Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 22 cze 2015

Do góry
Aniu Bonice i tak już mają wysoko pączki i jak na pierwszy rok jestem bardzo zadowolony W tej części z kocimiętką chyba jednak wywalę hortensje i rozsunę troszkę byliny dodając jeżówki zasłaniając ostróżki po przekwitnięciu, i jeszcze zgodnie z planem dojdą lilie, z którymi się zagapiłem w tym roku. Hortensje pójdą za środkową Nigre po łuku widoczne z miejsca w którym najwięcej przesiadujemy, będą za bylinami... tak se myślę

Jeszcze się zastanawiam jakie byliny wsadzić między róże, pierwotnie był pomysł na wysokie miskanty, ale musiałbym mieć takie w donicy żeby zobaczyć jak by to wyglądało na żywo Zawsze można iść w standard, posadzić delikatnie różowe jeżówki i wsio.

Wiesz co CI powiem na te tuje... najlepiej spaliłbym je na stosie tak niemiłosiernie mnie irytują, że to się w głowie nie mieście, ale jasna cholercia za przeproszeniem szkoda mi tych lat cięcia, a nie mam miejsca, żeby je gdzieś przenieść, na nową bylinówke wprowadzą bałagan bo tam porządku pilnuje już 9 kul bukszpanowych i pomijam fakt, że rabat już zapełniona całkowicie
Z tymi tujami to sam problem i nie wiem jak go rozwiązać
Moja codzienność - ogród Oli 22:04, 22 cze 2015

Do góry
Paulaa, lindsay80, noemi, Kasia, Malgosik, mateuszmichn, nawigatorka, ZielonaAnia75, Ola, Donia, Tusiala, malgorzata_s , malkul, Sebek, BaRa, beta, agam, DZIĘKUJĘ

Luki obawiałam się połączenia Danusiowych przodów z tyłami po swojemu ale nieskromnie powiem, że podoba mi się

Juzia zapraszam placyk już jest

nawigatorka to Cabaret który miał być Variegatusem

chojna mam Berry Smoothie i Palace Purple obie na patelni cały dzień

Pawlus limki ciełam po prostu bardzo nisko, nie patrzyłam na oczka zależało mi tylko na wyrównaniu szpaleru. Nie są płaskie tylko tak sztywno sterczą

Tosiu żywopłot tworzą dwudziestoletnie świerki pospolite

Bogda jeżówki posadzone po jednej sztuce pomiędzy ML czyli co metr, straszne potwory wyrosły

Marzenko lilie rosną w donicach w glinie z piaskiem, reszta roślin luzem na półkach na podłożu ziemia+piasek przysypane drobnym żwirkiem

siakowa ciekawa jestem co było jeszcze w tym śnie bo chyba całą noc nie śniłaś o płytach ?

Agawita w tym roku mało nawozów, wiosną troszkę azofoski, niedawno florowitu i gnojówki z wrotyczu

Iggia witaj sąsiadko

jolas z prostokątów jest zebra, placyk z kwadratów 50x50

Joaska corten uwielbiam poproś ładnie mężulka może Ci zrobi

Gosiu wiele nie namodzisz jeśli do dyspozycji są tylko soboty...
powoli, może do zimy coś wybudujemy na razie podbudowa

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:23, 22 cze 2015

Do góry
Ela, Ola, Luki, Ciocia Gosia

Cieszę się, że chociaż to było krótko i na wariata to dobrze wspominacie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:09, 22 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu a ja sobie wspominałem zeszłoroczne spotkanie, to był zdecydowanie najlepszy pierwszy dzień lata

potwierdzam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:06, 22 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu a ja sobie wspominałem zeszłoroczne spotkanie, to był zdecydowanie najlepszy pierwszy dzień lata

O tak, ja zawsze ten pierwszy dzień lata będę pamiętać Anek zaglądam, podziwiam i nie piszę coby nie zaśmiecaćBuziaki słonko
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:56, 22 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

o tak ! fajnie się wspomina takie spotkania
Moja "przyziemna" :) pasja 20:30, 22 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No muszę powiedzieć, że ta rabata z umbrami murkiem i szałwią wyszła ci perfekcyjnie, jest po prostu genialna. Jeżówki będziesz miała biało różowe, gdyby zakwitła żółta to gnaj wysłać totka bo to prawie niemożliwe

hahaha, no właśnie nie byłam pewna, czy w ogóle są żółte

Teraz, po częstych deszczach to jeżówkowe poletko bardzo się zagęściło. Nie liczyłam na tyle pąków w pierwszym sezonie.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:40, 22 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Miło mi ,że miło wspominasz te wariackie spotkanie

Twoja ulubiona.. i moja też Muszę ją prowadzić wysoko, bo tylko wtedy widać zza traw kwiaty.. ależ pachnie.... czuć na odległość
Ale najlepsze foto .. z tłem na basen

Moja nowa rabata.. można już pokazać ..

Muszę zerknąć jak Twoja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:26, 22 cze 2015

Do góry
Mateusz kiedyś na pewno pokażę... kiedyś

Gosiu u mnie bez nawożenia była by bida straszna, chociaż z roku na rok gleba na rabatach tym bardziej tych przerabianych n-ty raz coraz lepsza

Doniu kocimiętka mnie przeraziła sadziłem takie malutkie kępki, a porosła ogromnie. Nie wiem co się dzieje u Ciebie z żurawkami ja po prostu sadzę nawożę i rosną no i podlewam

Czasu mało, pogoda na wysprzątanie ogrodu w przerwach nie pozwala, chociaż już nie ma takiej tragedii, ale...
Na szczęście będzie chwila wytchnienia i odwiedziny w tym tygodniu z czego się bardzo cieszę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:49, 22 cze 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 21 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak dla mnie masz ogród idealny, busz ubrany w proste formy, coś co marzy mi się na przyszłość Muszę powiedzieć, że James Galawey jest zacny podobnie jak NN szkoda, że dalej incoguto, kupiłem pod wpływem impulsu w maju Baronesse i teraz wiem, że to był zły impuls bo raz, że nie pasuje to dwa taki róż mi nie odpowiada wolę bladawce.
Trawy widać już szaleją.
Proszę pomiziać Tytusa za uszkiem

NN jest podejrzewana o bycie Bailando
Baronesse pewnie w ostrym słońcu ciut wyblaknie
Tytus pomiziany bo stesknił sie za mną, wyjechałam bez niego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:50, 21 cze 2015

Do góry
Jak dla mnie masz ogród idealny, busz ubrany w proste formy, coś co marzy mi się na przyszłość Muszę powiedzieć, że James Galawey jest zacny podobnie jak NN szkoda, że dalej incoguto, kupiłem pod wpływem impulsu w maju Baronesse i teraz wiem, że to był zły impuls bo raz, że nie pasuje to dwa taki róż mi nie odpowiada wolę bladawce.
Trawy widać już szaleją.
Proszę pomiziać Tytusa za uszkiem
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:35, 21 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ogród na prawdę zachwyca, będę się powtarzał, ale to podzielenie żywopłotem s=cisowym było strzałem w setkę Placyk z zegarem świetnie się wkomponował

Dzięki, też uważam , że podział był dobrą decyzją
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:23, 21 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz obecnie mój ogród nie do końca skończony, a kilka zmian jeszcze będzie no i jestem w trakcie zakładania drugiego ale dłuuugo to potrwa.

Trzymam kciuki za drugi ogród, musisz go nam pokazać. Moim zdaniem to ogrodu chyba nie da się nigdy skończyć, bo zawsze chce się coś zmieniać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:07, 21 cze 2015

Do góry
Mateusz obecnie mój ogród nie do końca skończony, a kilka zmian jeszcze będzie no i jestem w trakcie zakładania drugiego ale dłuuugo to potrwa.

Krysiu trawka to Hakonechloa Aureola, a żurawka to nie Electric Lime tylko żuraweczka Fire Frost, w zeszłym roku nic się nie przypalała (rośnie w półcieniu) w tym roku ostatnie upały spaliły kilka listków, ale po oberwaniu śladów nie ma jednak na pełne słońce się nie nadaje. Jeżeli chodzi o ELectric Lime to kiepska i słaba odmiana na słońce się nie nadaje, ja swoją wyrzuciłem bo nie miałem do niej cierpliwości

Olu nie ma gdzie nogi postawić na rabatach

Kasiu no jakoś tak wychodzi a tnę dużymi nożycami szpalerowymi, mam też takie mniejsze niby specjalnie do bukszpanów, ale trzeba się więcej namachać i tylko ewentualne poprawki nimi robię

Jolu bardzo mi miło

Kasik kwaiciory mają kiepską glebę, ale dostały w tym roku już trzy razy florowit, jeszcze raz dostaną i na ten rok wystarczy, ale to na początku lipca
Mam akumulatorowe nozyce, ale obcinałem tylko końcówką do trawy, ta nie strzępiła, ale mimo wszystko teraz już tnę tylko nożycami szpalerowymi, jest mi najwygoniej
Niebieskie roślinki to szałwia, kocimiętka i wysokie to ostróżki.

Dzisiaj co chwilę oberwanie chmury, nawet dobrze bo nie ma czasu na spacerowanie po ogrodzie, żałuję tylko, że nie rozsypałem wczoraj nawozu na trawę, rozpuściłby się dzisiaj idealnie.
Ogródek Iwony 11:49, 21 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ta rabata z bukiem wyszła Ci znakomicie, pięknie połączone kolory.
U mnie główny trawnik przetrwał upały bez uszkodzeń, ale woda lała się godzinę dziennie, nie wyobrażam się takiego długiego podlewania bez studni jak mamuśka zobaczyłaby rachunek za wodę dostałbym tylko walizkę na spakowanie

Na godzinne lanie wody nie mogłam sobie pozwolić. Najładniejszy trawnik z przodu domu mam, bo tam po południu jest cień. Roślinki i trawa wtedy odpoczywa U mnie woda z wodociągu, więc chyba sama siebie bym z tą walizką musiała wysłać

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:47, 21 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nowa rabatka bardzo udana, dobó roślin bardzo mi się podoba
Róże z lawendą masz boskie, a ścieżka granitowa z żurawami również baaardzo przyciąga oko, a nawet dwa
Surfinie zapewne mięsem karmione bo w inne cuda nie uwierzę

Łukasz- strasznie się cieszę z tej rabaty, choć jeszcze w całości jej pokazać nie mogę jeszcze kamyki pod huśtawką no i za nią trzeba wyplewić i posadzic resztę kwiatów.
Róże i lawenda to duet zacny no i pachnący, a przy tarasie czego chcieć więcej.

A surfinie przy sadzeniu dostały nawóz długodziałajacy i Hydrożel. Wilgoć mają, dobrą ziemię no i papu, tak więc rosną sobie ku mojej uciesze.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 11:16, 21 cze 2015

Do góry
Ogród na prawdę zachwyca, będę się powtarzał, ale to podzielenie żywopłotem s=cisowym było strzałem w setkę Placyk z zegarem świetnie się wkomponował
Ogródek Iwony 11:14, 21 cze 2015

Do góry
Ta rabata z bukiem wyszła Ci znakomicie, pięknie połączone kolory.
U mnie główny trawnik przetrwał upały bez uszkodzeń, ale woda lała się godzinę dziennie, nie wyobrażam się takiego długiego podlewania bez studni jak mamuśka zobaczyłaby rachunek za wodę dostałbym tylko walizkę na spakowanie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:09, 21 cze 2015

Do góry
Nowa rabatka bardzo udana, dobó roślin bardzo mi się podoba
Róże z lawendą masz boskie, a ścieżka granitowa z żurawami również baaardzo przyciąga oko, a nawet dwa
Surfinie zapewne mięsem karmione bo w inne cuda nie uwierzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies