Mateusz obecnie mój ogród nie do końca skończony, a kilka zmian jeszcze będzie no i jestem w trakcie zakładania drugiego

ale dłuuugo to potrwa.
Krysiu trawka to Hakonechloa Aureola, a żurawka to nie Electric Lime tylko żuraweczka Fire Frost, w zeszłym roku nic się nie przypalała (rośnie w półcieniu) w tym roku ostatnie upały spaliły kilka listków, ale po oberwaniu śladów nie ma jednak na pełne słońce się nie nadaje. Jeżeli chodzi o ELectric Lime to kiepska i słaba odmiana na słońce się nie nadaje, ja swoją wyrzuciłem bo nie miałem do niej cierpliwości
Olu nie ma gdzie nogi postawić na rabatach
Kasiu no jakoś tak wychodzi

a tnę dużymi nożycami szpalerowymi, mam też takie mniejsze niby specjalnie do bukszpanów, ale trzeba się więcej namachać i tylko ewentualne poprawki nimi robię
Jolu bardzo mi miło
Kasik kwaiciory mają kiepską glebę, ale dostały w tym roku już trzy razy florowit, jeszcze raz dostaną i na ten rok wystarczy, ale to na początku lipca

Mam akumulatorowe nozyce, ale obcinałem tylko końcówką do trawy, ta nie strzępiła, ale mimo wszystko teraz już tnę tylko nożycami szpalerowymi, jest mi najwygoniej

Niebieskie roślinki to szałwia, kocimiętka i wysokie to ostróżki.
Dzisiaj co chwilę oberwanie chmury, nawet dobrze bo nie ma czasu na spacerowanie po ogrodzie, żałuję tylko, że nie rozsypałem wczoraj nawozu na trawę, rozpuściłby się dzisiaj idealnie.