Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:16, 26 maj 2013

Do góry
Przy drewutni ,króluje ,żółty i biały ,jest tam różowa krzewuszka ,którą przesadzę jesienią w miejsce białej ,a białą w miejsce różowej ,mam tam iryski ,irysy ,jeżówki ,liatrę,lilie,liliowce ,języczkę ,odetkę.

Wiciokrzew ,jeszcze chwilkę
Ogród na górce 21:15, 26 maj 2013

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Moje najnowsze zakupy

i solarowa latarenka

Aniu zakupy cudne,
a ptaszyna w klatce coś bardzo smutna
Bajkowy ogród Weroniki 21:15, 26 maj 2013

Do góry
Weroniko, przecudnie u Ciebie. Alez musi pachnieć!!! A te głogi, to jakas specjalna odmiana, o pełnych kwiatach? W życiu nie powiedziałabym ze to głóg!

Krwawnik od Ciebie zakwitnie w tym roku! Tralala!

A to u Ciebie to mistrzostwo świata!!

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:13, 26 maj 2013

Do góry
Moje ulubione wiosenne widoki - kwitnące azalie

Ogródek Anity 21:12, 26 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć z dzisiaj

I jeszcze nowa róża "Artemis"

I "Larissa"

W cieniu - zacieniona 21:12, 26 maj 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Dziękuję Bogusiu
Ogród w budowie - nieustającej 21:11, 26 maj 2013

Do góry
Myślę,że nie jest to "troszkę ogrodu"...ale olbrzymi,piękny widok.Bardzo mi się u Ciebie podoba.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 26 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Gabrysiu.... do trumienek trzeba mieć włąsnie ziemię dobą lub kompost, a tego to ja nie mam... moja pierwsza przygoda z kompostem zakończyła się fiaskiem.. co tego gnoju się poprzenosiłam aby zutylizować to moje.. ziemi kompostowej u nas nie kupi.. A ziemie ze sklepu nakupić aby zapchać takie skrzynki to też trochę kosztuje. Wiec na razie będzie jak jest.

Moja szklarnia jest na stelażu z profili cienkościennych stalowych, wiec jest sztywna, dodatkowo usztywnia ją poliwęglan. My ułożyliśmy krawężniki betonowe na piasku i postawiliśmy luzem szklarnię. Stoi pod swoim ciężarem.
Masz tu zbliżenie... rama stalowa oparta na krawężnikach, a raczej obrzeżach chodnikowych grubość 5 lub 8cm (nie pamiętam) , długość 1 metr i wysokość chyba 30 cm. Wkopane lekko w ziemię i wypoziomowane na piasku..

I zbliżenie na baptysję.. może Twoja jest jeszcze za młoda, ja swoja kupiłam rok temu i już kwitła.. ale sadzonka była duża.. a nawet 3

No tak, żeby kupić ziemię do skrzyń, to fakt - kosztowna inwestycja. Ja moje wymyśliłam sobie, bo miałam górę kompostu do zagospodarowania i to było najprostsze. Ciekawe dlaczego u Ciebie nie wyszło z kompostem, przecież to się robi właściwie samo, tylko trzeba pamiętać żeby warstwami przesypywać. Co w takim razie robisz z odpadkami ogrodowymi, odbierają to u Was w gminie?

Baptysja młoda, prawda i rośnie z różą Schneewitchen i melisą, już widziałam te biele,błękity i zielenie a na razie - gucio.

Szklarnia rewelacyjna, następną zamówię u Ciebie.
Ogrodowe skarby 21:09, 26 maj 2013

Do góry
BETKA-------ja ci nie ogrodowiskowo poradzę co do klona , więc możesz puścić mimo uszu . zależy w jakim miejscu i jaka wielkość klona ale tak w biegu .....
.złote oregano
złoty berberys miniaturka
wierzba płożąca
no a ogrodowiskowo :
- tawułka złota płożąca
- żurawki jakieś żółte
generalnie szukaj kontrastu -jeśli go lubisz , lub bardziej stonowane zielenie golterii, , trawek żółtych typu carex

no i to co pisałam wcześniej o cyprysiku nad strumykiem . czy tam go chcesz posadzić ?

oglądam jeszcze sobie raz tę skarpę nad strumieniem i mam taką sugestię , że powinnaś sobie gdzieś zrobić prowizoryczne schodki , to ci znacznie ułatwi przyszłą pielęgnacje i będzie dodatkowo elementem ozdobnym .
to się łopatą robi w ziemi i ustawia ze dwa -trzy kamienie na tych stopniach i już jest lepiej . pielęgnacja skarpy jest niewygodna na wiosnę jak trzeba skakać między górą a dołem . i jeszcze fotka z japońskiego co do skarpy . możesz też dać trochę kosodrzewin i jałowce sabińskie . sa ciekawe i zadarniają duże powierzchnie

Ogródek Anity 21:06, 26 maj 2013

Do góry
Przesadziłam klona palmowego z tzw "przedszkola"na miejsce docelowe

I dokupiłam nowego klonika

Mam nadzieję, że się przyjmie
Pomysł na ogród 21:05, 26 maj 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:05, 26 maj 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Kochana...
Wszystkiego Najlepszego,aby wszystkie marzenia się spełniały,a smutki cię omijały szerokim łukiem,dużo uśmiechu i samych pogodnych dni!
Buziaki

Bardzo ładne życzenia, dziękuję, oby się spełniły Wypijemy za to następnym razem, mam nadzieję, że już u mnie

Buziaki
Nasze storczyki 21:04, 26 maj 2013

Do góry
Kraina Czarów w fazie projektów 21:02, 26 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Ponieważ na nasadzenia w ogrodzie jeszcze muszę poczekać, a przekopanych terenów ogródka raczej nie będę pokazywać na forum, bo to mało ciekawe Postanowiłam sobie upiększyć mój kącik na poranną kawę i wygląda teraz tak:

O Rety !! ale piękne kolorki bardzo w moim stylu choc ja lubie jeszcze białe drewniane rzecczy stylizowane na stare .. pieknie by tam jeszcze wygladały takie latarnie(lampiony) jedna wieksza druga mniejsza
Ogródek Anity 21:00, 26 maj 2013

Do góry
Oczko zostało na razie rozgrzebane

Rośliny do niego kupione

Ale jeszcze nie posadzone, muszę pomyśleć i popodglądać wasze ogrody w poszukiwaniu inspiracji...
Ale za to posadziłam pomidory do skrzyń, bo w warzywniaku już brak miejsca

Ogród w budowie - nieustającej 20:54, 26 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gabrysiu, wróciłam wczoraj od Pudełków
i ponieważ masz łososiowe pelargonie (też je miałam w zeszłym roku)
wrzucam Ci inspirację którą wczoraj podpatrzyłam

Fajna inspiracja, u mnie te pelargonie rosną w płaskich terakotowych donicach razem z niebieską lobelią i wilczomleczem Diamond Frost, więc kolorystyka bardzo podobna, ale poza pelargoniami reszta jeszcze nie kwitnie. Ta biała ławeczka jest świetna, posiedziałoby się na niej, wygląda na wygodną.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:51, 26 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko czy ta ściana po prawej stronie to ściana wodna?
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:47, 26 maj 2013

Do góry
kraania napisał(a)
A to moje sadzonki Limek i derenia

Sprawdziłam, podpuszczona prze Asię (JoannA) czy Limki mają korzonki Prawda, że piękne

A to moja plantacja bukszpanów i tawuł
Jestem pod wrażeniem...piękna szkółka.Pozdrawiam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:45, 26 maj 2013

Do góry
Kochana...
Wszystkiego Najlepszego,aby wszystkie marzenia się spełniały,a smutki cię omijały szerokim łukiem,dużo uśmiechu i samych pogodnych dni!
Buziaki

Pomysł na ogród 20:44, 26 maj 2013

Do góry
deszcz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies