Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:43, 18 cze 2013

Do góry
Kondzio - Twój gumowy ogród z czasem też sie przestanie rozszerzać.. jak sukienka

Marzenka - ze mną zakupy to koszmar.. marudzę już po 5 przymiarce, a po 10 uciekam ze sklepu
A Iza zamarudzi, że się zmęczyła chodzeniem Dwie marudy... nie wytrzymasz

Danuś - też lubię niebieski

Julka - masz jeszcze kilka sadzonek niebieski dzwonków , jak mowa o niebieskim to przypomniałam .. przecież szukałam niebieskiego i żółtego. .. ale karton był za mały

To na foto na dole po lewej....

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 18 cze 2013

Do góry
Pokażę Wam jeszcze jaką mamy nieopodal domu łąkę z makami - spaniały widok

Miłego dnia życzę,,,,,,,,,,,,,a ja lecę działać
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 18 cze 2013

Do góry
I po drugiej stronie, dzisiaj dołożę koszyczki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:39, 18 cze 2013

Do góry
Przy schodkach do garażyku zaczęłam sadzić w koszykach narcyzy -weszło mi aż 5 koszyczków .
Na druga stronę muszę dzisiaj dokupić - po drugiej stronie będzie trochę nie równo, bo jest krzywo wylany beton pod kostkę - a ja lubię równo i prosto

Cebulek jest tyle że szok - w takiej jednej kupie jest chyba z 20

Ukorzeniony badyl krzewuszki, pierwiosnki i koszyki

I po zasypaniu koszyczków

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:34, 18 cze 2013

Do góry
Wczorajszy dzień też prawie cały spedziłam w ogrodzie .
Rano wizyta u lekarza z małym - wychodzi że wszystkich nas dopadł jakiś wirus z mega osłabienie, katarem i drapaniem w gardle
Ja wczoraj zakipiała latałam po ogrodzie - dzisiaj juz mi lepiej, za to mama źle się czuje
Plany na dziś znowu mam wielkie - szkoda że nie mogę się sklonować

Muszę skosić już część trawy bo rosie jak szalona

Wczoraj wsadzałam pierwiosnki.
Myślałam że za okrągłą rabatę wezmę się dopiero w przyszłym roku a tu już mam jakiś zaczątek - malutki ale zawsze

Wsadziłam 5 rządków pierwiosnków 135 cm od brzegu - czyli zostało mi miejsce na jakiś kwitnący krzew rozpoczynający każde zakole.
Wsadziłam w 4 rogach ukorzenione krzewuszki - zobaczymy czy się przyjmą bo robiłam to pierwszy raz w życiu

I trochę zdjęć
Dopiero zgrywając zdjęcia zdałam sobie sprawę że skoszona trawa którą kładę na rabaty przeciw chwastom wygląda jak krowie placki - także nie zwracamy na nie uwagi

Chwastów na kołach już co nie miara, więc musiałam się troche pomęczyć żeby oczyścić chociaz po kawałku............do tego ziemi jest za mało i podwyższałam miejsca gdzie sadziłam pierwiosnki

Z drugiej strony.....

Ogród - Azyl Amatora 07:29, 18 cze 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
I kilka roślin z zeszło i tegorocznych zakupów:

Robercie jak nazywa się ta roślinka? (różowe dzwonki)
Mój kawałek raju II 07:29, 18 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Dobranoc wszystkim

Ale piękna !!!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 18 cze 2013

Do góry
Asiu mamy - nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy .
Nie wiem gdzie te rośliny kitrały się na tych maminych grządkach
Np te hosty

............................wyglądają jak plantacja, a nie rabata

W ogóle zdałam sobie sprawę ostatnio, że pod siatką niby rośliny jak z angielskiego ogrodu, ale posadzone równo w rządku bardzo nowocześnie - i pasuje mi taki układ

Sadząc te moje roślinki, szukam symetrycznych ustawień, mało w tym przypadku........zobaczymy co z tego wyjdzie

----------------------------------

Madziu Witam Cię serdecznie u mnie

Odpowiem po kolei

Odwodnienie niestety do poprawki
Podczas tych deszczów woda stała pod placem zabaw i kwadratach - moi fantastyczni spece od ogrodu będę odprowadzać tą część do odwodnienia pod dom wtedy zobaczymy czy to pomoże.

Co do planu nasadzeń - mam w głowie plan gdzie mają być krzewy, gdzie mają być drzewa - tylko do końca nie wybrane jakie dokładnie gatunki................a tylko dlatego że nie wiem co u mnie przeżyje .
Jakbym mogła kupić i wsadzić to co chcę to lista w pięc minut byłaby kompletna, a tak czytam o glebach, potrzebach danego drzewka i zastanawiam się czy warto ryzykować???
A mnie podobają się zawsze te inne, zazwyczaj najdroższe drzewka........ja już tak mam

Wiem że może widać że wsadzam bez przemyślenia - bo to dopiero parę sztuk, ale każda z nich przynajmniej te większe - czyli wiązy, brzoza, modrzew, małe iglaczki są w miejscu docelowym.
Chyba że im warunki nie podpasują
Byliny zobaczymy być może coś tam będę w przyszłości przesadzać.

Np modrzew stoi w takim miejscu gdzie woda stała bardzo długo po tych opadach, tam nie ma odwodnienia , J mówił jeszcze chyba wczoraj że widzi jak płynie woda z rury do lasu z odwodnienia spod garażyku - szok - czyli tak ta woda tam siedzi, a w niej mój mały biedny modrzewik

Także moja droga mądruj się ile wlezie, bo co dwie, trzy cztery...........głowy to nie jedna
Ale wiesz co Madziu pomysł z naniesieniem dużych drzew na plan jest świetny - także bardzo dziekuję
Jak tylko znajdę chwilkę w moim zabieganym dniu to spróbuję coś skrobnąć i oczywiście Wam pokażę

Owocowe za blisko - masz rację - taką mam mądra ekipę ogrodową - zaraz będe dzwonić do pana i umawiać się na spotkanie w sprawie odwodnienia, zachwaszczonego trawnika i zdechłych drzewek owocowych

Madziu przychodź jak najczęściej i radź radź

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:17, 18 cze 2013

Do góry
Od przybytku głowa nie boli! Do setki setka i jest 600-tka! Dzieje się u Ciebie , i tu zawsze zaglądam, na wpisy brak czasu, wybacz!
\
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:09, 18 cze 2013

Do góry
Witaj zapracowana! Pewnie nie masz czasu zajrzeć. 14 lipca u mnie spotkanie,mam nadzieję,że Ciebie nie zabraknie.Dziś będę w ogrodzie , wpadnij na 5 minut albo i dłużej.
Pozdrawiam.
Ogród - Azyl Amatora 02:58, 18 cze 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
Tak się zaczytałem u innych, że zaniedbałem swój wątek
Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia:

Warzywnik

Warzywnik mnie powalił, bo cudny i żuraawki....
W Gąszczu u Tess 02:51, 18 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Pokażę moje wczorajsze kancikowanie Oj, cięzko było znaleźć skuteczną metodę
Poszło równo dopiero przy sznurku

Jak Wy robicie te kanciki, że są take prościutke?

U mnie, mimo miłych chęci krzywulce, jeszcze syn miał to poprawić, ale skręcł kostkę, teraz sama ruszam w trawnikowe, koniczynowe zmagania...

Pozdrawiam ceplutko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 02:34, 18 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Taras skończony juz się nawet zdąrzył pobrudzic, ale jak będą rabaty i trawka i się brudzić nie będzie:

Taras rewelacyjnie wyszedł!!!, pięknie, bardzo mi się podoba...

Wszyscy zmagamy się z tym brudem, ale trawka już zrobi wielką różnicę... i rabaty oczywiście...

Ciepełko przesyłam, ale na Śąsku już chyba macie dostatek
Ogród Nebel 02:27, 18 cze 2013

Do góry
nebel napisał(a)
No proszę Pani to się nazywa pokazówka ale jakby Pani po nazywała te swoje różane pięknoty byłabym wdzięczna Ewcia pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 02:22, 18 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
[img
size=360x480https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/39/391671/original.jpg[/img]

Cześć Dana jak nazywa się róża na ostatnim zdjęciu? pozdrawiam
Mój kawałek raju II 02:19, 18 cze 2013

Do góry

Dobranoc wszystkim
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 01:28, 18 cze 2013

Do góry
Diana napisał(a)
Powojnik kupiony wiosną tego roku przyjął się pięknie Zaczyna kwitnąć

Ależ piękny ten powojnik i już kwitnie, zaraz po posadzeniu, jakie ogromne kwiaty!
Ja chyba popełniłam błąd z tym moim Paulem na pergoli, on będzie miał takie drobniuśkie kwiatki (mam nadzieję, że w ogóle w tym sezonie się pokażą ).

W połowie lipca planujemy objazdówkę po okolicy, czy byłabyś chętna? .
Zuza i giza też wyraziły chęć spotkania, jeszcze zapytam Anię z Siedliska, mam nadzieję, że jeszcze inni z okolicy dołączą.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:21, 18 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Seebaaa? Dobrze zrozumiałam że będziesz się dzielił tymi cudnymi firletkami???? To i ja się piszę...

Fajne połączenie z lawendą...bardzo mi się podoba...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:49, 18 cze 2013

Do góry
Dziękuję Wam za odwiedziny dzisiaj już muszę znikać, bo mam trochę roboty, a kilka godzin wgrywałam zdjęcia z Arboretum.
Serdecznie pozdrawiam!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:44, 18 cze 2013

Do góry
Relację z wizyty w Mini Arboretum Daglezja w Rykach zamieściłam tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3423-mini-arboretum-daglezja-w-rykach
z pewnością warto odwiedzić to miejsce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies