Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Dominika11 12:34, 15 lis 2016

lindsay80 napisał(a)

Jeszcze o świętach myśleć nawet nie chce, ale przyznaję, że uległam i kilka drobiazgów świątecznych juz zakupilam
to tak jak i ja
Filemon24 12:37, 15 lis 2016

Nigdy nie zrozumiem zabijania zwierząt dla przyjemności dla mnie to coś makabrycznego i w życiu bym nie mogła na to patrzeć i uczestniczyć nawet jako obserwator.
Co może być fajnego w odbieraniu życia bezbronnej istocie?
siakowa 12:41, 15 lis 2016

lindsay80 napisał(a)

Jeszcze o świętach myśleć nawet nie chce, ale przyznaję, że uległam i kilka drobiazgów świątecznych juz zakupilam, liczę ze na giełdzie uda się wyszukać coś niebanalnego.
Ja aparatu nie zabieram, ale może ktoś coś cyknie.
ja zupełnie nie ulegam jeszcze choć jak prószy śnieg to mi miękną kolana ale przyznaje ze jeden element już zakupiłam...ale to przypadkiem
UrsaMaior 12:43, 15 lis 2016

Filemon, to się nazywa gospodarka leśna. Pamiętam, że wtedy myśliwi ubili mnóstwo dzików, a główny łowczy mówił, że jak wyjadą to i tak trzeba będzie iść w las i odstrzelić jeszcze ileśtam, bo za dużo jest. Mnie się też trudno z tym pogodzić. Doświadczenie niecodzienne, ale nie powtórzyłabym.
lojalna_ 12:48, 15 lis 2016

siakowa napisał(a)
ja zupełnie nie ulegam jeszcze choć jak prószy śnieg to mi miękną kolana ale przyznaje ze jeden element już zakupiłam...ale to przypadkiem

My wszystkie przypadkiem......bo jak jest coś fajnego co zostawić mam?
lindsay80 13:01, 15 lis 2016

Filemon24 napisał(a)
Nigdy nie zrozumiem zabijania zwierząt dla przyjemności dla mnie to coś makabrycznego i w życiu bym nie mogła na to patrzeć i uczestniczyć nawet jako obserwator.
Co może być fajnego w odbieraniu życia bezbronnej istocie?

Polowania to rzeczywiście kontrowersyjny temat, ale też prawda jest taka, że mają na celu utrzymanie równowagi w środowisku.
W mojej miejscowości jest bardzo dużo lasów, ostatnio jak eM nocą wracał autem, całe stada dzików przy głównej drodze w mieście ryły, dziś wracając z centrum widziałam jakie ślady po sobie zostawiły i dosłownie w szoku byłam.
Kilka lat temu jak mieszkaliśmy na osiedlu pod lasem, 300 m od domu eM miał zderzenie z wielkim dzikiem i auto skasowane także osobiście odczuliśmy co to znaczy jak ta równowaga zostaje zachwiana.

lindsay80 13:03, 15 lis 2016

Dominika11 napisał(a)
to tak jak i ja

wszelkiej maści błyskotki same się do nas lepią
Dominika11 13:05, 15 lis 2016

lindsay80 napisał(a)

wszelkiej maści błyskotki same się do nas lepią
ooooooooo tak
lindsay80 13:05, 15 lis 2016

siakowa napisał(a)

zazwyczaj te przypadkowe zakupy są najlepsze - już się nauczyłam, że nawet jak nie planuję to warto kupić to co wpadnie w oko, bo potem jak coś trzeba, to bida.
lindsay80 13:09, 15 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Filemon, to się nazywa gospodarka leśna. Pamiętam, że wtedy myśliwi ubili mnóstwo dzików, a główny łowczy mówił, że jak wyjadą to i tak trzeba będzie iść w las i odstrzelić jeszcze ileśtam, bo za dużo jest. Mnie się też trudno z tym pogodzić. Doświadczenie niecodzienne, ale nie powtórzyłabym.

u mnie właśnie problem z dzikami jest bardzo realny, najgorsze, że las już dla nich za mały i ruszyły w miasto.