Miło mi, że wpadliście do mnie. Zaraz niedziela od rana w lepszym humorze się zrobiła. Od wczoraj nie mam akwarium i jakoś dziwnie mi jest. Pusto w pokoju. Muszę się przyzwyczaić.
A co do odległości trawnika od obwódki bukszpanowej (to info dla Oli) to mam tak ok. 25 cm, ale to się zmienia, bo obwódka się rozrasta, no i robię kanty co jakiś czas. Kiedyś byłam u takiej Pani, która zajmuje się rozmnażaniem bukszpanów. Pokazała mi obwódkę o szerokości 55 cm, tak się rozrosła i weszła jej na chodnik. Bardzo podkreślała, żeby się zastanowić nad odległością w sadzeniu bukszpanu przy chodniku. Ja nie mam problemu, bo bukszpan graniczy z trawnikiem. Zawsze można go wyciąć głębiej.
Kasiula79 - na kratce będą róże, mam posadzone 3. Jeszcze ich nie widać niestety dobrze. Nie mogę się doczekać, kiedy na chwilę usiądę w gąszczu róż i będę je wąchać. Oczywiście usiądę na chwilę, bo ja z reguły nie siedzę, mam ogrodowe ADHD

. Kratka zamocowana jest śrubami w kamiennej płycie tarasowej. Firma, w której kupiłam kratkę ma do wyboru zamocowania w betonie albo w gruncie. Wiercenie nie było niestety łatwe. M. się nieźle namęczył. Chciałabym, żeby chociaż ten rant tarasu był zasłonięty, ale mus poczekać.
Monia wpadnę, a jakże. Przyszły tydzień duża córa wyjeżdża, to może z małą? Zadzwonię i się umówimy. Wspólnie coś wymyślimy do ogrodu, a ja posłucham Twojej rady odnośnie pustego salonu po akwarium

.
Sympatycznej niedzieli wszystkim życzę.