Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Bogdzia 20:40, 05 lip 2013

weronika77 napisał(a)

Bogdziu mam go w pamięci, podwójny niespotykany. Już się cieszę. Komarzyska tną mnie choć piszę w ciemnościach i w kontakcie Bros.Może padną wcześniej niż ja, choć oczy mi się kleją.Buziaki.

W podziękowaniu, różyczka Violette.

U mnie też komarów nie brakuje, miałam opryskiwac ale zapowiadali deszcz i faktycznie był i pogrzmiało trochę.Pozdrówka.
weronika77 20:54, 05 lip 2013

asc napisał(a)
Przyleciałam za fotami Kajtka

Pooglądałam na dobranoc, w odróżnieniu od Ciebie bo ty na dzień dobry

Fioletowy floksik cudny

Aniu, ja nie przepadam za tymi floksami (choć ładnie pachną), zachwycam się szydlastymi.
Już je kiedyś wyrzuciłam na skraj lasu, a jak M płakał, że zatracone, to znów miejscami posadziłam.
A to jest rabata różowa ( z odcieniami fioleciku też).

A tu moja wczorajsza praca, po raz drugi w tym roku przycinałam wczesną tawułę.

I zbliżenie dla Ciebie z pozdrowieniem.
weronika77 21:17, 05 lip 2013

Wczoraj upał i dzisiaj też, a ja ogoliłam 14 bukszpanowych kul i 4 stożki, i odechciało mi się ogrodowych pasji. Teraz jest przyjemnie, nawet chłodno i bez komarów.

Kule bukszpanowe cięte nożyczkami. Przy okazji ciachnięte floksy szydlaste.Przy ławeczce został z nich dywanik, na razie.

Bukszpany wykulkowane, jeszcze raz.

Piramidki bukszpanowe mniej fotogeniczne.

I tylko 2 zielone żabki były zainteresowane moją pracą. Jedna nawet usiadła na firance, którą podkładam pod krzaczek na bukszpanowe ścinki. Dodam, że te żaby dają koncert w dzień i w nocy.
I nie wiem, czy nie robią Kajtkowi krzywdy, bo zawsze wracał ze spaceru wprost do oczka, tam się wylegując jednocześnie chlipał wodę, a teraz nie.
weronika77 21:26, 05 lip 2013

weronika77 21:32, 05 lip 2013

Różyczki MINI (nie znam nazwy) udają marcinki czerwone, które pokażą się w tym miejscu jesienią.

Kwitną bez zarzutu, kwitną pięknie. Dlatego wciąż je oglądam, podziwiam i dzielę się ich urodą z fankami róż.

weronika77 21:39, 05 lip 2013

Z leżaka podglądam różyczki.

weronika77 21:46, 05 lip 2013

Spokojniejsze kolorki to pajęczyna z kroplami wody,

parzydełko miniaturowe,

biało kremowa róża przy tarasie z masą kwiatów i pąków, a to jej jedna gałązka (nn).
Milka 12:33, 06 lip 2013

O rany, ależ tęcza kolorowa u ciebie, nie wiem, co bardziej chwalić, wszystkie rośliny zachwycają; ta róża, rzeczywiście cudna podziwiam ład, porządek, w takim otoczeniu na leżaczku przyjemnie
Mathildis 16:49, 06 lip 2013

weronika77 napisał(a)
Różyczki MINI (nie znam nazwy) udają marcinki czerwone, które pokażą się w tym miejscu jesienią.

Kwitną bez zarzutu, kwitną pięknie. Dlatego wciąż je oglądam, podziwiam i dzielę się ich urodą z fankami róż.

same ochy i achy. Bardzo mi się podoba.
AgnieszkaW 16:55, 06 lip 2013

Feeria barw i kwiatów - piękny letni ogród. Przyjemnie tak z leżaczka oglądać ogrodowe przedstawienie kwiatów, które pytają: który z nas ładniejszy? Niestety (a może stety) na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam Weroniko