Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 01:29, 22 cze 2015

Anita - popieści to się zmieści Pomponella fajna bo długo kwitnie Wciśniesz gdzieś.. jak na jakąś nerwa złapiesz A poza tym po co ci trawnik ???

Pokuszę

Mala_Mi 01:39, 22 cze 2015

malkul napisał(a)
czasem Aniu mam wrażenie że u ciebie zamiast ziemi jest kompost!

Uwierz mi... nie chciałabyś obrabiać mojej ziemi... może kiedy się przekonasz..

Bez super ostrej łopaty nie podziałasz.. gracek nie używam, bo ich nie wbiję i tak ziemię. Jak podeschnie to są spękane kratery i ziemia wody nie przyjmuje.. robi się skała. Jak namoczy... to człek siew tym topi i ślizga ..a pod butami 3 kg.. Jest to ziemia gdzie łatwo o choroby grzybowe.. jak mokro to wszytko gnije w ziemi bez dostępu powietrza.. Sypię piasek.. ale piasek robi doszłam do wniosku tylko jako dodatek do cementu.. jak sucho to i tak robi się kamień.. ale z piaskiem..
Zaletą jet to, że jest to żyzne i trzyma wodę. nie trzeba podlewać co chwila.. pod warunkiem, że nie jest to płytki system korzeniowy.. bo takie rośliny szlag trafia od razu.
Dlatego nie płaczę jak coś nie chce rosnąc.. tu maja być rośliny co dadzą radę w takich warunkach.. i do takich należą róże Dlatego te kłujki mam.

Lawendzie glina nie przeszkadza.. przeszkadza jej woda.. na skalniku w glinie rośnie jak głupia Dobrze, że wzorem Irenki przyciachałam nisko Jest szansa, że ze skalniaka nie położy się na ziemi po deszczu I taka szczotka jest fajniejsza niż długaśne badyle.

Mala_Mi 01:44, 22 cze 2015

Gocha napisał(a)
Aniu mam bardzo duże zaległości, przeczytałam ostatnich 50 stron. Róże masz piękne, warzywa w szklarni super, wszystko Ci pięknie rośnie ale pracy w ogrodzie masz napewno też dużo żeby on był tak piękny. Aniu czy Ty choć trochę odpoczywasz?. Ale Muminek najcudowniejszy i każde tło do niego pasuje. Pozdrawiam gorąco

Gocha, a co to jest odpoczynek???

Odpoczywam jak siedzę na forum.. ostatnio eMuś mnie wydziera 2 razy w tygodniu na godzinę na rower. .. ale oponuję, bo mam tyle rzeczy do zrobienia.. i nie tylko ogród.. obiad raz na miesiąc pasuje ugotować.. i pranie poskładać.. na razie 2 tygodnie leży.. ale poprasowałam, tylko nie poskładałam.. Dom leży odłogiem.. zimą będzie czas na dom.. na gotowanie.
Dzięki forum faktycznie odpoczywam, bo jak by nie forum to pobiegłabym robić coś innego, a tak reset umysłowy i odpoczynek fizyczny.
Nie umiem odpoczywać bezczynie.. zawsze muszę coś robić

U Ciebie zaległości mam chyba pół roku A może i więcej..

Mala_Mi 01:46, 22 cze 2015

Milka napisał(a)
Patrzac na roze, ich wzrost, bogactwo wszystkiego, jestem w szoku! Ale Muminek najcudowniejszy, sliczny chłopczyk

U Ciebie nie lepiej Bo my dwie podobne.. w ogrodzie

I Goethe co miał być Szekspirem .. ale też piękny

Mala_Mi 01:49, 22 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za podpowiedzi. Zrobię tak, jak piszesz.
Ale te róże powalają na kolana!!!

Te potfffroy za szklarnią to powalają nie tylko na kolana.. udowadniają, że jak ja ich nie lubię a one mi pokażą

A teraz mykam do mycia i spania.. budzik dzwoni przed 7 nieubłaganie

Do Coverów dołączyły lilie... mam obok inne (jeszcze nie kwitną), pasuje je oznaczyć i w tym roku wysadzić z rabaty, bo się gryzą..

Fajny taki akcent by nie było za mdło

Mala_Mi 01:50, 22 cze 2015

Zapomniałam keidyś Karoli odpowiedzieć..
To pełnik chiński.. i kwitnie teraz...

Pełniki europejskie kwitną wiosna..
Luki 08:49, 22 cze 2015

Aniu a ja sobie wspominałem zeszłoroczne spotkanie, to był zdecydowanie najlepszy pierwszy dzień lata
popcorn 08:56, 22 cze 2015

Cudny ten chiński pełnik dziękuję Pomponellę też bardzo lubię, chyba moja najulubieńsza róża i rzeczywiście długo kwitnie, najwyżej jej blakną kwiatki, ale i tak ładnie wygląda
Coraz bardziej stwierdzam że jestem Twoją kopią
pozdrawiam, Aniu!
Monika76 09:01, 22 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Anita - popieści to się zmieści Pomponella fajna bo długo kwitnie Wciśniesz gdzieś.. jak na jakąś nerwa złapiesz A poza tym po co ci trawnik ???

Pokuszę

Zgadzam się całkowicie w sprawie Pomponelli- obłędna i w sprawie trawnika również- po co Ci on
sylwia_slomc... 14:11, 22 cze 2015

Aniu to zrozumiałe, że brak czasu jak się ma tak wspaniały ogród jak Twój, ja nie mam a też gonię się z czasem. Będę czekać cierpliwie