Tutaj właśnie miał być taki hortensjowy zakątek bo jest zacienione miejsce od brzozy ale tak nie do końca mi wszystko leży. Na drugim zdjęciu po lewej od pierisa są zurawki, które są mikro i kolorem mi nie pasują do reszty, chyba wymienię ale nie wiem na co
Wrzucam moje hortensje ogrodowe dla Moniki do diagnozy
Posadzone w kompoście z kwaśną ziemią. Ta po prawej pod iglakiem na pniu rośnie ze 3-4 lata. Nie wiem jaka odmiana. Nawet trochę złapała niebieski. Te dwie zaraz za hakone są zeszłoroczne i to Magical Revolution.
Zmarzły ale widzę, że kwitną na tegorocznych pędach
Tutaj jest dużo cienia, kilka godzin słońca zaledwie. Jak je podpędzic
Wrzucam fotki od zewnątrz i tutaj tak sobie gdybam aby posadzić trawy ozdobne 3-5 szt. Justynka doradzała miskanty kleine Silberspinne, mam je u siebie i bardzo je lubię. Teraz widać jakie ewentualnie by pasowały pokrojem i wzrostem. Bałam się, że w tym tluczniu nie da się kopać ale w tej części nie było dawanej podsypki pod tłuczniem i patrzyłam jest spoko ziemia.
Dziewczyny aby nie było tak słodko to i taki bajzel też u mnie się zdarza brak czasu i ochoty na chwasty i chętnych brak, no życie po prostu. Ostatni raz szczawik wykopany, teraz jak wyrośnie to pójdzie ciężka altyleria Tam gdzie eksperymentalnie odkopałam kamień I dałam tektury nic się nie wysiewa
Ogród wygląda bardzo soczyście ❤️ Wybrałam tylko 3 zdjęcia, ale na wszystkich masz pięknie
Ale powiem Ci, że z tą wyższą trawą też mi się podobało (przed koszeniem).
Jeżówki masz śliczne. Nie wiem, jak to jest z ich dzieleniem, ale podobno te odmianowe często po kilku latach zanikają.
To różowe coś na ostatnim zdjęciu jest bardzo ciekawe. Mogłabyś mi przypomnieć, co to jest?
Haniu, Agnieszko, urosły hortensje bardzo, jednak zajęło im to kilka lat . Nie pamietam, kiedy je sadziłam, ale miały wtedy po kilka łodyżek. Nie znajdę teraz zdjęć .
Najwcześniejsze zdjęcie mam, gdy są już zgrabnymi kulkami - rok 2017: