Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:28, 02 cze 2013

Do góry
Czosnki i lawenda i kwitnąca piwonia sztuk 1....

Tę rabatę mogę oglądać każdej strony..... czekam na lawendę, budleje i róże...
Chwilowo brakuje jej koloru
Mój zielony świat 21:28, 02 cze 2013

Do góry
kwitnie karmnik ościsty

tułacz

i roślina do identyfikacji
stanowisko cieniste, wysokość ok 1m, rozłogi

Mój zielony świat 21:25, 02 cze 2013

Do góry

po raz pierwszy w kałuży zakwitł żółty kosaciec

bardzo lubię widok przyrostów "świeczek" na sośnie
Ogród do odświeżenia 21:25, 02 cze 2013

Do góry
U mnie też się zanosi na deszcz... I przez najbliższe dni też...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:25, 02 cze 2013

Do góry
Rabata na której były krokusy i irysy wiosną teraz należy do goździków a czkam na dzwonki karpackie. Frosted culs niesamowicie sie rozrosła co mnie cieszy bo planuję ją rozsadzić na inne rabaty. Tylko kiedy?

Rododendronowy ogród II. 21:25, 02 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Bożenko ale u Kondzia relacja !!!!. już u niego pisałam że chyba tak mam wyglądać raj .
a o piwoniach wtrącę , że powinno się je sadzić tak aby korzenie PRAWIE były na wierzchu . wtedy lepiej rosną , ładniej kwitną i mniej łapią grzyba

alinko tak jest z piwoniami bylinowymi a krzewiaste kazą sadzic głębiej i one głęboko się korzeią. Trzeba miec szczęscie by trafic im w warunki jakich potrzebują ale za to są śliczne.
Co do relacji u Konrada to ostatnio faktycznie u mnie kolorowo. Dla niektórych może zbyt kolorowo ale ja tak lubie , jak przekwitną będzie dużo spokojniej i obydwa nastroje mi odpowiadają. Lubię ten kolorowy łan niezależnie czy innym się podoba czy nie. Ja mam ogród dla siebie i robię tak jak mnie sie podoba i niestety jak wymusza na mnie moje zdrowie. Pokazę dwa zdjecia robione z okna na piętrze , jedno z nich będzie pewnie w audycji Mai , to zdjecie z 2002 r z wrzesnia a drugie z wczoraj. Pokazują ten sam fragment ogrodu, porównajcie.

Ogród niby nowoczesny ale... 21:23, 02 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Reflektorki już w miejscu docelowym, tylko kabelki przykryć, kamyka w jednym miejscu brak bo czosnki tam muszę dosadzić, modrzew pierwszy na zdjęciu maciupci - to ten dosadzany...dorośnie kiedyś ...i kulki jednej brak...jak na razie nie znalazłam takiej dużej - szukam...

A ja chcę podświetloną fotkę tej rabaty....jak urośnie wszystko, będzie rewelka
Leśne Wzgórze 21:23, 02 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)

To jest to czego potrzebujesz! Kompost, dużo kompostu i gatunki krajowe, które występują w borach sosnowych i okolicach! I pamiętaj, co najmniej 3 sztuki Do gatunków do użycia w ogrodzie możesz dodać śnieguliczki.
Pisałaś, że nie chcą rosnąć u Ciebie funkie. Spróbuj zrobić w tym roku kompost. W przyszłym roku wykop dużą dziurę i wsadź w nią funkię zaprawiając tylko kompostem. Powinno rozwiązać problem.

Tak na marginesie, jaką powierzchnię ma twój ogród? Jakie masz już tam rośliny? Widziałem chyba jakąś skarpę

Oj podarujcie mi juz tego miłorzęba tak mi się podobają te liście reszta to raczej gatunki krajowe
Funkie nie chcą rosnąć tylko na tym miejscu( patrz zdjęcie ponizej) i nie wiem co mam tam posadzić w reszcie lasu "klimat" im pasuje:

Chciałam zrobić zdjęcie ze strychu, ale dziś już nie zdążyłam może jutro się uda.
Mój zielony świat 21:22, 02 cze 2013

Do góry
katalpe oplata winnik zmienny i psianka variegata

dekoracyjne, niskie pnącze, pstre liscie, 05-06 fioletowe kwiaty, następnie czerowne owoce

widok z altanki

spod swierka conika widok na len

kwitnie hortensja pnąca

bacopa w donicy z dębu korkowego

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:22, 02 cze 2013

Do góry
Pierwszy kwiat piwoni - zakupy przez internet w 2012 roku - chyba się zwie sorbet?
Ciekawe kiedy nastąpi ten szczęśliwy moment, ze wszystkie 6 krzaków piowni zakwitnie???

liliowce stella d'oro

Obiecane sptipy, które przeżyły zimę... zwiewne i delikatne.... w bukszpanach

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:20, 02 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:18, 02 cze 2013

Do góry
kwitną pierwsze żurawki mimo,że czerwień nie jest moim ulubionym kolorem w ogrodzie, te kwiatuszki mi się podobają i jeszcze trochę u mnie pomieszkają
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:17, 02 cze 2013

Do góry
Na poprawę humoru kilka fotek Było dzisiaj pięknie, słoneczko i idealnie ciepło - 21-23 stopnie,

Obiecane powojniki - niebieskie lepiej widać niż białe

Mój zielony świat 21:17, 02 cze 2013

Do góry
kwitną pierwsze tunbergie, wyhodowane z nasionek

cedr libański ma dorodne przyrosty

paulownia zasuwa, ciekawe jaką wysokość osiągnie w tym sezonie
Rododendronowy ogród II. 21:17, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Bozenko, czytam, ze znowu mialas gosci Jestes niezmordowana. Pisalam juz u sibie, ze "moje" golebie grzywacze dochowaly sie dwojki pisklat Dla Ciebie potret mamy z dziecmi

Pozdrawiam slonecznie na przekor tego, co za oknem

Piękne zdjecie. dzieki Kasiu.U mnie te same gołębie mają gniado na buku ale zdjec im nie robiłam. Ostatni miesiąc miałam jak pędzący pociąg bez wytchnienia . Miałam nadzieje że będzie teraz spokojniej ale chyba niewiele spokojniej niestety. Za stara już jestem na takie tempo, trudno je wytrzymac i przez to mało a właściwie prawie wcale do was nie wchodzę i dzis znów nie bedzie lepiej bo jeszcze przed jutrzejszym wyjazdem mam sporo do zrobienia. Już mi bardzo głupio wobec Was że ciągle tylko u siebie odpisuje i nie mam czasu na wchodzenie do innych wątków . Pozdrawiam serdecznie ciebie i wszystkich pozostałych.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:16, 02 cze 2013

Do góry
piwoniom do rozkwitu brakuje słońca
Ja również chcę mieć ogródek .... :) 21:15, 02 cze 2013

Do góry
Witam,
poszerzyłam rabatę i kupiłam kilka roślinek.

Deszcz niestety popsuł mi szyki nie udało mi się zasadzić roślin, ale wstępnie je ustawiłam

Mam nadzieję, że niedługo dokupię jeszcze kilka. Te, które kupiłam bardzo mi się podobały w przeróżnych projektach i nie mogłam im się oprzeć Wydaje mi się jednak, że brakuje tu koloru jakiegoś żywszego .... myślałam o tawule takiej żółtej (nie znam odmiany) lub dzwonku karpackim o czymś takim średnim między berberysem a mozgą trzcinowatą?

Widok przed:

Widok po ustawieniu roślinek. Tak naprawdę to ustawione są mniej więcej na przemian kolorami, ale zdjęcie jest robione z boku i wygląda jakby się zlewały te kolory.

W linii od płotu są trzy berberysy, następna linia to mozga trzcinowata (3szt), a potem na przemian hosta (z białymi obrzeżami) z żurawką. Mam po lewej stronie jeszcze dwie tuje kulki.

Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:15, 02 cze 2013

Do góry
zanim zniszczy je deszcz...

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 21:14, 02 cze 2013

Do góry
Jolu, prześliczny ogród tyle pięknych zakątków
A niebieska kamasja szalenie mi się podoba Ja mam białą, szkoda tylko, że tak krótko kwitnie

Kolorowe rabaty 21:14, 02 cze 2013

Do góry
To i ja dorzucę coś mojego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies