Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

jotka 08:04, 02 lip 2013

Haniu, wynajmuj lokum tej kosowej rodzince Obie strony będą zadowolone
U mnie miało znowu być działkowo, ale na razie pochmurno i bardzo mokro po nocnym deszczu.

miłego dnia
hanka_andrus 09:40, 02 lip 2013

Kosy już się lokują, a zamiast komornego co nieco robactwami wytępią i pojedzą sąsiedzkich czereśni.
Też dziś w domu zostaję, Na tę słotę, coś za bardzo mi ból się szwęda po ciele.
Hejka!
Kondzio 09:48, 02 lip 2013

macham poranie hihihi
zuza12 10:03, 02 lip 2013

A u nas rano padało a teraz piękne słoneczko za oknem. Pakuję słońce do koperty i wysyłam do Koszalina.
Pozdrawiam Haniu
jotka 10:46, 02 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Kosy już się lokują, a zamiast komornego co nieco robactwami wytępią i pojedzą sąsiedzkich czereśni.
Też dziś w domu zostaję, Na tę słotę, coś za bardzo mi ból się szwęda po ciele.
Hejka!

Czy to przypadkiem nie nazywa się "barter" ?

Ja "po lekarzu" wybieram się, bo słonko osusza mokrą ziemię. Strasznie parno się zrobiło. Może będzie znowu burza? Wczoraj przeszła bokiem chociaż strasznie się zapowiadało. Musze nadrobic w tym tygodniu, bo w przyszłym znowu przerwa

Dobrze, że dałaś sobie na luz
monteverde 11:02, 02 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, czuwa, czuwa, a nawet anioła stróża przysłał do ogrodu. Kos znów w szklarni gniazdo założył na winnej łozie. Fajnie mają, na głowę nie pada, lufcik o machnięcie skrzydłem, a i drzwiami można, bo otwarte na razie. 4 dni temu gniazda nie było, wczoraj przychodzę jest! I kos śpiewa jak szalony! Miło się pracowało

Miłego, słonecznego dnia wszystkim!

To milo z jego strony no i radia nie będziesz musiała włączać, śpiew kosa każdą muzykę zastąpi, a i szerszeni nie przeganiaj gdyby były likwidują muchy i komary, ja swoim dałam spokój, toleruję je na tarasiemiłego Haniu
u mnie parno i pochmurno
13:03, 02 lip 2013
Fajnie mają Twoje kosy Haniu, bo szanujesz przyrodę. Pan Kos i Pani Kosowa u mnie w tui zawsze wiją gniazdo, dużo ich mamy w okolicy, pierwsze swym śpiewem budzą mnie i wieczorny koncert też dają siedząc na dachach. Melodię każdy ma własną, ich fletowe gwizdy i powtarzane dźwięki zasłyszane z otoczenia tworzą piękną melodię. Mamy darmowy koncert codziennie.
Dobrego dnia i zdrowia dużo, dużo

hanka_andrus 17:01, 02 lip 2013

Iwonko,Twój Pan Kos naładował jedzonka do dzioba, pewnie do gniazda niesie. Miłe te odgłosy,
A jak słyszę z budki lęgowej znad głowy szczebiot małych mazurków, to jestem zadowolona jak nie wiem
Aniu, Do tej pory nie zauważyłam szerszeniowego domu koło siebie, a osy już 3 domki wymiotłam/dosłownie/ w tym roku! Radio,poszło do utylizacji.
Konradzie, Jolu, Zuziu, dziękuję za Wasze towarzystwo przy porannej kawie. Odpisuję dopiero teraz , bo musiałam trochę spraw pozałatwiać, skoro zostałam w domu.
Miłego popołudnia!

Karolinek 19:49, 02 lip 2013

Haniu, a ja dzisiaj pieliłam w deszczu, cieplutkie i wakacyjne kropelki wogóle mi nie przeszkadzały.
Posadziłam nawet w końcu tawułkę. A....i dzisiaj na rynku znalazłam bodziszka, nareszcie go mam. Posadziłam pod jabłonką w towarzystwie host. Ciekawe czy mu się tam spodoba.
Miłego wieczoru!!!!!!!!!!
hanka_andrus 21:00, 02 lip 2013

Karolinko, Bodziszki sobie poradzą, to uparte rośliny.
Ja dziś odpoczywałam, w końcu koszenie trawy to męskie zajęcie,a faceci po kośbie zawsze leżą!
Ja , co prawda ,nie leżałam, ale też i nie przemęczyłam się, 5 km spaceru w ciągu dnia, w dodatku na raty, co to jest!
Szykuję się na jutro, od rana.Zapraszam.