Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:46, 23 lip 2013

kaisog1 napisał(a)
Basia ja w ciąży to mogę chodzić i rodzić bez problemu ale niech ktoś tego "potworka" odchowa tak do 4 lat i mogę przygarnąć z powrotem
A tak poważnie to już nie chcę kolejny raz przeżywać szpitali, temperatur, badań itp.... to jest straszne po prostu...

Kasiu, kolejne dzieci chowają się łatwiej. Dużo łatwiej! Z pierwszymi są największe problemy, bo zanadto na nie chuchamy, dmuchamy - bo to są nasze pierwsze!
barbara_kraj... 23:52, 23 lip 2013

weronika77 napisał(a)
Hortensje, piękności. Basiu, przymiotno się przyjęło, ale pora kwitnięcia minęła, a ono nic. Pewnie za rok?
Twoje Kleome już kwitnie, ja wysiałam ale doszukać się nie mogę. Dostałam inne nasionka od Elfika, coś małego rośnie ale czekam, co to będzie. Kleome zobaczyłam pierwszy raz w Skierniewicach, spodobało mi się.
Pozdrawiam.

Weroniko, pewnie sadzonka musi się rozrosnąć. U mnie podobnie bywało. Gdyby w przyszłym roku dalej strajkowala, to wyślę nastepną
Kleome siałam do doniczki chyba w kwietniu, potem flancowalam. Miałam duzo siewek, sporo Kasi/Nesca dałam i u niej też kwitnie
Może nasiona były stare? Będę zbierać, to Ci poślę
barbara_kraj... 00:17, 24 lip 2013

Dobranoc, moze jutro po powrocie z wycieczki znajdę więcej czasu i poodwiedzam Wasze ogrody

Margarete 15:43, 24 lip 2013

aldonaz napisał(a)
Ta roślina z różowymi kwiatami to wiązówka czerwona - piękna.

Dzieki Aldono- już poczytałam o tej roslinie, lubi wilogtno i półcień. Pozdrawiam
Debra 16:32, 24 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Kasiu, kolejne dzieci chowają się łatwiej. Dużo łatwiej! Z pierwszymi są największe problemy, bo zanadto na nie chuchamy, dmuchamy - bo to są nasze pierwsze!

Basiu, niekoniecznie
Czasem reakcja pierwszego dziecka na drugie jest dramatyczna. Nie ma reguły, nigdy nie wiadomo jak może być, pomimo wszelkich przygotowań.
kaisog1 16:51, 24 lip 2013

Debra zgodze się z Toba niestety.... Paweł mój mówi, że z drugim będzie łatwiej i z pewnością nie będzie powtórki z rozrywki.... a ja mu na to "daj mi gwarancję!" i po rozmowie...
Debra 16:58, 24 lip 2013

kaisog1 napisał(a)
Debra zgodze się z Toba niestety.... Paweł mój mówi, że z drugim będzie łatwiej i z pewnością nie będzie powtórki z rozrywki.... a ja mu na to "daj mi gwarancję!" i po rozmowie...

Małgosiu, nie wchodząc w szczegóły - gdybym mogła cofnąć czas mój syn byłby jedynakiem
Wiem, to brzmi okrutnie, ale czasem życiowe doświadczenia są okrutne.
18:49, 24 lip 2013
Basiu, ja też mam bliźniaka... ale zodiakalnego
Dziękuję za wizytę u mnie i sygnały wsparcia, pomagają jak mało co
A wiesz, że za każdem razem, gdy siedząc na tarasie spoglądam na mojego zebrinusa, mam w głowie Twoje słowa z pierwszego wpisu u mnie ... też widziałabym tę trawę w innym miejscu, ale podoba mi się ta odrobina cienia, którą daje, gdy słonko jest już nisko, pod wieczór, no i czasami plany i ich realicja zgrać się jakoś nie mogą

Podziwiam hortensje u Ciebie, moje jeszcze nie kwitną, ale zapowiadają się całkiem, całkiem.

Celina 21:12, 24 lip 2013

Basiu kolor piekny. Zapodałaś im coś ,że takie niezwykłe?
barbara_kraj... 12:31, 25 lip 2013

Celina napisał(a)

Basiu kolor piekny. Zapodałaś im coś, że takie niezwykłe?

Celimko, to dopiero początek kwitnienie i kolor dopiero się utrwala. U mnie hortensje dostały wiosną trochę nawozu zakwaszającego a potem gnojówki z kurzyńca