Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:35, 15 maj 2013

Do góry
Nowe nasadzenia ,kocimiętka i rogownica

zielona żurawka lada chwila zakwitnie

i jeszcze hościak ,widzicie pod kosodrzewiną ,grzybki ?

żurawki dzielone wczesną wiosną w marcu ,jak było ocieplenie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:35, 15 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witajcie dzisiaj. Przedstawiam utuloną hortensję

Oprócz tego, że jesteś najlepszą Ogrodniczką to jeszcze fotografem też jesteś niezłym.
Gratuluję połączenia.
Patrzę na te piękne zdjęcia i marzę ...
Pozdrowienia.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:33, 15 maj 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Róż ,już takie duże ,szałwia też .

serduszka nadal zachwyca

szpalerek irysków pumlia na przemian z rogotownicą

Rośnie, rośnie aż miło. Ławeczka super. W końcu przyjdzie czas, że usiądziesz na dłużej i będziesz podziwiać swoje i przyrody dzieło
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:27, 15 maj 2013

Do góry
Róż ,już takie duże ,szałwia też .

serduszka nadal zachwyca

szpalerek irysków pumlia na przemian z rogotownicą

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:23, 15 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie zapominaj o nas!

Chyba jednak zapomniała.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 12:11, 15 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z warzywami

...tez chcę takie skrzynie...
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:07, 15 maj 2013

Do góry
Jeszcze parę fotek z obchodu.

i na koniec brateczki, te zawsze niezawodne

Ogródek na trzy lata 12:05, 15 maj 2013

Do góry
ewalm napisał(a)
A wczoraj przyglądałam się roślinkom "chodnikowym" i ich woli przeżycia. Trzeba być twardym, żeby tak rosnąć:

Chodnikowa uprawa roślin - cudna.
U mnie tak rosły poziomki. też twarde były, bo zimą w tamtym miejscu leżała wielka pryzma śniegu z odrobiną soli
Kraina Czarów w fazie projektów 12:05, 15 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
To pole było wymiarów może ze 2 m szerokości i z 5 m długości, tak jak próbuję je sobie przypomnieć. Jak napisałaś o swoich planach, to od razu sobie je przypomniałam, bo zwraca uwagę i nawet pomyślałam, że zrobię dla Ciebie zdjęcie jak będzie kwitnąć. Ale jak wczoraj tamtędy przejeżdżałam i zobaczyłam gołą ziemię, to zwątpiłam czy będą jeszcze w tym miejscu. Tamte piwonie były różnokolorowe, taki misz-masz, ale robiło wrażenie, mi się podobało, bo to miejsce było inne. Nie iglaki w falkach. Nie rezygnuj z tego pomysłu. Najwyżej jak Ci się nie będzie podobało, to w następnym roku przekopiesz i posadzisz coś innego
A pole będę obserwowała i jak coś się na nim pojawi to dam znać.

ohh to moje wymiary... super!!! No już coś tam powinno kiełkować chociażby... jakieś liście powinny się pojawić... może wymarzło wszystko... chociaż żeby tak totalnie wszystkie wymarzły to też nie bardzo... nie wiem...
Z piwonii nie chcę rezygnować tylko z liliowców... wydaje mi się, że piwonie przy nich stracą i że powinno być coś niskiego z przodu, co będzie ładne, ale nie będzie odciągać wzroku od piwonii. Ale... tyle roślin jest, to coś znajdę
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:00, 15 maj 2013

Do góry
Mam tawułę żółtą, zobaczcie ile siewek wydała...

nie bardzo wiem co z nimi zrobić, bo tylko kilka jest żółtych reszta zielona, czy z tego można ukształtować krzaczek?
Zieloną też mam , ale to już spora kulka i zaraz po kwitnieniu do fryzjera,więc się nie wysiała.

Kraina Czarów w fazie projektów 11:53, 15 maj 2013

Do góry
To pole było wymiarów może ze 2 m szerokości i z 5 m długości, tak jak próbuję je sobie przypomnieć. Jak napisałaś o swoich planach, to od razu sobie je przypomniałam, bo zwraca uwagę i nawet pomyślałam, że zrobię dla Ciebie zdjęcie jak będzie kwitnąć. Ale jak wczoraj tamtędy przejeżdżałam i zobaczyłam gołą ziemię, to zwątpiłam czy będą jeszcze w tym miejscu. Tamte piwonie były różnokolorowe, taki misz-masz, ale robiło wrażenie, mi się podobało, bo to miejsce było inne. Nie iglaki w falkach. Nie rezygnuj z tego pomysłu. Najwyżej jak Ci się nie będzie podobało, to w następnym roku przekopiesz i posadzisz coś innego
A pole będę obserwowała i jak coś się na nim pojawi to dam znać.
Mój ogród 11:27, 15 maj 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Piękne widoki, chciałoby się tam rowerem po tej drodze jechać i rozglądać się dookoła, bardzo trafne zdjęcia Bożenko

Oj chciałoby się tym rowerkiem. Pięknie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 15 maj 2013

Do góry
Te trumienki jednak mało mają miejsca więc na szybko robiłam nową dziś posiałam w niej fasolkę szparagową.

Lilie rosną

A tymczasem przygotowania do ogrodzenia:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:25, 15 maj 2013

Do góry
A dziś w warzywniku:
pamietacie peawnie że wysiałam na rozsadę cała paczkę pomidorów, no i żal mi wywalić, część rozdałam a resztę wczoraj wysadziłam:
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:25, 15 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
W miejscu wykopanego świerka - była miękka, przekopana ziemia, szkoda mi było sadzić trawę i zrobiłam sobie miejsce gdzie "wtykam' różności do późniejszego ewentualnego przesadzenia, lub oddania, lub wyrzucenia o ile się nie przyjmą Co prawda małe to sobie zrobiłam, ale musi wystarczyć. Przynajmniej nie będę tego miała w doniczkach dookoła będzie trawka
obecnie tam są - buksiki - może coś się przyjmie, 2 wierzby mandżurskie, hibiskusy - w doniczkach było im chyba źle, 2 trzmieliny które mamy formować na drzewka??? i wsadzone 9 nasion magnolii parasolowatej z nadzieją, że choć 1 wyjdzie... "Płotek" robiony na szybko z obciętych kiedyś hortensji i innych, oraz przepleciony winobluszczem

Piękne przedszkole - taki kojec dla dzieci
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:24, 15 maj 2013

Do góry
Tu prezencik do ASC jak paczka przyszła
a tu dziś, narazie w donicach bo miejsce docelowe jeszcze zajęte przez bajzel
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:23, 15 maj 2013

Do góry

Irenkowłaśnie osotatnio widziałam u siebie buka tricolor szczepionego na pniu (tak max 120 cm)
powiedz mi czy warto takie drzewko posiadać??? nie boisz się wielkości?
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 11:21, 15 maj 2013

Do góry
renata_z napisał(a)
A takie mam widoczki wokół domu:

Jestem zadowolona....

Renia i ostatnie zdanie najbardziej mi sie podoba. Bo wszędzie tylko marudzenie - " jeszcze nie mam tak pieknie jak Wy" lub " mój ogród nie jest tak piękny jak Wasze" itp. A tutaj mamy optymistycznie nastawioną kobietę. Tak trzymaj.
Pozdrawiam
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 11:19, 15 maj 2013

Do góry
Selly napisał(a)
No to jeszcze pokażę te moje zakupy

Widzicie, co tam stoi u stóp rododendronów ?

Oczywiście ŻURAWKI ! ewidentny wpływ Ogordowiska !
Wyobraźcie sobie, że żurawki były raptem po 6 zł/szt. Narazie nie będę ich sadzić na miejsce docelowe, tylko rozmnażać i wsadzę za rok. Ciekawe czy rozmnożą mi się w takich ilościach , jak begonie ????

Znowu rozmnażanie ??? - Podziwiam
Ty naprawdę powinnaś myśleć i szkółkarstwie .
Fajne zakupy, czekamy na fotki.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:17, 15 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Debro - a to obiecana fotka mojego "smukłego" tamaryszka, sam chyba idzie w kierunku drzewka wieć może nie bede musiała go zaplatac aby rósł w pożądanym przeze mnie kształcie ( tu jeszcze jest w doniczce, jutro go posadzę na ciepłym, słonecznym miejscu)

Twój egzemplarz absolutnie nie wymaga prowadzenia na drzewko, bo ma juz własny pień. Wymaga jedynie rozkrzewienia poprzez cięcie od góry, ale to nie teraz. Na jesieni przycięłabym o jakieś 20 cm górne pędy. Tamaryszek może byc cięty dowolnie, bywa używany na żywopłoty, ale to w innym klimacie. U nas by się tak nie zagęścił.
Po posadzeniu wymaga podlewania, zanim mu system korzeniowy dobrze się rozwinie, potem nawet długotrwała susza mu nie straszna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies