Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy zawrót glowy 22:08, 31 maj 2013

Do góry
A taki zrobiłam sobie przykładowy plan w kole trawki niebieske i karmik za kołem brazowa trawa cyprysik groszkowy i berberysy zółte i czerwone , po lewej wrzosy

Moja Oaza spokoju 22:07, 31 maj 2013

Do góry
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:05, 31 maj 2013

Do góry
Przedstawiam Wam skrzynię na kwiaty, którą zrobiłam sama od podstaw. Teraz gdy wiem jakie to proste ... w życiu nie kupiłabym skrzynki w markecie budowlanym ...

Jeśli macie jakieś deski pod ręką to do dzieła Zbicie takiej skrzynki to naprawdę nic trudnego. Worek śmieciowy do wyłożenia od środka i mamy skrzynkę w odpowiednim rozmiarze i z ulubionym wzorem

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:04, 31 maj 2013

Do góry
Przychodzę z wieczornymi pozdrowieniami
Lilia na poprawę nastroju i zdrowia

Ukochany ogród ;) 22:04, 31 maj 2013

Do góry
dtjj napisał(a)

mamy też mieszkańców w ogrodzie rodzina sikorek wprowadziła się zanim zdążyłam wymienić resztę siatki teraz poczekamy aż opuszczą domek żeby ich nie wystraszyć

Muszę coś podobnego, tylko ciut większego skombinować dla moich wiewiórek. Bardzo podoba mi się ta budka pasowałaby do mojego lasu
Moja Oaza spokoju 22:03, 31 maj 2013

Do góry
Moja Oaza spokoju 22:00, 31 maj 2013

Do góry
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 21:59, 31 maj 2013

Do góry

Rozplanowałam sobie rabaty, co myślicie?
Na razie tylko na tej jednej ustawiłam rośliny, bo chodzą za mną te brzozy i ławeczka. Przy wiacie zrobiłabym sobie rabatę żwirową.
Piszcie piszcie proszę.
Zaczytałam się teraz w wątku Ani od róż i właśnie się zastanawiam czy da radę ukryć przed mężem zakup 100 krzaczków róż , tyle tam pięknych odmian zobaczyłam
Moja Oaza spokoju 21:55, 31 maj 2013

Do góry
Ogródkowy zawrót glowy 21:52, 31 maj 2013

Do góry
Witam wszystkich cieplutko :* to dalsza metamorfoza skalniaka tworzę coś sama nie wiem co w trakcie pracy jakieś pomysły mi do głowy przychodzą.. Ostatnio pozbyłam sie ze skalniaka krzaka tawuły zrobiło sie jakos pusto i płasko tym bardziej ze mam tam studnie wiec i z bardzo nie ma jak obsadzić, postanowiłam zrobić mini placyk żwirkowy posadze tam jakies trawki moze , karmnik , kiedys dodam moze kule ozdobne póki co wygląda to tak oczywiscie jeszcze w trakcie pracy nieskończone... Na zdjeciach widac tez murek poniewaz nie mam juz podkładów zrobiłam z drugiej strony skalniaka na razie bz zaprawy zeby zobaczyc jak to bedze wygladać

jestem otwarta jak zawsze na wszelkie pomysły, sugestie jak i słowa krytyki
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:49, 31 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne kompozycje roślinne. Lwy salonowe urocze - tylko dwa? Pozdrawiam serdecznie

Agnieszka cieszę się że nie odwiedzłaś dzięki za dobre słowo,a kociaczków mam 3

Moja Oaza spokoju 21:46, 31 maj 2013

Do góry
Długo wyczekiwana wiosna okazała się zimna i deszczowa

Igiełkowy ogródeczek 21:44, 31 maj 2013

Do góry
Justynko i Ewo dzięki za odwiedziny
Justyna co do klona to czaję się jeszcze na czerwonego, nie mogę się już doczekać

Kochani!
Dziś zadałam sobie niezłą żurawkową robotę, zainspirowana u Syli, postanowiłam podzielić swoje żurawki, które podobnie jak u niej zarosły mi rabatkę, tak że buksików nie było widać
Wcześniej je dzieliłam- urywając tylko boczne sadzonki, ponieważ nie było większego efektu na tej rabacie od frontu- bo nadal nie było widać buksików to postanowiłam tak jak Syla wykopać je zupełnie i posadzić małe od nowa. Posadziłam już rzadziej niż wcześniej, bo nie chcę mieć za rok kolejnego dzielenia- dla przypomnienia- sadzonki kupowałam w zeszłym roku i nie mogę do tej pory uwierzyć, że tak się szybko rozrosły, a co gorsza zaczęły rosnąc w górę, chyba właśnie przez to że za gęsto sadzone były. Sadzonek nawet nie liczyłam, ale ok 100 mi wyszło, część upchnęłam u siebie, a połowę sąsiadce podarowałam. Zastanawiam czy jakiejś farmy żurawkowej nie otworzyć..hihiiii bo następna partia do dzielenia czeka, a już praktycznie nie mam gdzie ich sadzić.....całego ogrodu w żurawkach to nie chcę, więc jak jest ktoś chętny, ale odbiór osobisty, bo w wysyłce to nie mam doświadczenia, nawet nie wiem czy by przetrwały.
A to moje poczynania, rabatki dla porównania, ta po przeróbce wyglądała tak jak druga, która czeka na podobną rewolucję Zdjęcia robione wieczorem, bo dopiero wtedy skończyłam

Nie tylko buksiki widać wreszcie, także moje fajowe hosty:

Posadzone sadzonki:

Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 21:41, 31 maj 2013

Do góry
Mam nadzieję, że jak drzewa i krzewy urosną będą wypijać więcej wody...
Tymczasem wzięliśmy się za rabatę przed domem. Do tej pory był tam trawnik, a na nim ambrowiec i upchnięte pod płot dwa żylistki, kalina, dwa marniutkie pigwowce, które traktuję raczej w charakterze bonsai ( chociaż bonsai chyba szybciej rosną niż te moje karły).
Pod płot wsadziliśmy też dwa wiciokrzewy pomorskie, które nie chciały rosnąć w przeciągu.Tam im troszkę lepiej...
Ponieważ z biegiem czasu stwierdzamy , że mamy za dużo trawnika a za mało roślin, wyrwaliśmy kawał trawnika przed frontowym ogrodzeniem.Posadziliśmy jeszcze w rogu przy furtce brzozę czarną, a w drugim rogu jako element zimozielony jałowiec.Acha, i jeszcze kalinę hordowina dosadziłam, bo mam już jedną z tyłu ogrodu i rośnie u nas rewelacyjnie...
Wygląda to na razie tak:

Po lekturze wątku o agrowłókninie i wczorajszych rozmowach ze znajomym ogrodnikiem....
dziś zerwałam szmatę.
Spróbujemy ściółkować skoszoną trawą, zobaczymy " z czym to się je".
Niestety ziemia wciąż nasiąknięta wodą, w tygodniu udało mi się posadzić troche roślin, wczoraj przywieźliśmy znów bagażnik krzewów i bylin, a po nocnym deszczu znów zrobiło się bagno...
Mieliśmy jutro sadzić nasze zakupy, ale nie wiem co z tego wyjdzie.
Oto , co udało mi się posadzić w środę:

krwiściąg lekarski:

słoneczniki 'Lemon Queen' ( nie wiem, czy zniosą glebę, słońca tu jest dużo)

sadziec 'Baby Joe'

perowskia i rudbeki 'Goldstrum'
kilka odmian kosaćca ze skalnicą trójdzielną na pierwszym planie ( chociaż nie wiem, czy ona sobie poradzi)
ogrodoweimpresjejolki 21:37, 31 maj 2013
Do góry
Dziękuję Jolu, za odwiedziny. Niech tylko pojawią się dobre wieści od Ciebie, a na razie myślę jak się czujesz i tak duchem jestem z Tobą.
Pozdrowienia, życzenia spokojnej nocy i bzowy bukiecik wysyłam.
... i miłych wieczornych odwiedzin , bo właśnie zauważyłam, że jesteś

Pokażę nasz ogród 21:36, 31 maj 2013

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 21:36, 31 maj 2013

Do góry
Nowy nabytek- glidiczja

zachwycająca ta serduszka

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:36, 31 maj 2013

Do góry
Zakwitła biała gaura! Ale zdjęcia nie zdążyłam zrobić! Jeszcze będzie okazja!
Krzewuszki wzięły się do roboty, ale kwiatki za tydzień, chyba.

I jak zwykle w świecie roślin, konkurencja nie śpi! Naparstnica w samym środku krzewu. Dam jej zakwitnąć, Ciekawe czy dopasuje się kolorem, czy zrobi kontrast?
W kamiennym kręgu od początku 21:33, 31 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Witaj Aniu w tym pięknym miejscu, któe stworzyłaś ciężką pracą o czym świadczą zdjęcia przed i po Pozdrawiam i słonka życze[/quot

Ciężka, może czsami ale satysfakcja wielka
Dzisieje zdjęcia

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:30, 31 maj 2013

Do góry

Floksy z sasankami

Przywrotnik i hostowisko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies