Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:34, 11 maj 2013

Do góry

Mam pytanie co to za drzewa tak długo mają suche liscie W brukseli całe szpalery na ulicach .Chcę kupić parę na żywopłot ale nie chcę tych .W długil szpalerze to jeszcze to wygląda a w krótkim to będzie brzydko
Ogród Nebel 12:17, 11 maj 2013

Do góry
Czy ktoś może wie co to jest?
Ma konsystencję galaretowatą, mocno trzyma sie na pniu. Wygląda, jakby jakieś zwierzę zniosło jajka.
I najważniejsze co mam z tym zrobić?
Zapraszam na balkon 12:07, 11 maj 2013

Do góry
Kilka skrzynek już obsadzonych

Na razie straszny bałagan, ale jak skończę i posprzątam ....
ogrodoweimpresjejolki 12:06, 11 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jolu, współczuję strat, trud pracy i koszty i przykry widok w następnym dniu;
u nas leje, oby nie za długo, bo komary będą szaleć!
pozdrawiam

Współczuje pogody... U mnie ładnie. Zaraz jedziemy Ciasto upieczone - kawka będzie na powietrzu

Rano obsadziłam kilka skrzynek na balkonie, teraz przerwa, bo pogodę trzeba wykorzystać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2684zapraszam-na-balkon

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:52, 11 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia po prostu cudnie!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 11 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

płycizna zarasta

A niech Cię , ile czterolistnego szczęścia, byłaś na zakupach u mnie i zawlekłaś ją? .
Ale numer, teraz już jesteś honorowym oczkomaniakiem. http://pl.wikipedia.org/wiki/Marsylia_czterolistna
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:37, 11 maj 2013

Do góry
Renatko i Kindzia .. macham i uciekam..szkoda dnia na siedzenie przed kompem ..
zostawiam dąbrówkę bo to jej czas i poletko kocimiętki....

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:35, 11 maj 2013

Do góry
A to dla Marka widoki werbeny.... jak odróżnić werbene od chwastów
Od najmniejszego..dwa okrągłe listeczki..

Potem dochodzą prostopadle kolejne dwa.. i zaczynają się robić spiczaste.... ale spiczaste to dopiero ho, ho, ho.... potrafią i 2 tygodnie.. bardzo nierówno rosną... a razem siane. Nawet te mikruski.

Zasuszone posadzone do gruntu wszytkie odżyły.. i wyglądają tak ... nie pikowałąm wiec w jednej kupce jest ich duuuuuuo

Arboretum Bolestraszyce 11:35, 11 maj 2013

Do góry
Dolny parter, większą jego powierzchnię zajmują stawy, malownicze rowy i wilgotne łąki.
W pobliżu stawów pięknie zakwitają azalie pontyjskie.

Jedyne naturalne miejsce występowania tej rośliny w Polsce, to rezerwat Kołacznia

Początek kwitnienia azali pontyjskiej Rhododendron luteum

Widok na wycinek wrzosowiska.

Gunnera przy wejściu nad staw.

Zielony ... ogród 11:34, 11 maj 2013

Do góry
iwonaz napisał(a)
To jest ten 3 m-czny szkodnik, mamy ten sam dzień urodzin

Zakochałam się w nim!!!! Cudo!!!!
Ogród Nebel 11:33, 11 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
A to dzisiejszy zakup Cyprysik 'Lawsona' znajdzie swoje miejsce na jednym z przebudowywanych miejsc w moim ogrodzie

Zdjęcie zrobiłam specjanie zaraz po rozpakowaniu przesyłki

Gdzie się takie piękne sadzonki kupuje? Jak zapakowane!!! Super!
Renata wita :) 11:31, 11 maj 2013

Do góry
Renatko. W ogrodowisku występuje duża różnorodność ogrodów i gustów, ale jest jedna cecha która charakteryzuje tu wszystkich - jakaś dziwna chęć udzielania wzajemnej pomocy. Pracować trzeba samemu. Ja też w zasadzie za ogród i dom odpowiadam ja sama. Trudne to jest. Ale ja też mam nadzieję, że jak już założę ten ogród (na który mnie stać), to sama pielęgnacja to będzie pikuś. Pozdrowionka.
wysyłam kwiatuszka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 11 maj 2013

Do góry

Kwiaty ma jak rodek. Piękna jest. Zapisana
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:29, 11 maj 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
JulkAd możesz obłożyć bryłę korzeniową namoczonymi gazetami i to obwinąć folią. Ja tak dostawałem rośliny do akwarium z drugiego końca Polski i żyły

Witaj Łoosiu.... to jeszcze pokażę rośliny wodne....

pierwszy irys...

płycizna zarasta

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 11:29, 11 maj 2013

Do góry
Dzięki dziewczyny za rady Taki podział ogrodu chodził mi już po głowie, tylko nie bardzo wiem jak go w przeprowadzić w realu. Tak sobie w nocy myślałam, żeby ścieżkę oprowadzającą wytyczyć za drzewami i pergolą z winoroślą. Na rysunku zaznaczona jest na niebiesko

Boję się ją prowadzić przez środek, bo drzewa już nam dzielą tę wąską działkę, więc jak ja jeszcze ścieżkę, przez środek dam, to znowu ją podzielę. Nie wiem czy ja dobrze myślę?
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:28, 11 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Melduje sie Generale Jestes niezmordowana Kobieto Balaganu nie unikniesz, za to potem poiers do orderu
Anek, ten ropuch to ma u Ciebie klawe zycie Jaszcurek zazdraszczam - nie posiadam, a przydalaby sie bron biologiczna na komary Ptaszek sliczny i jaki oswojony

Buziam

Bociuś..... a kto mi da ten order?

Trochę floksikowej przełęczy i zmykam.. to jej czas wiec pozanudzam...
floks kanadyjski

i zbieranina floksów szydlastych i innych.. dużo mi skasowała szara pleśń po zimie..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:25, 11 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu,spocznij,do lozeczka marsz Podziwiam Cie dziewczyno,moze zdradzisz gdzie akumulatory ladujesz

Słaba już jestem strasznie.. to nie to co 10 lat temu..... chyba sprzedają teraz gorsze baterie..

Pokażę jeszcze moja kalinę watanabe.... krzak już dużo wyższy ode mnie.... ma kwitnąć 6 miesięcy...

I kalinę Eskimo.. to ma jakiś tylko 1 metr wysokosci i średnicy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:22, 11 maj 2013

Do góry
Deszczowo... ale kolorowo

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:21, 11 maj 2013

Do góry
Marzenko, podziwiam! Ja u Ciebie nie próbuję nawet być na bieżąco, za dużo wpisów dziennie, nie wyrabiam Tylko fotki oglądam i niektóre komentarze czytam Boję się nawozić te cisy, bo już parę roślin zmarnowałam z tego powodu... podobno w pierwszym roku lepiej nie nawozić... "przechowalni" nie mam tych rozmiarów, za duże te krzaki Mam nadzieję te 8 choć przeżyje, drugą połowę dokupię jak się uda... ech... no trudno.
W takim razie zobaczymy jak będą się zachowywać moje i Twoje piwonie Trzymam kciuki!!

Kasiu - ja się staram coś w weekend zrobić, lubię robić, jeść mniej, no ale czasem coś dobrego wyjdzie
Mniam

I ciasteczka Młodej, z białym serem:
Arboretum Bolestraszyce 11:19, 11 maj 2013

Do góry
Gunnera olbrzymia Gunnera manicata w bagnistym stawie.
To unikalne miejsce porasta kilkadziesiąt cypryśników błotnych Taxodium distichum, w jego podszycie rośnie łan pałki szerokolistnej oraz liczne irysy luizjany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies