Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 13:45, 23 cze 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 13:41, 23 cze 2013

Do góry
Ogród wąski i długi przy szeregówce 13:40, 23 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.
Wielka szkoda, że dopiero kilka tygodni temu trafiłam na ogrodowisko, bo wiele bym się z niego nauczyła zakładając mój ogródek. A tak, popełniłam wiele błędów np. kupując co się w sklepie podoba, bez konkretnego pomysłu i celu, sadząc gdzie popadnie. Mój ogródek jest mały, przy szeregówce, ma tylko 7m. szerokości i ok. 30m długości, przez co jest długi, wąski i trudny do zaplanowania. Przedstawiam kilka zdjęć, z prośbą podpowiedź co zmienić, co dosadzić.

Na pierwszy ogień idzie rabata po prawej stronie ogrodu. Co tu posadzić?

Z góry dziękuję za wszystkie propozycje. Jakiej rozdzielczości powinny być zdjęcia? Czy 2MB to nie za dużo?
Pozdrawiam, wszystkich,
Rena
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:33, 23 cze 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:32, 23 cze 2013

Do góry

Kulkę sama zrobiłam w tym roku jak pęknie to rozbiję ciekawe jak w środku ???????
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:30, 23 cze 2013

Do góry
DaNusiu !!!!! Nie byłam u Ciebie , ale za to kfffiiiatki kupiłam zgodnie z poleceniem ha ha za całe 50 złociszy a co jak szaleć to szaleć.Pozdrówka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:27, 23 cze 2013

Do góry
Metamorfoza rabatki niesamowita. Podziwiam od dawna Danusiu Twój ogród, jest przemyślany i z konsekwencją realizowany. Uczę się, podpatruję, ale i tak nie jest łatwo przenieść swoje plany na konkretną rabatkę. A to krzywo wyjdzie, a to za nisko. Ale wiem, że dzięki cierpliwości i doświadczeniu, za jakiś czas będzie lepiej. Oczywiście również to forum ma dla mnie duże znaczenie, bo gdy przychodzi gorszy dzień, coś nie wychodzi, jak powinno, po wejściu w ten ogrodowiskowy świat, nabieram nowych chęci do udoskonalania swojego ogródka.
Pozdrawiam serdecznie razem z moimi młodziutkimi hortensjami.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:26, 23 cze 2013

Do góry
Będąc u Córki kupiłam 5 cebul ismeny marnie wyglądały ale białe hi hi 2 podarowałam sąsiadce .wsadiłyśmy siedziały namyślały sie i poszły w górę już mam jeden kwiat Oto on wcałej okazałości a będzie więcej.
Wichrowe wzgórze 13:25, 23 cze 2013

Do góry
Monic napisał(a)
Piwonie powoli kończą kwitnienie. Upały spowodowały, że codziennie ścinam po kilka wiader piwonii.

Ale pięknie skomponowane rabaty, zdjęcia jak z katalogu Jak płot rośliny zasłonią, będzie wręcz idealnie.
Co to jest to białe na pierwszym i trzecim zdjęciu, biała szałwia?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:24, 23 cze 2013

Do góry
Uwielbiam te tawułki

Berry Smothie

Kolejna lilia w tym sezonie.

Obsidian w towarzystwie Carmel I Southern Comfort.

Jeszcze ze dwa tygodnie

Mój kawałek raju II 13:18, 23 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Zostawiam jeszcze kilka pamiątek z wczorajszego dnia

Ewlinka, Ania, Halinka i Magda

A może jednak coś sobie kupię ?!?

Megi dzięki za fotki, nawet nie wiesz ile radości mi nimi sprawiłaś, ja natomiast nie mam wszystkich chyba wczoraj w samochodzie cosik mi się pokasowało jak majstrowałam przy aparacie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:14, 23 cze 2013

Do góry
Izka, lobuzie, kofam Ciem od pierwszego wejrzenia, normalnie i jak zyc teraz, jak zyc.

Jestescie z Adamo genialni obydwoje. Macie taki luz w sobie i taka radoche, ze az chce sie Was adoptowac Mozna Was lyzkami jesc.

Może niedoskonały ale..... 13:13, 23 cze 2013

Do góry
Kondzio ,Ale to nie tylko nasza zasługa. Zima w tym roku nam pomogła

Mein Schoner Garten- podobno bardzo popularna róża w ogrodach niemieckich. Mam dwa krzaczki i właściwie nie mam nic złego do powiedzenia . Dobrze wytrzymują mrozy z kopczykiem, Z tym,że sadzone w tym samym czasie obok siebie maja nierówny wzrost. Podejrzewam,że jedna ma za dużo wody przez cały rok. Za nią również z nadmiaru wody mocno rozrosła się hortensja chociaż ona powinna wodę zbierać. Nie wiem....
Kwiaty ma ładne i dopiero zaczyna kwitnienie które będzie trwało cały sezon.Warto ją mieć u siebie

Gartentraume - "napakowana" płatkami

na tej wielkiej rabacie rośnie też Compassion.

Alabaster - upał przypalił mu końcówki płatków.

nie zanudzam?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:12, 23 cze 2013

Do góry

Łukasz śliczna ta fala żurawek,czekam na zdjęcia Twoich nowości

Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:08, 23 cze 2013

Do góry
Kaśka po poznaniu twarzą w twarz ... wyściskaniu ... jestem jak na haju i zupełnie nie fiem co o tym by rzekł wiadomy wujek na F ... ale kofam Ciem rudzielcu ...

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:05, 23 cze 2013

Do góry
Gabisiu, jestem pod Twoim wielkim wrazeniem. Masz przepiekne oczy i cudowny usmiech. Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam No i wreszcie musze pobuszowac po Twoim ogrodzie, bo to skandaliczny skandal, ze mnie tu jeszcze nie przywialo

Mój kawałek raju II 13:05, 23 cze 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies