Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:47, 15 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

twoje łupy chętnie zobaczę i Joli tez ....życze jak najmniej dubli nabyć

PS. przestrzegam nie tykaj teraz wisterii ...jak nie cielaś w sierpniu/ wrzesniu to nie tykaj... w lutym utniesz albo w marcu ...jak juz zimowe mrozy sobie pójda )

Dziękuję za te cenne rady, korciło mnie żeby te baty uciąć, dobrze że zapytałam specjalistki

Mam nadzieję, że na giełdzie uda nam się coś ładnego wyhazyć.
Tu ma być ogród :) 19:42, 15 lis 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
U mnie to samo, mieszkam pod lasem, więc widuję je na skraju drogi nawet w dzień. Nie zmienia to jednak faktu, że serce się zapada jak widzisz łanię z odstrzelonym oczodołem.

To prawda, takich obrazów nie chciałabym oglądać.
Tu ma być ogród :) 19:40, 15 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

My wszystkie przypadkiem......bo jak jest coś fajnego co zostawić mam?

Sroczki jesteśmy po prostu

A propos srok, gdzieś blisko mojego domu widocznie mają gniazdo, bo codziennie zaglądają mi do ogrodka, znacie może jakiś sposób jak je odstraszyć?
Tu ma być ogród :) 17:56, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

u mnie właśnie problem z dzikami jest bardzo realny, najgorsze, że las już dla nich za mały i ruszyły w miasto.

Może na zakupy?
Tu ma być ogród :) 13:18, 15 lis 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

wszelkiej maści błyskotki same się do nas lepią

twoje łupy chętnie zobaczę i Joli tez ....życze jak najmniej dubli nabyć

PS. przestrzegam nie tykaj teraz wisterii ...jak nie cielaś w sierpniu/ wrzesniu to nie tykaj... w lutym utniesz albo w marcu ...jak juz zimowe mrozy sobie pójda )
Tu ma być ogród :) 13:09, 15 lis 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Filemon, to się nazywa gospodarka leśna. Pamiętam, że wtedy myśliwi ubili mnóstwo dzików, a główny łowczy mówił, że jak wyjadą to i tak trzeba będzie iść w las i odstrzelić jeszcze ileśtam, bo za dużo jest. Mnie się też trudno z tym pogodzić. Doświadczenie niecodzienne, ale nie powtórzyłabym.

u mnie właśnie problem z dzikami jest bardzo realny, najgorsze, że las już dla nich za mały i ruszyły w miasto.
Tu ma być ogród :) 13:05, 15 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ja zupełnie nie ulegam jeszcze choć jak prószy śnieg to mi miękną kolana ale przyznaje ze jeden element już zakupiłam...ale to przypadkiem

zazwyczaj te przypadkowe zakupy są najlepsze - już się nauczyłam, że nawet jak nie planuję to warto kupić to co wpadnie w oko, bo potem jak coś trzeba, to bida.
Tu ma być ogród :) 13:05, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ooooooooo tak
Tu ma być ogród :) 13:03, 15 lis 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to tak jak i ja

Tu ma być ogród :) 13:01, 15 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Nigdy nie zrozumiem zabijania zwierząt dla przyjemności dla mnie to coś makabrycznego i w życiu bym nie mogła na to patrzeć i uczestniczyć nawet jako obserwator.
Co może być fajnego w odbieraniu życia bezbronnej istocie?

Polowania to rzeczywiście kontrowersyjny temat, ale też prawda jest taka, że mają na celu utrzymanie równowagi w środowisku.
W mojej miejscowości jest bardzo dużo lasów, ostatnio jak eM nocą wracał autem, całe stada dzików przy głównej drodze w mieście ryły, dziś wracając z centrum widziałam jakie ślady po sobie zostawiły i dosłownie w szoku byłam.
Kilka lat temu jak mieszkaliśmy na osiedlu pod lasem, 300 m od domu eM miał zderzenie z wielkim dzikiem i auto skasowane także osobiście odczuliśmy co to znaczy jak ta równowaga zostaje zachwiana.

Moja codzienność - ogród Oli 12:42, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Napisze krótko - piękny!

rdzewiak dziękuje
Tu ma być ogród :) 12:41, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeszcze o świętach myśleć nawet nie chce, ale przyznaję, że uległam i kilka drobiazgów świątecznych juz zakupilam, liczę ze na giełdzie uda się wyszukać coś niebanalnego.
Ja aparatu nie zabieram, ale może ktoś coś cyknie.
ja zupełnie nie ulegam jeszcze choć jak prószy śnieg to mi miękną kolana ale przyznaje ze jeden element już zakupiłam...ale to przypadkiem
Tu ma być ogród :) 12:34, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeszcze o świętach myśleć nawet nie chce, ale przyznaję, że uległam i kilka drobiazgów świątecznych juz zakupilam
to tak jak i ja
Typografia ogrodu 12:29, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Świetny! Nie dziwie się, że wzór znaleziony przez Ole Ci się spodobał.
A gdzie te świeczniki w dobrych cenach i czy tylko miedziane?
chybabdea odcienie miedzi zaraz Ci wyśle
Typografia ogrodu 12:28, 15 lis 2016

Do góry
Świetny! Nie dziwie się, że wzór znaleziony przez Ole Ci się spodobał.
A gdzie te świeczniki w dobrych cenach i czy tylko miedziane?
Moja codzienność - ogród Oli 12:24, 15 lis 2016

Do góry
Napisze krótko - piękny!
Tu ma być ogród :) 12:20, 15 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
tutaj tak ale zanim tutaj dotarłam doszły mnie potajemnie na urlopik nie mam szans...ale licze na skrupulatną fotorelacje

Jeszcze o świętach myśleć nawet nie chce, ale przyznaję, że uległam i kilka drobiazgów świątecznych juz zakupilam, liczę ze na giełdzie uda się wyszukać coś niebanalnego.
Ja aparatu nie zabieram, ale może ktoś coś cyknie.
Mój ogród pod górkę... 08:22, 15 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, ile u Ciebie się dzieje ostatnio!
Wiem, że do świerków miałaś sentyment, ale po ich wycięciu otworzyło się tyle możliwości do pięknego zagospodarowania frontu.
Zmiany w domku bardzo trafione, a dekoracje gustowne!
Tyle się u Ciebie cudowności naoglądałam, że może mnie w końcu natchnie do działania w tym temacie.
Widziałam też u Asi prześliczny zestaw dla Ciebie, a ostatnio w sklepie natknęłam się na takie tłoczone bombki jak Asia użyła w stroiku z korzeniem i powiem, że są przepiękne, sama się chyba na nie skuszę.
Ja już w zeszłym roku czarne bombki miałam, bo podobnie jak Ty mam czarne lampy i dodatki w domu i bardzo mi te klimaty odpowiadają.

Sentyment był, ale obiektywnie stwierdzam, że bez nich lepiej. Jakoś tak proporcje na korzyść się zmieniły. Co do obsadzeń będę Was męczyć
Zmiany w domu fajne, ale cieszę się, że już się kończą
Asi dekoracje prześliczne, bardzo mi się podobają, choć wiem, że w konserwatywne gusta mogą nie trafić
Lampy zgapiłam od Ciebie, to i bombki zgapię a co!
O namiary na bombki Cię pomęczę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies