Wiedziałam, że jak pojadę na działkę z M, to będziemy krócej i niewiele zrobię. I chociaż co chwilę padało, myliłam się. Wystrzygłam siedem sporych kulek i jedną kostkę z bukszpanów oraz cis. Oczyściłam klejną rabatkę z okrywowymi i oczywiście zrobiłam sporo zdjęć. M skosił trawę, również jej pas poza działką. Dzięki tym opadam nawet komary niezbyt dały nam się we znaki. Owszem, atakowały, ale poubierani od stóp do głów byliśmy względnie bezpieczni
Witam wszystkich. Mam na imię Łukasz i mieszkam na górnym śląsku. W 2009 roku rozpoczęliśmy z żoną budowę własnego gniazdka po wielu latach na emigracji. Zaczęliśmy nietypowo bo od ogrodzenia działki i posadzenia pierwszych tuji. Po wybudowaniu domu w grudniu 2010 wprowadziliśmy się na własne. Wiosną 2011 rozpoczęliśmy budowę ogrodu i tak po dzień dzisiejszy już z synkiem nasz ogród się rozwija. Chciałbym przedstawić kilka fotek mojego ogrodu i poprosić o opinie. Nie jestem doświadczonym znawcą roślin ale moja artystyczna dusza przelewa się na mój ogród.
...a tu już kuchenne metalowe krzesełka ...jako uniwersalny i wielofunkcyjny przedmiot posiadający wszechstronne zastosowanie... : dzisiaj jako ogrodowe kwietniki:
Nic już nie działam ostatnio w ogrodzie, bo skupiam się na nadchodzącym urlopie, ale zrobiłam jeszcze trochę zdjęć:
Hakone ostatnio bukszpankom dosadziłam:
Domek dla Beblonek od Danusi - jeszcze nie powieszony.
Musi wisieć nisko, bo mój Mikołajek chce obserwować lobale.
******************Karolino, ja kupowałam jesienią, z pewnością wiosna lepsza do ukorzeniania.
Tymczasem muszą mi wystarczyć te co mam, ale nie rezygnuję z EDEN.
SYMPATIA I NN
AgnieszkaW na szczęśćie zagrożenie powodziowe już minęło...poziom wody w naszych oczkach wrócił do normalnego...
Moje hosty osiągają rekordowe wielkości... liście sięgają 45-46 cm długości... całe krzaki mają ponad 2,5 metra szerokości...:
A tu mała sesja fotograficzna w zakątku hostowym.... Chciałam pokazać jak ogromne wyrosły moje hosty i przytargałam krzesło z kuchni...to kilka z olbrzymek.../;
No i zakup do ciemnego kąta No wiem, jak ciemny kąt, to powinny być jasne rośliny, ale ja mam ochotę na ciemną rabatkę. Dębolistna ja rozjaśni jesienią. Mam nadzieję.