziej zadziwiło mnie to skąd wśród kwiatów u mnie truskawki ??!!

maj się kończy i wierzyć się nie chce że tu już czerwiec na karku..

zostawiam Wam kilka pstryków
Tajemniczy Ogród 10:52, 31 maj 2022

Do góry
Helen napisał(a)
Agata, ja się wproszę jak nic.
Jak będę kiedyś w okolicy.
Pięknie masz wszędzie, nawet z chwastami.

A proszę bardzo, lubię gości, ciacho i kawa są niemal zawsze

Tajemniczy Ogród 10:50, 31 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Mi to już naprawdę słów brakuje, dziewczyny, jakie Wy macie piękne ogrody! Kuklik piękny, przytarasowa piękna, 'chwasty' piękne, zakątki piękne, wszystko mi się podoba I kompozycje i kadry! A maj jutro się dopiero kończy, jeszcze cała jedna sesja się wciśnie

No chyba specjalnie dla Ciebie dziś wyjdę z aparatem, choć irytuje mnie to niemiłosiernie. Żebym chociaż umiała zrobić zdjęcie, które oddaje rzeczywistość, a mi nawet kolory wychodzą inne
Tajemniczy Ogród 10:48, 31 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ale pieknie masz brzozowa dziewczyno!
Zostawiam ochy i achy każda rabata pięknie skomponowana

Chyba wszędzie jak nie chwasty to jakieś plagi niestety ,taki los ogrodnika...

Pozdrawionka!

Ha! Ty u mnie, a ja cichaczem u Ciebie nadrabiam
No tak jest z tymi szkodnikami, ale ostatnio w GW znów czytałam o tym, że pewna ilość stworzeń, które my ludzie nazywamy szkodnikami, musi mieć swoje miejsce w ogrodzie, żeby było pożywienie dla innych stworzeń - żab, jeży, ptaków, biedronek, etc, więc czasem się poirytuję lekko, ale już trzeci sezon nie używam żadnej chemii i powiem Ci - to była moja najlepsza decyzja, jeśli chodzi o ogród. I naprawdę, wcale ogród nie wygląda gorzej niż w latach, gdy wszystko pryskałam to topsinem, to mospilanem. Zdecydowanie wygląda lepiej.
Jeśli mam czas, posiłkuję się naturalnymi specyfikami - o dziś mam w planach trzeci raz zrobić oprysk propionianem wapnia, po którym widzę autentycznie działanie prozdrowotne w ogrodzie.

Tajemniczy Ogród 10:35, 31 maj 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ruda idealny kontrapunkt tworzy
Bardzo apetyczna porcję zdjęć wstawiłaś.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:05, 31 maj 2022

Do góry
Fotorelacja z lotosomanii
Tak wyglądają te dwa co pływały

A tak cała reszta

Ogród prawie wymarzony … 10:04, 31 maj 2022

Do góry
A i dereń żyje .

A tu patagonka z ubiegłorocznych nasadzeń

Ogród prawie wymarzony … 10:02, 31 maj 2022

Do góry
Moje ambrowce - różnica kolosalna ale ten pierwszy miał bardzo słabe korzenie - cud ,. że w ogóle puszcza listki. Jeszcze tylko kamień i gotowe( kartony pod kamień już mam )

A tu plażing

Sałatka pokrzywowa 10:00, 31 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)

Ależ piękny busz!

Jakie masz żarnowce? Ja mam żółte. Wysiały się same na piasku ale myślę też o odmianowych skoro im dobrze u mnie.
Ogrodowe wariacje 09:56, 31 maj 2022

Do góry
Hakonechloa Greenhills dla Agnieszki

09 maja

dzisiaj 31 maja

Tajemniczy Ogród 09:56, 31 maj 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
I na koniec resztka taka mi została, to wrzucę i maj będzie zamknięty

Kolejne fotki coraz piękniejsze. Bardzo mi się podoba jak komponujesz rabaty, jak łączysz faktury i odcienie.
Wspaniałe ujęcie Muszę kupić więcej paproci i je wmieszać w kilka miejsc
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 09:51, 31 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Trawnik po deszczach wygląda oszałamiająco!

Trawnik dywanik i przy ściance tujowej widzę te piękne kanciki czy masz w ogóle chwasty
hamaka zazdroszczę. Drzewa, które dają czasem popalić sprzątaniem odwdzięczają się swoimi solidnymi pniami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies