Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hoja, woskownica - Hoya 11:28, 27 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ze tez u mnie nigdzie nie widze tej pieknej rosliny,a ,,kcem´´ juz ja od dawna

Kasiek, jesli tylko chcesz odmianę Carnosa moge Ci wysłać każdą ilość !
Do ukorzenienia, albo ukorzeniona. Mam jej tyle, że już nie wiem gdzie ja sadzić.

Inne odmiany na razie w fazie rozwoju.

Jedna z moich

I mój hojowy żłobek

Po koleji - Bella, Multiflora, Lacunosa, Flavida, a Kroton do kompozycji

Carnosa tricolor.

Australis tenuipes.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:23, 27 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiem, czy pokazywałam moje ostróżki

dobranoc, jutro wielki dzień mojego Maksymiliana, oby nie padało

Uwielbiam naparstnice, zawsze kojarzą mi się z wielkim bąkiem Bzzz Zzzzzzz

Pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 11:21, 27 maj 2013

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jak sięgam pamięcią, pogoda w Dzień Matki kiedyś była łaskawsza. Było ciepło i słonecznie. A dziś, niestety, jakoś tak wietrznie, słońce za chmurami pokazuje się od czasu do czasu. Dokładnie 11lat temu wprowadziliśmy się do naszego zielonego domku

Podoba mi sie twój ogród Doniu, kształt rabat o łagodnie łukowatej linii, dobór roslin o róznych kolorach, wykończenie rabat kostka ( to tak porządkuje przestrzeń ) i piekna trawa do tego. slicznie ! gratuluję !
Tez chciałabym osiagnąc podobny efekt.....
Dzieki za odpowiedź w sparawie jałowca, ja swojego obciełam w tym roku, nawiozłam i czekam....
Ile metrów kwadratowych ma twój ogród ?
Jak mocowałaś ta kostkę przy rabatach ? a może to sa kraweżniki jakieś ? na zaprawe czy tylko jest tak luzem ułozona ? czy nie wrasta ci miedzy kostkami trawa ? jak ja pielegnujesz ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:17, 27 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Trawę M skosił za mocno, zaorał ją niemal, wczoraj podsypałam nawozem i podlałam potrzebujemy kilka dnia na nabranie urody

Nawet z zamocno skoszoną trawą wszystko wygląda fantastycznie.
Widzę, że nadal masz kule solarne, które były hitem sezonu dokładnie rok temu
Czy jeszcze świecą, czy tylko zdobią? Pytam bo słyszałam, że solarne to badziewie.
Niestety linki do sprzedawców z allegro się zdezaktualizowały - (Ocia str.7) chciałam szukać nowych sprzedawców - tylko czy towar wart zachodu ?
Ogród Nebel 11:12, 27 maj 2013

Do góry
Jak dobrze, że zajrzałam do Ciebie, bo zobaczyłam trawkę od Ani, którą właśnie dostałam. Wiesz co to?

Ostatnio kalina koralowa mnie zauroczyła...teraz kwitną Masz może?
Jurajski Ogród 11:09, 27 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
niedzielne obrazki - cd

Jaki cudny łan Zawciągu, czyli Armerii
Też mam, tylko nie taki duży.
Pieknie mu w tych kamieniach. Nie rozumiem dlaczego on jest 'nadmorski, maritima?
Mój kawałek raju II 11:06, 27 maj 2013

Do góry
Aniu znalazłam Twoje zdjęcie trawy u Nebel. Co to jest? Chyba taką dostałam w piatek i muszę coś o niej wiedzieć.

W kalinie jestem zakochana i muszę ją mieć, zapisałam sobie stronkę o kalinach. I President uroczy, takie wielkie kwiaty ma?
Ogród... reni 11:05, 27 maj 2013

Do góry
widoczek z dolnego tarasu

surfinie się rozbujały

Jurajski Ogród 10:47, 27 maj 2013

Do góry
Spóźnione gratulacje seteczki

Ogród z łezką 10:38, 27 maj 2013

Do góry
Nie miałam już czasu wczoraj napisać, w Zabrzu mieliśmy gości. Następne irysy się rozwijają, ale te są do oddania, jasno żółte. W sierpniu je wysadzę. Muszę kolory zawiązać im, inaczej nie będę wiedziała, które do eksmisji idą
To zdjęcia czosnków z końca maja 2012, dla Julci

Biały mniejszy, fioletowy to olbrzym, do tej pory mam go ususzonego w wazonie.
Szczypiorkowy ogródek 10:37, 27 maj 2013

Do góry
Pozwolę sobie jeszcze przedstawić kolejną moją księżniczkę, którą darzę sympatią ogromną. Jest jeszcze malutka, mieszka u mnie od dwóch lat, ale to prawdziwa elegantka. Ma piękną białą sukienkę, która przez kilka miesięcy cieszy moje oko. Robię jej krótką fryzurkę, a ona lubi moje strzyżenie. Zobaczcie sami, czyż można jej nie lubić i nie podziwiać.

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 10:32, 27 maj 2013

Do góry
Justi, uważam, że moja działka jest za wąska i za długa na ten plan, który proponujesz. Nie da się zrobić jednego dużego koła przez całą działkę. Spójrz:

Ja tego nie widzę u siebie. Nie potrafiłabym rozplanować nasadzeń w tych trójkątach między kółkami. Do tego drzewa, które moim zdaniem będą psuć widok koła. I winorośl, która nijak do koła się nie ma. Przykro mi, ale nie.
Ogródek Anity 10:30, 27 maj 2013

Do góry
A oto i Gospodyni spotkania, jeszcze raz dziekuję za tak miłe doznania natury estetycznej i duchowej
Ogródek Anity 10:29, 27 maj 2013

Do góry
kilka zdjęć ze spotkania u Bogdzi

mój ulubieniec i zdecydowany faworyt

oczywiście zdjęcia nie oddają prawdziwego piękna tego cudnego ogrodu, to oczywista oczywistość
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:28, 27 maj 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Anitko wszystkiego najlepszego w tym wyjątkowym dniu, dużo zdrowia, radości i spełnienia marzeń

Sylwia bardzo dziękuję i cieszę się, że prezencik tak pięknie komponuje się w horti
Szczypiorkowy ogródek 10:26, 27 maj 2013

Do góry
A teraz moja ślicznotka, która wystroiła się w różową sukienkę i paraduje po ogrodzie.

Jest krucha i delikatna, jak przystało na księżniczkę

Jak zrzuci sukienkę zabiorę ją do fryzjera i poprzycinam te rzadkie gałązki. Późnym latem znowu wskoczy w różową kieckę

Ogród... reni 10:25, 27 maj 2013

Do góry
Moje truskaweczki wiszące

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:21, 27 maj 2013

Do góry
Anitko, wszystkiego NAJ!!!! Ogrodowo i życiowo - samych sukcesów
Ty 40, ja 35 Kfiatek wieczorem przyślę ekspresem
Edit: Dodaję kwiatucha i buziole urodzinkowe
Szczypiorkowy ogródek 10:19, 27 maj 2013

Do góry
Szczypiorkowy ogródek 10:17, 27 maj 2013

Do góry
admete napisał(a)
Przyszłam z rewizytą .
Obejrzałam juki i padłam - z wrażenia oczywiście - wiesz że nawet nie wiedziałam że juka daje tak olbrzymie przepiękne kwiaty - taki ze mnie ogrodnik

Napisz koniecznie co im zrobiłaś że Ci się tak odwdzięczyły

Reszta ogrodu.......piękna, tyle roślin, fajnych połączeń i tulipanków które mną w tym roku zawładnęły

Pozdrawiam
Aga

Aga admete instrukcja dla jukki podana. Masz fajne miejsca do posadzenia, więc do dzieła

A tulipanki bardzo lubię, we wrześniu ogarnia mnie szaleństwo zakupowe cebulowych, bo trudno jest mi się oprzeć ich urokowi. Oglądałam Twoje ślicznotki tulipanowe i ... jest na czym oko zawiesić Dwa lata temu byłam w Holandii w Ogrodach Keukenfof i spędziłam tam urocze chwile na podziwianiu ogromnej ilości kwitnących cebulowych piękności. Ten ogród robi niesamowite wrażenie. Polecam!!! Może znajdę jakieś fotki i wrzucę jako pamiątkę z podróży.
A tymczasem tulipanek "smok" Zagadka: Skąd ta nazwa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies