Dla Wnuków .To moje ukochane drzewko już zapisane w gminie na straty zamordował je ochojnik---nie byłam w stanie go uratować ale będę go trzymała do samego końca bo to ja sadziłam jak jeszcze działki nie miałam ,
Nie Haniu ,tylko mnie denerwuje że to rdzewieje .Chyba pomaluję choć nie wiem czy będą piły zapach farby .Zobacze co da się zrobić .Zapomniałam Ci napisać że ta róża i maruna marzenie ---piękne zdjecie .Całuski Takie piękne mam w tym roku tawułki.
Iwonko,Twój Pan Kos naładował jedzonka do dzioba, pewnie do gniazda niesie. Miłe te odgłosy,
A jak słyszę z budki lęgowej znad głowy szczebiot małych mazurków, to jestem zadowolona jak nie wiem Aniu, Do tej pory nie zauważyłam szerszeniowego domu koło siebie, a osy już 3 domki wymiotłam/dosłownie/ w tym roku! Radio,poszło do utylizacji. Konradzie, Jolu, Zuziu, dziękuję za Wasze towarzystwo przy porannej kawie. Odpisuję dopiero teraz , bo musiałam trochę spraw pozałatwiać, skoro zostałam w domu.
Miłego popołudnia!
Sama też podjadam owoce z krzaków , nie pryskane więc można bez obawy ich podjadać .. Teraz czekamy na borówki bo malinki już po kilka się pokazują ..
Dzisiaj jest bardzo gorąco że trudno wytrzymać nawet pod lipką ,choć tam jest przeciąg i wiaterek ładnie chłodzi ale powietrze już jest tak nagrzane że nawet wiatr grzeje ..
zakwitły ostatnie kolory ostróżek
biała chyba wypadła bo nic nie widać ,może jednak uchowają się siewki bo w tamtym roku nie ścinałam jej kwiatów ..
Zaczyna się u mnie kwitnięcie tawułek ...
W tym roku chyba pogoda im odpowiada bo są śliczne ..
Krzewiaste też w tym roku ładnie się rozrosły i mają dużo kwiatów
AniaGormoże już niedługo zawitam na te wysokości bo już prawie rok jak nie byłem w Tatrach
Krysia brzozę tez można
taka albo taką
Youngii (nie szczepiona)................................Laciniata
jednej i drugiej korygowałem wierzchołki -oj było jak na Orlej Perci
wiesiołek amurski mam go już kilkanaście lat ale wciąż nie chce się rozrosnąć
Zakwitł pierwszymi kwiatkami dziurawiec.. niestety nie znam odmiany, ale kwiaty ma mega wielkie... 5cm.
Muszę go przesadzić, bo wcisnęłam pomiędzy hortensje i sie rozpycha...
Ale kwiatki słoneczka - ładne i będzie tego dużo.. i piszą, że do września ma dawać czadu
Aldona ratuj, może Ty zapamiętałaś nazwę bo kupowałyśmy go razem
Wsadziłam wszystko i dalej czeka mnie orka z drugiej strony drzewa...
Tymczasem w ogrodzie było zimno, mokro i miałam wrażenie, ze nic nie zakwitnie...
Aż w końcu biały spektakl rozpoczęły wieczorniki damskie...
Tam w szkółce Kasi i Tomka zakupiliśmy rośliny do obsadzenia cienistej rabaty....
Co kupiliśmy ... paprocie, tawułki, kotytnik, pluskwicę, tiarellki, funkie, seslerie i takie tam...