Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 23:30, 08 cze 2013

Do góry
Chciałam wszystkim ogrodniczkom podziękować z miłe spotkanie. Ogrody Kapias były piękne, zakupy udane, ale spotkanie z wami bezcenne.
Atmosfera wspaniała, krótki deszcz to tylko epizod, przynajmniej udało się wypić kawkę i uzupełnić kalorie, które spaliłyśmy na spacerze i pogaduchach.
Humory nam dopisywały, cały czas, ciekawa byłam do czego służy taka niska pergola?

Kilka widoczków, reszta na wątku spotkaniowym
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3305-spotkanie-ogrodowiska-8-czerwca-2013-szkolka-kapias?page=11#post_2

Dla odmiany czas na zmiany... 23:27, 08 cze 2013

Do góry
tak jak pisałam dziś byłam w ogrodniczym...za każdym razem jak tam jeżdżę czuję się jak dziecko w sklepie z zabawkami....wpadł mi w oko głóg szczepiony, ale czytałam teraz że bardzo choruje, a szkoda, bo to piekne drzewo....z krzewów był bardzo fajny wybór berberysów...i pęcherznice mi wpadły w oko...szczególnie zestawiwnie żółtej/zielonej z bordową...i tak właśnie zaczęłam kombinować i chcę prosić was o opinię

jak myslicie, czy oddzielenie warzywnika z dwóch stron tymi krzewami dobrze by wygladało i czy najnormalniej w świecie zdałoby egzamin?

dla przypomnienia plan działki z wydzielonym warzywnikiem

chciałabym go oddzielić od reszty ogródka, zastanawim się tylko czy ta pęcherznicę (jeżeli się na nią zdecyduję) prowadzić w formie żywopłotu czy dac jej rosnąć jak chce...a może z jednej strony formowany a z drugiej dziki?

z jednej strony to jest jakieś 6 m i z drugiej podobnie

na ich tle możnaby było np. horti lub rh...co o tym myslicie?
Leśniczówka Jaźwin. 23:27, 08 cze 2013

Do góry

Leśniczówka Jaźwin. 23:24, 08 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 08 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
To jeden kolor....

A drugi jutro, jest bardziej chyba różowy.....

Kolor ten jest fajny, ale świetne ma też liście...bo niby trawa, a kwitnie kolorowo
Leśniczówka Jaźwin. 23:19, 08 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 08 cze 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Aniu...dlaczego się bałaś?...to jest super zestaw... podoba mi się ta żółc kocanki...rozjaśnia kompozycję...

Agnieszka.. ja sobie robię taki misz - masz..... lubię kolory i dynamikę..... lubię jak wesoło, i lubię elegancko .. a to już się kłóci z resztą...

Wiec słonecznik też kupiłam... ale dziś go zasuszyłam , może odżyje
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 08 cze 2013

Do góry
Kalmia traci pudełeczka.... są kwatuszki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 08 cze 2013

Do góry
Coś dla Konstancji i lecę na "kominki"... zobaczyć co u Was

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 08 cze 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...piękne zdjęcia Aniu... kolorowo i kwiatkowo u Ciebie..
...widzę że w donicach również posadziłaś pelki i kocankę.. u mnie ten sam zestaw...
...a tak poza płytkami na tarasie to i chyba tynk na ścianach mamy ten sam... buziam słonecznie....

Agnieszko, bo może mamy jednak podobny gust.... Aż się lepiej poczułam, że się nie wygłupiłam z tym zestawem... To, że kwiatki na rabatach pokazuję to jedno, ale tych donic to się bałam pokazać

Czosnek tajemniczy z bliska

A tu jakieś gratisy cebulowe zakwitły..

Borówcowy raj 23:09, 08 cze 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
I jeszcze trochę (nie umiem jednak zdjęć robić, czytam o ISO, super macro i takich tam, ale nie znam się):

Ta roślina patykowata z kulką przy cyklamenach to Syngonanthus Mikado. Superowa jest (poniżej kulka):

Borbetko,
wiesz coś więcej o tej roślince? Domowa?Zimująca? Jednoroczna? Bardzo mi się spodobała i myślę czy będzie pasować do moich donic. Jak nie w tym roku to w przyszłym na pewno gdzieś ją wcisnę
Spotkanie Ogrodowiska Szkółka Kapias - czerwiec 2013 23:08, 08 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:08, 08 cze 2013

Do góry
Acha, moje piwonie też w większości w pąkach

Tak jak róże .. stoa w blokach startowych i czekają jak my na słoneczko... dziś było całkeim fajnie,

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 08 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne masz piwonie. Moje jeszcze nie kwitną, są dalej w pąkach (poza jedną czerwoną).

Włąsnie sobie przypomniałam, że pytałaś się o żurawki... niestety nazwy nie znam.. sprzedawali jako "żurawki w odmianach". Ale cena była dobra wiec wzięłam i z taką nazwą.. zwłaszcza, że też takimi operuję

Pod obiektyw wpadły mi goździki..

Dzwonek..

Mam różowego irysa.. hmmm gdzieś sobie kupiłam i mam Wydawało mi się, że pierwszy raz go widzę.. pokrzyżował się???

Spotkanie Ogrodowiska Szkółka Kapias - czerwiec 2013 23:03, 08 cze 2013

Do góry
Nie chcę się powtarzać, ale kilka zdjęć z ogrodów dla dla tych , którzy nie byli na zachętę

Ogrodomania Oli 23:02, 08 cze 2013

Do góry
ola napisał(a)
Dziękuję wszystkim za bardzo miłe przyjęcie i serdeczne słowa.Mimo świadomości,że mój ogród nie należy do najpiękniejszych tutaj (widziałam setki piekniejszych zdjęć Waszych ogrodów) to dołączam kolejne fotki.

.
Co roku, już w lutym wysiewam do donic lobelię.
Jeśli chodzi o catalpę to co roku drastycznie ją przycinam na przedwiośniu i drugi raz w sierpniu.

Piękny ogród, a czy ten bażant jest żywy ?
To właśnie tu 23:01, 08 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dzidko, która jest kaliną japońską 'Watanabe' i 'Mariesii'? Jak nazywają się te przedstawione powyżej?

Te, które rozpoznałam, pozwoliłam sobie opuścić.

Która jest Mariesii już wiesz..
'Watanabe' wykadrowałam, to ta niekwitnąca z lewej.

Ona w młodości ma nieregularny pokrój, dopiero potem zaczynają być widoczne 'piętra'.
A co ważne, mimo że taka mała, to jednak kwitła aż do mrozów.

Zdjęcie z 2012-10-19.
Ukochany ogród ;) 22:59, 08 cze 2013

Do góry
Kicie

2 kotki dziś już oddałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 08 cze 2013

Do góry
Acha, Bociuś - Pszczółki będą jak kfiotki ulubione pszczółek będą.. Trawki ładne, ale nie dla pszczółek.. .... bzyczki muszą mieć coś do bzykania

I lilie podgonione w doniczkach

Jakimś owadom się spodobały

Przetacznik.. aż się roi od pszczółek.. co któryś kwiatek to pszczółka..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:57, 08 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Fryzjer nie załatwiony, brak miejsc. Trudno pojadę rozczochrana. Co to znaczy przegapić jeden dzień. Wszystkie plany biorą w łeb!
Dziś więc ogrodu nie będzie, nie przywiozę na spotkanie żadnej rośliny z mojego ogrodu. Może to i dobrze, będzie pretekst zaprosić gości do siebie.
Zaglądającym miłego słonecznego weekendu.

O matko, Hania chciała jeszcze obskoczyć fryzjera. Dobrze, że fryzjer nie miał już miejsc, bo bym jej pewnie na dworcu nie poznała. Ja dzisiaj cały dzień na ogrodzie, coby wstydu nie było. Potem jeszcze mop w dłoń i dopiero mogę tutaj zajrzeć. Spadam pod prysznic i do podusi. Jutro będzie sie działo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies