Kasiek, jesli tylko chcesz odmianę Carnosa moge Ci wysłać każdą ilość !
Do ukorzenienia, albo ukorzeniona. Mam jej tyle, że już nie wiem gdzie ja sadzić.
Inne odmiany na razie w fazie rozwoju.
Jedna z moich
I mój hojowy żłobek
Po koleji - Bella, Multiflora, Lacunosa, Flavida, a Kroton do kompozycji
Podoba mi sie twój ogród Doniu, kształt rabat o łagodnie łukowatej linii, dobór roslin o róznych kolorach, wykończenie rabat kostka ( to tak porządkuje przestrzeń ) i piekna trawa do tego. slicznie ! gratuluję !
Tez chciałabym osiagnąc podobny efekt.....
Dzieki za odpowiedź w sparawie jałowca, ja swojego obciełam w tym roku, nawiozłam i czekam....
Ile metrów kwadratowych ma twój ogród ?
Jak mocowałaś ta kostkę przy rabatach ? a może to sa kraweżniki jakieś ? na zaprawe czy tylko jest tak luzem ułozona ? czy nie wrasta ci miedzy kostkami trawa ? jak ja pielegnujesz ?
Nawet z zamocno skoszoną trawą wszystko wygląda fantastycznie.
Widzę, że nadal masz kule solarne, które były hitem sezonu dokładnie rok temu
Czy jeszcze świecą, czy tylko zdobią? Pytam bo słyszałam, że solarne to badziewie.
Niestety linki do sprzedawców z allegro się zdezaktualizowały - (Ocia str.7) chciałam szukać nowych sprzedawców - tylko czy towar wart zachodu ?
Nie miałam już czasu wczoraj napisać, w Zabrzu mieliśmy gości. Następne irysy się rozwijają, ale te są do oddania, jasno żółte. W sierpniu je wysadzę. Muszę kolory zawiązać im, inaczej nie będę wiedziała, które do eksmisji idą
To zdjęcia czosnków z końca maja 2012, dla Julci
Biały mniejszy, fioletowy to olbrzym, do tej pory mam go ususzonego w wazonie.
Pozwolę sobie jeszcze przedstawić kolejną moją księżniczkę, którą darzę sympatią ogromną. Jest jeszcze malutka, mieszka u mnie od dwóch lat, ale to prawdziwa elegantka. Ma piękną białą sukienkę, która przez kilka miesięcy cieszy moje oko. Robię jej krótką fryzurkę, a ona lubi moje strzyżenie. Zobaczcie sami, czyż można jej nie lubić i nie podziwiać.
Justi, uważam, że moja działka jest za wąska i za długa na ten plan, który proponujesz. Nie da się zrobić jednego dużego koła przez całą działkę. Spójrz:
Ja tego nie widzę u siebie. Nie potrafiłabym rozplanować nasadzeń w tych trójkątach między kółkami. Do tego drzewa, które moim zdaniem będą psuć widok koła. I winorośl, która nijak do koła się nie ma. Przykro mi, ale nie.
Anitko, wszystkiego NAJ!!!! Ogrodowo i życiowo - samych sukcesów
Ty 40, ja 35 Kfiatek wieczorem przyślę ekspresem
Edit: Dodaję kwiatucha i buziole urodzinkowe
Aga admete instrukcja dla jukki podana. Masz fajne miejsca do posadzenia, więc do dzieła
A tulipanki bardzo lubię, we wrześniu ogarnia mnie szaleństwo zakupowe cebulowych, bo trudno jest mi się oprzeć ich urokowi. Oglądałam Twoje ślicznotki tulipanowe i ... jest na czym oko zawiesić Dwa lata temu byłam w Holandii w Ogrodach Keukenfof i spędziłam tam urocze chwile na podziwianiu ogromnej ilości kwitnących cebulowych piękności. Ten ogród robi niesamowite wrażenie. Polecam!!! Może znajdę jakieś fotki i wrzucę jako pamiątkę z podróży.
A tymczasem tulipanek "smok" Zagadka: Skąd ta nazwa?