Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:57, 27 maj 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Reniu--- dzięki faktycznie będzie może lepiej jak było ale mam problem z wypełnieniem .

Gembosiu wypełniłam trzmieliną żółtą ale nie wiem czy tak zostanie Popatrzymy ha ha Dzięki że byłyście Moja kalinka dla Was
Jeju super popasna kalinka dała z siebie wszystko gratulacje i pozdrawiam Zawitko
Ogród przydomowy - Hosty 00:42, 27 maj 2013

Do góry
Siejsko czarodziejsko 00:39, 27 maj 2013

Do góry
tutaj nasz tuptus na wybiegu

oraz trampolina

nasze buraski załatwiły wszystkie krety w okolicy, brak kopców w ogrodzie jak i poza nim dzielne ogony, niestety żadnego nie zjadły tylko przynosiły pani

i nasze psisko troszke nam wysroslo
Ogród w Tarnowie 00:39, 27 maj 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Rozmowy na wyższym poziomie

przymiarka prezentu

Witam serdecznie pięknie ....brak słów .....pozdrawiam serdecznie widać prawdziwą pasię cieszę się żę mogę podziwiać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:37, 27 maj 2013

Do góry
Aga......wszystkiego najlepszego na urodzinki

Te świerki pienne są genialne I jeszcze jak ładnie Ci cięcie wychodzi
Ogródek na trzy lata 00:23, 27 maj 2013

Do góry
W tym tygodniu były ze dwa dni kiedy dało się pobyć i pobawić na dworze (nie zapominając o zabraniu z domu sweterka). Najlepsza była poprzednia sobota oraz ostatni piątek i sobota. Poza tym nadal zimno, buro i pada. I tak ma być nadal.

Jest bardzo zielono i wszystko spóźnione. Rzepak nadal kwitnie, widziałam z daleka.

Wcale się nie cieszę, że w Polsce też się pogorszyła pogoda. Szkoda.
Siejsko czarodziejsko 00:22, 27 maj 2013

Do góry
jak to M w goracej wodzie kąpany - nie zastanowil się gdzie wsadzać tylko tak na żywiol jak mu serce dyktowało - raczej bedzie trzeba poprzesadzać , mówi się trudno
chciałabym pozostawić widok na rzeczkę (na zdjęciu po sporych opadach, stan wody podniesiony)
widok z kuchni i salonu - z wyjściem na taras

działka zniża sie od domu do ogrodzenia przy ogrodzeniu, po zimie śnieżnej stoi woda, tak samo jak po większych opadach, ziemia jest częściowo gliniasta i nie przepuszcza wody, nim się o tym dowiedziałam spora część roślin przy płocie zgniła,nieliczne sztuki udało sie uratować

trawa niestety tez zanikła za to zielsko odradza sie jak feniks z popiołów mam juz dość zielska
na zdjeciu widoczne sa nasadzenia dzieciakow - przywiezli od Babci ziemi (podnieśli grzadki aby niestaly w wodzie) i powsadzali to co kto lubi truskawki, ogorki, buraki , salte i fasole szparagowa wyglada to śmiesznie ale od czegoś trzeba zacząć- od urodzenia mieszkali w bloku tak samo jak mamusia wiec warzywniak wygląda tak jak wygląda. Niestety przebija nam tatarak i to wszędzie nawet w pozostałej młodej trawie - jak to wytępić

dzieciaki sa zadowolone, maja wolność i swoje roślinki a mama ma co pielic )
tak mniej więcej wygląda nasz kawałęk szczęcia - ktory chwilami doprowadza mnie do rozpaczy
przynosi tez wiele radości 0 dzieciaki z krzykiem przyniosły pierwsze swoje rzodkiewki - i o dziwo zjadły, ostatnio zakwitly irysy następne beda peonie,
Bajkowy ogród Weroniki 00:18, 27 maj 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Za pochwały dziękuję, pozdrawiam i nowe kwitnienie dołączam,

delosperma czyli słonecznica w bliskim towarzystwie karmnika ościstego,

I pomyśleć, że taki niepozorny karmnik ościsty może dac taki efekt! W ilości siła!
Piękna, 'czysta' kompozycja
Ogródek na trzy lata 00:17, 27 maj 2013

Do góry
Pada, a właściwie leje. Dzień Matki spędziliśmy w związku z tym na basenie

W tym tygodniu Najmłodsza skończyła 5 lat. Świętowaliśmy na "elegancko" (i różowo, hmmm..) , ale samodzielna nasza dziewczynka wybrała się na "mały spacerek" i nazbierał kwiecia bardziej polnego.

I jak tak na to patrzę to na codzień chyba wolę to polne, chociaż wersja elegancka podkreślała nadzwyczajność dnia.

W każdym razie: wszystkiego najlepszego Córeczko

Ogrodowe zacisze 23:55, 26 maj 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Zachwycająca kępa białych orlików!
A poniżej to mydlnica bazyliowata?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:54, 26 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Przewrotnik najładniej wygląda w deszczu Znów mam go trochę do wykarczowania ...

Do wykarczowania,oszalałaś? masz takie piękne kępy!
Ogród Karoli 23:48, 26 maj 2013
Do góry
Karola napisał(a)
Korzeń po części wyrywany był samochodem dostawczym Dziabany siekierą i rżnięty piłą spalinową. Dodam tylko, że wszystkie prace w ogrodzie wykonujemy sami. Ogrom pracy wykonuje mój tata

Witaj Karola
Tata się trochę napracował i to nawet bardzo My jak wycinaliśmy stare tuje to nawet nie ruszaliśmy korzeni, a nawet w połowie nie były takie jak u was, ja trochę się mocowałam, ale odpuściłam, wykopałam po 2 latach dopiero.

Rabatka zapowiada się sympatycznie, czekam na dalsze zdjęcia no i fotki budlei
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 23:44, 26 maj 2013

Do góry
Zwracam się z prośbą o poradę. Zakupiłam Rhodendrony Hybride Roseum Elegans (zdjęcie poniżej)

Chciałabym je wsadzić tuż przy budynku.

Przeanalizowałam cały wątek, ale zgłupiałam

Mam kilka pytań:
1. czy to dobrze że rośliny mają takie przyrosty (teraz te przyrosty są jeszcze większe)?

2. jak przygotować podłoże dla rh biorąc pod uwagę fakt, iż w tym miejscu jest sam piasek?

Myślałam o tym aby wybrać część piasku i zrobić mieszankę 1:1:1 czyli torf kwaśny (jakie ph powinno być tego torfu?) + ziemia ogrodowa + obornik albo ziemia liściowa) Niestety nie mam dostępu do tych dwóch ostatnich rzeczy), więc czym mogę to zastąpić?

Ogrodowe zacisze 23:41, 26 maj 2013

Do góry
Marysiu Dzisiaj tez było kiepsko z internetem ale się polepszyło teraz i obejrzałam zaległe zdjęcia Pięknie sobie robisz ten ogród i pięknie go pokazujesz.
Chciałaś sie coś zapytać Widziałam Twoją hortensję pnącą - wyczytałam że masz ją 3 lata - proszę powiedz mi ile ona Ci rocznie przyrasta? Bo że jest bujna to widzę
I drugie - Maryś - bardzo Cię przepraszam że Twoje zdjęcie tak "pomazałam" ale bardzo mnie zaintrygowały roślinki na nim a że ja jestem "ciemna jak ta tabaka w rogu" to nie mam pojęcia co to i chciałabym żebyś mi powiedziała. W razie czego zdjęcie mogę "odmazać"

Pozdrawiam
Ogród Dominiki 23:31, 26 maj 2013

Do góry
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:31, 26 maj 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Dla wszystkich nieobecnych - pozdrowienia z Pęchcina

Odwzajemniam pozdrowienia. Tulipany i zdjęcia śliczne.
Moje storczyki 23:20, 26 maj 2013

Do góry
Ogród... reni 23:18, 26 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
jeszcze trochę kwiatków

Reni
, jak się nazywają te śliczne żółte maleństwa?
Ogród Dominiki 23:17, 26 maj 2013

Do góry
Między bukszpanami szalone liście ziemowitów i czosnki:
Mój ogród 23:17, 26 maj 2013

Do góry
Bozenko, a to żółte, to co?

EPODLAS napisał(a)
A teraz trochę fotek z mojego ogrodu.

Na skarpie jak co roku w maju pierwszy prym wiodły zawilce i jaskry.

Kompozycja zawilców z jaskrami i paprociami urocza, leśna taka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies