Anitko, wszystkiego NAJ!!!! Ogrodowo i życiowo - samych sukcesów
Ty 40, ja 35 Kfiatek wieczorem przyślę ekspresem
Edit: Dodaję kwiatucha i buziole urodzinkowe
Aga admete instrukcja dla jukki podana. Masz fajne miejsca do posadzenia, więc do dzieła
A tulipanki bardzo lubię, we wrześniu ogarnia mnie szaleństwo zakupowe cebulowych, bo trudno jest mi się oprzeć ich urokowi. Oglądałam Twoje ślicznotki tulipanowe i ... jest na czym oko zawiesić Dwa lata temu byłam w Holandii w Ogrodach Keukenfof i spędziłam tam urocze chwile na podziwianiu ogromnej ilości kwitnących cebulowych piękności. Ten ogród robi niesamowite wrażenie. Polecam!!! Może znajdę jakieś fotki i wrzucę jako pamiątkę z podróży.
A tymczasem tulipanek "smok" Zagadka: Skąd ta nazwa?
Witajcie,
Dziś zastał nas bardzo smutny poranek. Przepraszam za emocje - dziś w nocy łachudra lub banda łachudrów, bezczelnie wzielie szpadel i poszli sobie na darmowe "zakupy" w naszym ogrodzie. Szlag nas trafia, bo wartość kradzieży jest niewielka z punktu widzenia kosztu, natomiast jeżeli chodzi o straty moralne, są one nie do przecenienia.
Zbieram właśnie dokumentację na potrzeby Policji. Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu oznaczonych roślin. To nie wszystkie, które pokradli - z tymi mam mały problem w identyfikacji.
Chce nam się Wyć
Rośliny oznaczone 7,8,9
Rośliny 1,2,3,4
Rośliny 5,6
Pomyliłam żółtą Tawułę z pęcherznicą ,mam jeszcze bordową .. U mnie nadal zimno ale nie pada ,woda pomału w ogrodzie wysycha ale jak patrzę na warzywa to nic nie rosną tylko jedna rzodkiewka nic sobie nie robi z zimna .. Iryski zaczynają kwitnąć ,nie wiem czemu w tym roku mam mało pędów kwiatowych , muszę ich po przekwitnięciu przesadzić w inne miejsce ,bo chyba w tym roku mają tu za mokro ..
na skalniaku też zaczyna być kwitnąco ..
maki sa piękne ale szybko przekwitają
i niezawodne chabry ,zdobią nawet jak nie kwitną , mają ładne liście ..
Przepięknie się zmienia twój ogródek, chyba zgapię i dam żurawki na brzeg rabaty, koło moich róż, miała być lawenda, ale coś mi się zdaje że w tym miejscu to będzie marnie rosła- jest tam lekki spadek i pewnie będzie gniła. Tak więc zabieram pomysła i lecę do siebie